Следва

Страстната седмица

Новите лица на модата

Може би те все още не са модни икони, но че прорязват модния небосклон с лекотата и изяществото на ангели е...

преди 14 години

Може би те все още не са модни икони, но че прорязват модния небосклон с лекотата и изяществото на ангели е факт.

Те са нашите любими нови лица на сезона! Показаха ни ги миналия месец, по време на модните седмици, ще ги следим все повече занапред.

Марк Джейкъбс, любимецът, предизвика мини скандал, когато реши да наеме "истински момичета" и нови лица за Есенното си шоу. Оттук и новината - подемът на неизвестни модели, които напоследък пребивават повече в емблематичните сайтове за стрийт мода, отколкото по кориците на модните списания.

Динозавърските като слава и богатство Дутцен Кроус, Миранда Кер и Алесандра Амброзио изненадаха приятно зрителите на ревюто на Prada, а Бар Рафаели и Адриана Лима добавиха завършения звезден изглед на Louis Vuitton шоу.

Всичко това вещае ли труден сезон за новаците? Не знаем със сигурност, но според нас свежите лица, които направиха най-силно впечатление /двойка аржентинки, две момичета от Китай и, може би, нещо за пръв път виждано по подиумите - близначки от Ню Джърси/ ще стават все по-интересни на модното войнство. Ако имат късмет.

1. Ан Кени и Кърби Кени (DNA)



Не, не, не изпитвате халюцинации, породени от модния месец. Това са брюнетката Ан Кени при Prada и нейната русокоса близначка, Кърби, при Miu Miu. Звездите по лакрос от Ню Джърси имаха толкова успешен сезонен дебют, че ние, като Марк Джейкъбс, - който избра и двете момичета за шоуто си – не можем да си харесаме само една от тях. Те са страхотни. И двете!

2. Карла Гебхарт (DNA)



Изборът на кастинг директорът Ръсел Марш – тя присъстваше на повечето от неговите Лондонски шоута – помогна на 16-годишната аржентинка да получи договори с Gucci, Chloé, и Chanel. Нейният стилен, макар и суров вид предизвика интерес и у някои от най-добрите фотографи, но дочуваме също, че тя няма търпение да довърши учението си и се върна бързо-бързо обратно в Кордоба.

3. Каролин Брах Нилсен (Elite)



Тази красива датчанка благодари на щастливите си звезди /повече от една със сигурност/, че е седяла в едно кафе в Копенхаген в деня, когато един скаут от Elite я забелязва. Нилсен се качи на подиума само в Париж, но след като резервира всяко шоу, което си струва – включително Dries Van Noten, Balenciaga и Louis Vuitton – тя е в изгодна позиция за идващия сезон на модата.

4. Фей Фей Сун (Muse)



Сун има същото име като известната Китайска актриса, но тази новопристигнала хубавица е решила да се подвизава на подиумите, а не на червения килим.
Лично Карл Лагерфелд я избра да участва в пред-есенното шоу на Chanel през Декември в Шанхай, последно от водовъртежния Есенен сезон, завършил с престижно място в Miu Miu дефилето за китайката.

5. Джоан Смалс (Img)




Доказателството, че не винаги големия дебют върши работа: Самлс прекарва няколко години като каталогов модел преди да бъде извадена от прахта от агенцията си, след което успява да хване вниманието на практически всеки голям кастинг директор този сезон. Нейната поява на богатите на ветерани шоута като Michael Kors и Hermès говори, че тази зашеметяваща красавица има освен опит, и уникална издръжливост.


6. Лаис Рибейро (Women)



С нейната крехка, дългокрака физика, Рибейро е направо родена да се разхожда на подума. В първия си сезон тя грабна места в Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, и Versace, но това не е единственото й постижение.
Новата Бразилска моделка е също и майка, невероятно, но истина.

7. Мелиса Тамерджин (Nymm)



Датската тийнейджърка е една от най обещаващите модели, излязла от колекцията на Calvin Klein от доста време насам, блестейки над супер модели като Стела Тенант и Кристи Хуме, което не е малък подвиг.
Бележка към практичните редактори, които търсят да намалят разходите: Тамерджин се подвизава още като стилист на коса и грим.

8. Минг Кси (Elite)



Рикардо Тиши може да направи страхотни неща за едно момиче. В случая за това момиче, родено в Шанхай, на което уреди появата на ревюто висша мода на Givenchy през Януари, което пък доведе до резервации в не по малко от 17 шоута в Лондон, преди да се качи на подиумите на Jil Sander, Christian Dior и, да, отново на Givenchy.

9. Тати Котлиар (Next)



Откриването на шоу на Марк Джейкъбс може да прати млад модел на бързата лента към успеха, точно като тази двойничка на Селма Блеър.
Котлиар, която учи филмова режисура, преди да я открият по улиците на Буенос Айрес, се изстреля във висините този сезон с изявите си – мечта, включващи дефилетата на Prada, Marni и Valentino.

10. Валерия Келава (Next)




След солиден пролетен дебют, който й донесе място в първата кампания на Фийби Фило за Celine, тази 20-годишна принцеса, родом от Словения, разходи хладния си поглед и убийствени скули навсякъде, от Alexander Wang до Yves Saint Laurent.
 

More from View Sofia

More