Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 20.03 - 26.03

"Жена ми е гений": Бен Афлек за Нея, новия си филм Air и други неща

Бен Афлек даде обширно интервю за The Hollywood Reporter, с повод предстоящата премиера на новия му филм Air, в което говори за отношенията в брака му с Дженифър Лопес, борбата с алкохолизма и скорошното си появяване на церемонията по връчването на наградите Грами 2023, което веднага се превърна в меме. Актьорът говори и за сравнително нелесната си кариера във филмовата индустрия и дългогодишното си приятелство с Мат Деймън

Celebrities преди 1 година

Относно Дженифър Лопес

Жена ми е гений в това [управлението на социалните медии]. Не знам дали има някой, който разбира Instagram по-добре от нея. Тази сутрин преди това интервю жена ми говори с мен. Тя смята, че поради моя [отрицателен] опит, съм станал много предпазлив. И е права. Виждам тези неща като много опасни, мисля, че ако кажеш дори едно грешно нещо, кариерата ти ще приключи. Имах наистина болезнени преживявания, когато давах интервюта, в които бях много откровен, но всичко в крайна сметка се обърна с главата надолу и се разбра обратното на това, което наистина имах предвид. Така че днес тя ми каза: „Отпусни се, просто бъди себе си. Забавлявай се. Ти си страхотно забавен човек, истински и искрен, просто изглеждаш твърде сериозен.“ Твърде сериозен ли? Но, ,както при много неща, тя е права. И ме обича. Пази ме и се опитва да ми помогне. Така че предполагам, че трябва да я послушам.

За Грами и тъжните мемета

Прекарах си добре на Грами. Жена ми беше поканена там и реших, че ще е забавно. Видях [че домакинът на Grammy Тревър Ноа идва], операторите се канеха да ни снимат, наведох се към нея и казах: "Веднага щом започнат да снимат, ще се отдалеча от теб и ще те оставя да седиш до Тревър." На което тя отговори: „По-добре не мърдай, мамка му“. Това са обичайните фрази между съпруг и съпруга. Искам да кажа, че понякога не разбирах кой излиза на сцената и я питах, защото жена ми знаеше всичко там по-добре. Това беше нейното работно събитие.

Ходех на различни събития - ту ме ядосваха, ту ми беше скучно, ту се напивах. Но, между другото, никой никога не е казвал, че съм пиян, а тук [след Грами] всички казват: "Той е пиян." <...> Чудех се доколко е разумно да се признае зависимостта ми, защото все още има огромно стигматизиране на проблема, което често ни възпира [от публични признания]. Това отношение лишава хората от стимула да направят живота си по-добър.

Бен Афлек се появи с Дженифър Лопес на наградите Грами през 2023 г., където изглеждаше толкова нещастен, че стана обект на мемето „Тъжния Афлек“. „Бен, мигни, ако си добре“, коментираха снимката на холивудската звезда в социалните мрежи. А някои дори писаха, че Бен, известен с проблемите си с алкохола, просто е бил пиян. По-късно самата Лопес шеговито коментира мемовете за „тъжния“ Афлек (вижте още: Обичта на известните: Бен и Джен Афлек, гушнати и кисели).

За борбата с алкохолизма

Станах - без да искам - лицето на актьорския алкохолизъм и борбата със зависимостта. И най-хубавото е, че понякога хората ми се обаждат и казват: „Хей, можеш ли да ми помогнеш?“. И аз се радвам да го направя. Основният трик на 12-те стъпки в освобождаването от зависимостта е да помагате на други хора, защото по този начин помагате на себе си. И често казвам на зависимите хора, че ако бях на тяхно място, не бих говорил публично за пристрастяването. Не е нужно да сте нечий модел за подражание. Няма нужда да казваш на никого. Ето защо на корицата на книгата има две думи, които са еднакво важни: Анонимни алкохолици.

Бен Афлек няколко пъти се лекува от алкохолна зависимост, за което публично признава в социалните мрежи, в много интервюта и различни предавания. Наред с други причини той посочва трудностите в работата и проблемите в брака с актрисата Дженифър Гарнър, от която има три деца, като причини за злоупотребата с алкохол.

Разводът с Дженифър Гарнър

Не е новина [че Дженифър Гарнър е "виновна" за алкохолизма на Бен Афлек ]. За да бъде ясно, нося пълна отговорност за поведението си. Въпросът, на който [по-рано] се опитах да отговоря, беше тъжен. Всеки, който е минал през развод, продължава да брои: "На колко опита още имам право?" Ние се обичахме, грижехме се един за друг. Изпитвахме уважение един към друг. Когато казах това [че съм започнал да пия, защото съм бил нещастен в брака си с Гарнър], исках да кажа, че пиех твърде много и колкото по-малко щастлив ставах, толкова повече започвах да правя нездравословни неща, за да запълня празнотата. Мисля, че бях доста ясен по този въпрос. New York Post умишлено преобърна нещата с главата надолу, за да направи статията за мен примамка за кликания, а след това всички останали я подхванаха. Вече казах, че не се чувствам така и не обвинявам бившата си жена за моя алкохолизъм (вижте още: Бен Афлек посочи брака с Дженифър Гарнър като причина за алкохолизма си - стотици се възмутиха онлайн).

За отглеждането на деца

Разведен съм и споделям попечителството над децата. Вече не искам да ходя в Остин, Ню Орлиънс или Джорджия, и да не виждам децата си дълго време. Това вече не е възможно, тези години са твърде важни. Ако ги пропусна, ще съжалявам до края на живота си. Мислех си, че ако работя в офиса в Лос Анджелис, мога да дойда при тях на баскетболен мач или джаз. За мен е важно. Моите родители никога не дойдоха на нито един мач от Малката лига [в която играех]. Но в съвременната епоха отглеждането на деца - когато са трима - на 11, 14 и 17 години, имат три училища и индивидуални класове - е работа на пълен работен ден (вижте още: Упс, Бен Афлек качи 10-годишния си син зад волана на Lamborghini).

За приятелството и работата с Мат Деймън

Работя и съм приятел с него от толкова години, защото му вярвам и го обичам и знам, че е честен човек. В нашия бизнес провалът е труден, а успехът е объркващ и може да ви отклони от курса. Това приятелство беше опора за мен през годините. По време на снимките на "Последният дуел" си говорихме много и установихме, че и двамата съжаляваме, че не сме играли достатъчно заедно. Напразно слушахме тези, които ни казваха, че трябва да градим кариерата си отделно, защото иначе хората винаги ще ни свързват един с друг и това ще ни пречи.


Афлек (вляво) и Мат Деймън приеха своите Оскари за Добрия Уил Хънтинг през 1998 г. „Предполагам, че причината да работи е, че му вярвам и го обичам“, казва Афлек за Деймън

Бен Афлек и Мат Деймън стават известни през 1998 г. благодарение на филма "Добрият Уил Хънтинг" на режисьора Гюс Ван Сант. Те действат и като сценаристи на филма, освен че изпълняват главните роли. За този сценарий Афлек и Деймън получиха награди "Оскар" и "Златен глобус", превръщайки се в холивудски звезди от първа величина. Впоследствие те снимат заедно филмите "Догма" и "Последният дуел". През април 2023 г. трябва да бъде премиерата на филма Air за известния баскетболист Майкъл Джордан и неговото сътрудничество с Nike. Сценарият за проекта е на дебютантът Алекс Конвъри, подпомогнат от Афлек и Деймън, които също участват във филма - Афлек играе ролята на Фил Найт, основателят на Nike, освен това е и режисьор. Най-долу в материала е трейлърът на филма, чиято премиера е на 5 април. Участват още Виола Дейвис, Джесън Бейтман, Крис Месина и др.  


Деймън с Виола Дейвис, изборът на Майкъл Джордан да играе майка му във Air, който разказва за стремежа на Nike да подпише с баскетболната суперзвезда

За големите хонорари в киното

Когато написахме „Добрият Уил Хънтинг“, искахме този филм да ни помогне да станем търсени актьори, а не защото искахме да бъдем сценаристи. Когато се оказа, че това е успех и получихме възможността да играем във филми, ние я използвахме. И беше много трудно да отказваме предложения. Мат и аз сме израснали при доста скромни обстоятелства, така че изглеждаше безотговорно да не приемеш работа, която би ти донесла много пари. Майка ми правеше около 30 000 долара на година като учител в държавно училище в Бостън. Спомням си, че спечелих 600 000 долара за "Армагедон" и си помислих: „Това е заплатата на майка ми за 20 години.“ Просто изглеждаше абсурдно да пропуснете възможност, каквато и да е тя. 

За най-лошите си кино изяви

Това е филмът ("Лигата на справедливостта" - Бел. ред.) с най-висок рейтинг в моята кариера. Погледнато назад, тази лента стана хит. Но щях да режисирам Батман и Лигата на справедливостта ме накара да кажа: „Тръгвам си. Никога повече не искам да правя нещо подобно. Не ставам.” Това беше най-лошото преживяване, което съм имал във филмовия бизнес, беше пълно с емоции. Бях недоволен от резултата. Разби ми сърцето. <...> Беше трудно. И започнах да пия твърде много. Върнах се в хотела в Лондон, или беше това, или скок през прозореца. <...> И си помислих, че вече не искам да пропилявам живота си.


Афлек с Гал Гадот и Зак Снайдер в Лигата на справедливостта от 2017 г

More from View Sofia

Taste Sofia: Изящният уют на "Щастливеца"

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 7 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.