Следва

HUAWEI WATCH D – смарт часовникът, който мери кръвно налягане, вече е в България

"Жена ми ме спаси": Принц Хари за Меган, употребата на наркотици и родителството

Принц Хари, като част от промоцията на мемоарите си "Spare", проведе предаване на живо с психотерапевта Габор Мате. В разговор с лекаря той обсъди психологическата си травма, опита с употребата на наркотици и начина, по който бракът му с Меган Маркъл е повлиял на живота му

 

Celebrities преди 1 година

Хари призна, че от детството си се чувства различен от другите членове на кралското семейство: "Сякаш бях затворен в контейнер. Знам, че майка ми се чувстваше по същия начин. Сякаш тялото ми беше там, но умът ми беше на друго място, а понякога и обратното. Когато се опитвах да бъде искрен, ми казваха: „Не бъди себе си, бъди това, което се очаква от теб“ (четете още: Принц Хари: роден съм за донор на органи за Уилям, ако стане нужда).

Според Хари Меган му е помогнала да излезе от това състояние. „Съпругата ми ме спаси. Бях заседнал в този кръг, а тя беше от съвсем различен свят и ми помогна да се измъкна от моя“, каза Хари. Той нарече Меган "изключителен човек" и й изрази благодарност за нейната мъдрост и чувството за свобода, които му е дала, но в същото време отбеляза, че животът му не би се променил, ако не беше разбрал какво не е наред с нея.

Той говори за това как Меган го е накарала да осъзнае много и го е тласнала към терапия. След една от кавгите им, по време на които Хари се държи много грубо, тя заплашва, че ще го напусне, ако се държи така с нея, едновременно питайки кой го е научил да говори така с жена и дали се е сблъсквал с подобни неща в детството. За принц Хари това се оказа прозрение: „Разбрах как се проявяват тези неща и доколко сме продукт на нашето възпитание“.

Според Хари той се е страхувал да отиде на терапия, защото е вярвал, че "излекуван" може да загуби онези чувства към майка си, принцеса Даяна, които той много обича. "Но всичко се оказа съвсем различно, нищо не загубих, дори спечелих... Разбрах, че не трябва да й доказвам колко ми липсва, че майка ми би искала да ме види щастлив и отърсен от този огромен товар", каза принц Хари.

Херцогът на Съсекс споделя нещичко и за опита си с употребата на наркотици за медицински цели. В младостта си той използва кокаин, за да се "социализира" и да не се чувства като изгнаник, но той не му помага с нищо. Психеделиците и марихуаната, предписани му от лекар обаче имат ефект: "Все едно чистех предното стъкло. Те отблокираха това, което дълго време бях потискал в себе си, дадоха ми облекчение и спокойствие."

Говорейки за травмите в детството си, една от причините за които е емоционалната студенина на баща му, принц Хари подчерта, че самият той се опитва да се държи различно с децата си и буквално ги „души“ с любовта си: „Аз нося отговорността да не им предам травмите и собствения си негативен опит от израстването...Осъзнах, че в уязвимостта се крие голяма сила. Точно обратното на това, в което бях накаран да вярвам. Промяната е страшна, но искам да бъда най-добрата версия на себе си, най-добрият съпруг и баща."

На живо д-р Мате предположи, че принц Хари има няколко разстройства въз основа на неговата книга и разговор с него: посттравматично стресово разстройство, ADHD, тревожност и депресия. "Едно от тях - посттравматично стресово разстройство", потвърди Хари в отговор.

Принц Хари също реагира на критиките към книгата му. Той заяви, че не се вижда като жертва и изобщо не търси съчувствие, а просто иска да разкаже от своя гледна точка историята си: „Благодарен съм за възможността да споделя моята история и се надявам, че това може да помогне и на други, като им даде увереност и им донесе вдъхновение." 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 23 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 20 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.