Следва

Идеална кожа без риск или как да комбинираме витамин С и ретинол

Cleopatra like: на Лейди Гага очната линия

От гримьора Аликс Ърл в частното й качество на разкрасител на най-големите до make up trend, потопил в сладките си нарисувани вълни целокупната социална мрежа 

Face преди 1 година

Да, най-голямата тенденция за красота в TikTok в този стилистичен исторически момент е идеално изрисуваната, пипната, съвършена БЯЛА очна линия. Най-големият й плюс? Невероятният ефект, който има върху озаряването и уголемяването на окото. Аликс Ърл, много успешната звездна гримьорка, чийто характерен стил включва рисуване в бяло в долната линия на миглите, дава нов живот на техниката за нанасяне на грим от старата школа. Всичко ново е добре забравено старо, факт, но то не би намерило място в капризния и жаден за новости свят, който непрестанно задава тон за нещо ново, нестандартно, различно, и, най-важното, твое си, ако не намери правилната интерпретация и точния момент. 

В случая бялата очна линия печели симпатиите ни, както и тези на хиляди в TikTok, заради страхотния блясък, подписан със смелия подпис на Ърл. Разбира се, постигането на ефекта си има своите тънкости. На които е майстор и гримьорката на Лейди Гага – Сара Тано, която често използва метода с бяла очна линия, когато се налага да направи достойна за червения килим визия на поп звездата. Бялото се очертава като цветът на сезона, а гримът отлично допълва млечнобелите нокти, които, сами по себе си, също са мания тази пролет.


Deeply personal: Лейди Гага на Оскари 2023 - тениска, дънки, чисто лице и огромна емоция


„Гага и аз използваме този трик от години за различни представяния, за да отворим очите за публиката отдалеч. Страхотно е, когато искаш, и можеш да си го позволиш, да изглеждаш като кукла“, споделя Сара.

Този грим е „доста специфична естетика“ по думите ѝ. „Вземете водоустйчив молив – като Haus Labs Optic Intensity Eco Liner в White Onyx Matte – и нанесете от слъзния канал чак до края“, обяснява гримьорката. „Ако искате да отворите окото още повече, можете да го разширите над очната линия и след това да очертаете с черна очна линия, за да постигнете емблематичен вид ала Елизабет Тейлър и още по-назад - ала Клеопатра.“

За да изпъкне максимално, бялата очна линия трябва да бъде съчетана с друг цвят. Взимаме за пример артистичната визия в клипа „Rain On Me“, където Гага си партнира с Ариана Гранде. За постигането ѝ целият клепач на Гага е боядисан, като са добавени гигантски бели крила. Гримът на Гранде също е решен с очна линия, за да се съчетае идеално с този на колежката ѝ.

Ние няма да отиваме толкова далеч, но визията определено ни харесва и смятаме да я изпробваме, съчетавайки белия нюанс с матово бежово, както препоръчва известната гримьорка. Леко добавеното бежово създава илюзията, че окото е още по-отворено. Завършваме ефекта с черно по линията на миглите и оформяме със спирала. Изглежда много свежо, прави очите по-сияйни от винаги и е супер, както за през деня, така и за късно вечер. 

More Face