Следва

Лукс ли е да го опишеш – новата къща на Бенифър

И още веднъж Бойка Матова - този път за Dior Fall 2023

Световноизвестният Дейвид Симс я снима за British Vogue

Celebrities преди 1 година

Едно от най-успешните лица на модна агенция “Ивет Фешън”, Бойка Матова, дефилира на ревюто на Dior по време на стартиралата Седмица на модата в Париж. Тази година Мария Грация Кюри, креативен директор на модния бранд, залага на широки поли със средна дължина, подчертана талия, флорални щампи, ръкавици и токчета. Дизайнерите се завръщат към гардероба от 50-те години на миналия век, примесен с духа на пънка.

Бойка пристигна във френската столица директно от Милано, където участва в ревюто на италианския моден бранд MSGM по време на модната седмица там. Тя дефилира рамо до рамо със световноизвестни модели, които представиха новата колекция, открояваща се с цветни щампи, вдъхновени от поп културата. Сред клиентите на модната марка, създадена от Масимо Джорджети, са Хейли Бийбър, Бионсе, Джей Зи, Кендъл Дженър и Аврил Лавин.


Бойка Матова за MSGM

„Вечерта преди ревюто на Dior в Париж канселираха полета на Бойка, която трябваше да лети от Милано. Все пак на следващия ден тя успя да стигне навреме, където я чакаха от Диор, за да направи традиционния фитинг. За съжаление много често се случва моделите да стават жертва на авиокомпаниите и да не могат да стигнат за определен моден ангажимент“, споделя с усмивка Диан Динев, главен букер на „Ивет Фешън“.


От нашето по-хубаво няма: Бойка Матова за Valentino в Париж



Бойка за Dior

През миналата година Бойка направи своя дебют отново на Седмицата на модата в Париж, по време на представянето на новата колекция на Валентино, едно от топ-модните шоуа във френската столица. През есента на 2022 година, модела снима и продуктова фотосесия за новия каталог на Gucci.

Другата голяма новина около Бойка e заснемането на ексклузивна фотосесия за британското издание на модната библия Vogue. Двата кадъра с българската моделка са публикувани в мартенския брой на списанието на чиято корица грее поп звездата Риана. На снимките Бойка позира в от котюр корсет на Balmain, с пръстен от бяло злато на Chanel и с винтидж обувки и гривни, предоставени от National Theatre Costume в Лондон. Нашето момиче застава пред фотообектива на световноизвестния британски моден фотограф Дейвид Симс, който има солидно портфолио и кампании за модни брандове като Alexander McQueen, Balenciaga, Calvin Klein, Jil Sander и Yohji Yamamoto. Негови творби са част от постоянната колекция на музеите Victoria and Albert и Tate Modern. Симс е снимал за корици на световни модни издания: поп звездите Риана и Лейди Гага, актрисите Алисия Викандер и Руни Мара, топ-модела Наталия Водянова, Кендъл Дженър, Хейли Бийбър и много други.


Бойка за British Vogue

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 15 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.