Следва

Най-големият фестивал за татуировки на Балканите ще се проведе в София за осма поредна година

Ректална озонотерапия, костен бульон и кафе или целина сутрин: Гуинет Полтроу в ритуали

Защо всички говорят за диетата и уелнеса на Гуинет Полтроу, с акцент върху отрицанието и осмиването? Може би защото видеото с нейните диетични откровения достигна до 2 милиона души в TikTok 

Celebrities преди 1 година

В подкаста „Изкуството да бъдеш здрав с д-р Кол“ основателката на Goop Гуинет Полтроу, 50, сподели как се грижи за себе си (като не става дума единствено за изпаряване на йони, алтернативна древна корейска рутина за женско здраве). Актрисата, помолена да назове най-странната уелнес тенденция, която някога е следвала, го прави. Вижте:

Ректална озонотерапия

"Използвах озонотерапия, ректално. Доста е странно", признава Полтроу в подкаста. Водещият се шегува в отговор, че тази процедура би осигурила доста хубава петъчна вечер. Актрисата отбелязва, че озонотерапията е полезна, но не уточняв за какво точно я е използвала.

Озонът е вид кислород и терапията с него се смята от мнозина за подсилваща имунната система.

Половин литър прясно изцеден сок от целина

За закуска Гуинет пие само чаша силно кафе, протеинов шейк или половин литър прясно изцеден сок от целина без допълнителни добавки. Звездата смята, че това е ключът към чистата кожа. Гуинет също вярва, че тази "чудодейна напитка" помага да се отървете от автоимунни заболявания.

Инфрачервена сауна и сух четков масаж

„Вярвам, че красотата и здравето са неразривно свързани“, казва Полтроу, която започва всеки ден със сесия на трансцендентална медитация. Актрисата признава, че не се е грижила за кожата си в тийнейджърските си години, започнала е да го прави по-близо до 40-те (вижте още: РД във вана или как Гуинет Полтроу стана на 49).

Полтроу сяда в инфрачервена сауна всеки ден. Много експерти критикуват звездата за този подход. Въпреки това тя е сигурна, че сауната й помага да се отпусне, да облекчи стреса, да подобри благосъстоянието си и да възстанови силата си. На същото място актрисата прави интензивен масаж на цялото тяло със суха четка.

„Това е невероятен ексфолиант и е много ободряващо, помага за кръвообращението и дава тласък на процеса на детоксикация“, обяснява носителката на Оскар.

Костен бульон

Гуинет Полтроу призна, че се е влюбила в диетата с бульон, след като е свалила 11 килограма с употребата му. „Трябва да се научите да слушате себе си, тялото си и интуицията си“, казва актрисата и уверява, че костният бульон завинаги ще остане в менюто й.

@dearmedia #gwynethpaltrow shares her daily wellness routine on The Art Of Being Well, listen now ? #wellnessroutine #healthandwellness #healthylifestyle #routines #goop #podcastclips ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Звездата е откровена относно драстичното си напълняване по време на локдауна. „По време на пандемията изобщо не следвах обичайния си план за хранене“, казва Полтроу. Костният бульон, богат на колаген и аминокиселини, й идва на помощ - употребявайки го всекидневно, тя нормализира теглото си в много кратък срок. Бульонът от кости, сухожилия и хрущяли се готви на слаб огън от 6 до 24 часа.

Гуинет Полтроу е известен потребител, пък и изобретател на уелнес практики: на своя уебсайт тя съветва жените да поставят нефритени яйца във влагалището, за да повишат мускулния тонус, да възстановят женската енергия и да балансират хормоните си. От "блокираната енергия" (която допринася за физическите и психически заболявания, според нея) актрисата се отървава с помощта на акупунктура, а повишава концентрацията и метаболизма със студена терапия. Звездата е открита за важността на оргазма за здравето и дори пусна хитова свещ, наречена This Smells Like My Vagina (вижте още: Малката спретната къщурка на Гуинет Полтроу - искаме тази баня! Плюс домашното SPA и басейна).  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.