Следва

По повод Международния ден на съня - 7-те най-чести еротични сънища и какво значат

650 часа ръчна работа: оскаровата рокля на Мишел Йео от Dior Haute Couture в детайли

Хиляди перца, скрепени на ръка, меки и леки, като крилете на ангел: една модна поема, написана от Мария Грация Кюри  

 

Celebrities преди 1 година

Преди всяка скица стоят идеята, концепцията, визията. Да създадеш рокля за червен килим не означава просто да ушиеш дреха по мярка с отлична кройка, която елегантно следва силуета на жената, избрала да я носи, подчертава силните й страни и прикрива недостатъците й от стотиците обективи наоколо. Проектирането на рокля за червения килим (за това издание - златист) на наградите на Академията за номинирана за Оскар актриса означава проектиране на вечност, в случай на победа. Това се случи с Мишел Йео, която спечели първият за жена от Азия Оскар за Най-добра актриса за 2023 г. за ролята си във "Всичко навсякъде наведнъж", режисьорският шедьовър на Даниел Куан и Даниел Шайнерт, облечена в Dior Haute Couture, която вече влезе в томовете история на модата и сценичния костюм (вижте още: Никога не е късно: възходът на Мишел Йео, чисто новата носителка на Оскар).

Не само защото Мишел, от малайзийски произход, е първата азиатска актриса, спечелила Оскар и нейната реч на сцената на Dolby Theatre обиколи целия свят, но защото роклята, която облече в тържествената вечер, е още един пример, възвишен, почти божествен, на Maison Dior savoir-faire: 200 часа, за да я скоите и сглобите, и 450 часа, за да я бродирате, плюс неидентифициран брой ръчно апликирани пера, метри коприна, сантиметри боядисана в слонова кост органза, експертните и деликатни ръце на майсторите от Atelier. И резултатът - ангелското видение Мишел Йео от Мария Грация Кюри (вижте още: Изисканост - вечерният код на Оскари 2023).

 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.