Следва

"Белият лотос" сезон 3: всичко, което знаем за продължението

Кастингът отличен: първи кадър на Уилям и Кейт в The Crown 6

Какво знаем дотук за The Crown 6

Movies & TV преди 1 година

Накратко:

Последният сезон на The Crown ще пренесе сериала от края на 90-те до началото на 2000-те, обхващайки трагичната смърт на принцеса Даяна през 1997 г.

Кой ще играе принцеса Даяна в сезон 6 на The Crown?

Елизабет Дебики ще повтори ролята си на Даяна, принцесата на Уелс, и в шести сезон, след като пое поста от Ема Корин в Сезон 5. Същото ще направи и Доминик Уест, който наследи Джош О’Конър като принц Чарлз в последната част (вижте още: Тъжна и мистериозна: Военен фотограф сподели непоказвана досега снимка на принцеса Даяна).

Кой ще играе принцовете Уилям и Хари и Кейт Мидълтън в The Crown сезон 6?

На 2 септември миналата година Deadline разпространи новината, че след изчерпателен процес на кастинг The Crown е избрал актьори за ролите на принц Уилям и Кейт Мидълтън за шести сезон. Двама актьори ще играят Уилям, докато съзрява от тийнейджър до млад студент: Руфъс Кампа ще го въплъти на 15 годинишна възраст, докато се бори да се справи със смъртта на майка си Даяна; Ед Маквей ще бъде младият мъж Уилям, който ухажва бъдещата херцогиня на Кеймбридж, след като я среща в Сейнт Андрюс през 2001 г. Междувременно дебютантката Мег Белами ще играе Мидълтън. Сериалът ще отбележи екранните дебюти и на тримата актьори (вижте още: Като две капки вода: Принцеса Даяна и снаха й).

На 17 март се появиха първите снимки от снимачната площадка, показващи Маквей и Белами в действие.


Мег Белами като Кейт Мидълтън в Короната, Сезон 6

Кой друг ще участва в предстоящия сезон?

Кралица Елизабет II на Имелда Стаунтън, принцеса Маргарет на Лесли Манвил и принц Филип на Джонатан Прайс също ще се завърнат заедно с Камила Паркър Боулс на Оливия Уилямс, Доди Ал-Файед на Халид Абдала, Мохамед Ал-Файед на Салим Доу и Тони и Чери Блеър на Бърти Карвел и Лидия Леонард.


Големите любовни истории: Вечно търсещата любов, Даяна Спенсър


Кои години ще обхваща сезон 6 на The Crown?

Петият сезон на короната приключи през 1997 г., когато принцеса Даяна бе поканена на почивка в Сен Тропе с Мохамед Ал-Файед (тя загива по-късно същата година, през август). Шестият сезон трябва да продължи, откъдето е спрял, и да стигне поне до 2001 г., ако не и по-късно (вижте още: „Роклята на отмъщението" на Даяна - хитът в петия сезон на The Crown).

Ще отразява ли смъртта на принцеса Даяна?

Да. На 12 октомври Deadline съобщи, че актьорите и екипът на The Crown се подготвят за филмови сцени, които показват моментът на смъртта на принцеса Даяна, заедно с нейния приятел Доди Ал-Файед в автомобилната катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. Създателят на шоуто Питър Морган даде да се разбере, че самата катастрофа няма да бъде показана на екрана. Вместо това е вероятно ще видим „колата, напускаща Риц след полунощ, обкръжена и после преследвана от папараците и след това последствията, вкл. реакциите и действията на британския посланик във Франция, който докладва на Министерството на външните работи и нататък - последвалите конституционни последици“, според източник на продукцията. „Страхувахме се да стигнем до този момент, добавят от екипа на сериала. - Докато се опитвахме да продължаваме работата си спокойно, честно е да си признаем, че имаше известно безпокойство – осезаемото усещане, че сме леко на ръба. Искам да кажа, че има невероятна чувствителност около този момент. Също така деликатен е и начинът да бъде изобразен? Принц Чарлз, пристигащ с кралски полет, за да пренесе тялото на Даяна у дома в Лондон, и Мохамед Ал-Файед, преживял недобре маскиран расизъм от френските власти, когато се опитва да получи тленните останки на сина си.

Малко по-късно, на 1 ноември, се появиха още снимки от снимачната площадка, този път показващи Дебики в бански с животински щампи, почти точна реплика на този, който принцеса Даяна носи по време на почивка с Доди Файед в Средиземно море седмици преди смъртта си. Предполагаме, че вихреното последно лято на Даяна също ще бъде фокус на шести сезон (вижте още: Оранжевите бански, леопардовата рокля и другите летни визии, с които Даяна подразва фамилията).

Има ли вече трейлър?

Все още не, макар че в момента се работи усилено, а финалът на снимачния процес е планиран за май или юни. Тогава най-вероятно ще видим и трейлъра.

Кога излиза на екран The Crown 6?

Датата на премиерата не е потвърдена, но е много малко вероятно това да стане преди края на 2023 г.

More Movies & TV