Следва

650 часа ръчна работа: оскаровата рокля на Мишел Йео от Dior Haute Couture в детайли

Ръководството на TikTok преговаря за продажбата на социалната мрежа

През 2020 г. американският производител на софтуер Oracle и търговецът на дребно Walmart бяха сред потенциалните купувачи

Health преди 11 месеца

Собствениците на социалната мрежа TikTok започнаха преговори с потенциални купувачи на фона на изявления на американските власти за забрана на приложението в Съединените щати. За това пише New York Post.

„TikTok обмисля възможностите и проучва потенциални сделки, които бяха обмисляни и по-рано, когато Доналд Тръмп, като президент, заплаши да забрани приложението през 2020 г.“, казва източник пред изданието.

С кого точно се водят преговори, засега не се съобщава. През 2020 г. американският производител на софтуер Oracle и търговецът на дребно Walmart бяха сред потенциалните купувачи. Ако тогава беше сключена сделка, една от тези корпорации щеше да поеме контрола върху американското дъщерно дружество на TikTok, потребителските данни и модерирането на американско съдържание.

По-рано стана известно, че TikTok инвестира 1,2 милиарда евро в изграждането на европейски центрове за данни. Два от тях ще отворят врати в Дъблин, Ирландия. 

More Health

Помощ: постоянно мисля за лоши неща (и как да спра да го правя)

Health преди 1 месец

Факт е, че няма човешко същество, невръхлитано от време на време от негативни мисли. По-чувствителните натури по-често от останалите мислят за ужасни неща, които евентуално могат да се случат на нас или на близките ни. Да видим в какво се корени същността на проблема.