Следва

Balenciaga Fall 2023, READY-TO-WEAR

Dior Fall 2023, READY-TO-WEAR

Този път подреждаме палтата и комбинациите риза-пола пред аксесоарите в списъка с непосредствени модни желания

Runway преди 1 година

Ориентир за новата есенно-зимна 2023 колекция на Мария Грация Кюри за Dior са 1950-те. Но не онези прекалено бляскави, поствоенни, прекалено гламурни 1950-те по холивудското клише, а елегантните, приземени, фини години на мир и спокойствие. "Реалността във Франция и Италия в онзи момент е екзистенциален момент. Европа е бедна", коментира последната си колекция дизайнерът, прокарвайки паралел с днешния ден.

Кюри си представя три съвсем конкретни жени, докато работи по дрехите и аксесоарите за идната есен - Едит Пиаф, клиентката на модната къща Жюлиет Греко и Катрин Диор, сестрата на Кристиан Диор, която участва в Съпротивата и попада в концентрационен лагер. В колекцията има прекрасно скроени бели ризи, загащени в тесни поли, костюми на каре, леки, галещи тялото рокли, сведени до почти обикновено облекло ансамбли с принт географската карта на Париж и невероятно изящни, романтични палта, които, по замисълът на автора, са тук, за да ни дадат надежда.

Финалния момент в дефилето беляза песента Non Je Ne Regrette Rien, перфектният завършек на една приятно драматична, много майсторска колекция, показана на фона на огромни амулети, декорирали подиума, чиито автор е португалската художничка Джоан Васконселос.

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 3 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.