Следва

Приказната булка Селена Гомез за Only Murders in the Building 3

Грандиозният преход на Плутон във Водолей и какво ни чака, общо и знак по знак

Астрологични събития от типа на ретрограден Меркурий, лунации и смяна на зодиакалните знаци обикновено се случват често. Но Плутон, този бавен,  тромав и променящ всичко драстично дребосък е толкова далеч от слънцето, че му трябва много повече време, за да премине от знак в знак и да сложи нов ред в нещата 

Astro преди 1 година

Цели поколения имат тенденцията да бъдат обвързани с един и същ знак на Плутон. Повечето милениали, например, имат своя Плутон в интензивния Скорпион; Gen Zers го имат в непокорния Стрелец. Така че е наистина съдбовно, че Плутон влиза в нов зодиакален знак, Водолей, именно днес, на 23 март 2023 г. Преди това далечната планета престоя в знака на Козирога цели 15 години - от 2008-ма насам.  

Позицията на планетата на трансформация, разрушението и обновлението в Козирог осветяваше нечестивата природа на вековните йерархии и авторитетни сили, които вече не служат за доброто на човечеството. Множество възможности за разрушаване на политически, икономически и социални инфраструктури се реализираха през тези 15 години. 

Плутон във Водолей слага началото на обществена и технологична революция, която ще се разгърне през следващите няколко десетилетия. Тъй като планетата на разрушението се движи през знака на Носителя на водата, ще има вселенски призив за търсене на освобождение чрез радикално нетрадиционни средства. Плутон във Водолей е космическата зора на новата епоха.

Като цяло този март се очертава като повратна точка. От гледна точка на астрологията януари и февруари 2023 г. са по-скоро за завършване на транзитите, започнали през 2022 г. Но в началото на март Сатурн влезе в Риби, последван от Плутон, който навлиза във Водолей днес, 23 март. И двата транзита бележат началото на нова ера. 

Каква е ролята на Плутон в астрологията? 

С псевдоним като "планетата на разрушението", Плутон първоначално изглежда като опасна и непредвидима планета. И е вярно, че позицията на Плутон в небето или рождената карта може да дефинира неприятни качества, които предпочитаме да скрием, отколкото да се изправим срещу тях. Скрити в тъмнината се таят нашите мании, проблеми с контрола, връзка с насилието, смъртта, обезсилването и дори борбите за власт. 

Но Плутон също така олицетворява метаморфозата или трансформацията. Планетата хвърля светлина върху нещата, които вече не работят, като ни насърчава да изхвърлим остарелите вярвания или поведение и вместо това да израснем в нови, по-добри реалности. Идеята да влезем навътре, за да излезем навън, се усилва от плутонианската енергия, тъй като този дълбоко интроспективен транзит ни насърчава да се изправим лице в лице със своята сенчеста страна, за да излезем силни, с контрол и самоосъзнаване. 

Но промените, които Плутон носи, не са свързани конкретно с всеки един от нас. Малката планета е много, много далеч от Земята. Ефектите й могат да изглеждат фини и дори подсъзнателни - но като тенджера, която кипи, мрачната енергия може в крайна сметка да достигне екстремни висоти. 

Датите на Плутон във Водолей?

Плутон ще танцува в и извън Водолей до 2044 г., докато преминава от директен към ретрограден и обратно. Плутон ще бъде в директно движение във Водолей от 23 март 2023 г. до 1 май 2023 г., след което ще бъде ретрограден във Водолей от 1 май 2023 г. до 11 юни 2023 г. Плутон няма да влезе отново във Водолей през 2023 г. така че следващият път, когато ще видим този транзит, ще бъде през 2024 г. 

След като Плутон отново влезе във Водолей на 21 януари 2024 г., той ще остане бъде там до 2044 г., което не е необичайно за тази планета - тя пребивава в отделните знаци между 12 до 31 години.  

Какво точно означава Плутон във Водолей?

Когато разглеждаме астрологичните цикли е полезно да се обърнем към историята, за да преценим какво е станало с космоса последния път, когато даден транзит е бил в действие. Според файловете с ефемериди на Astro.com от 18 век, последният път, когато Плутон е бил във Водолей, е бил от 1778 до 1798 г. Този период бележи началото на огромни обществени промени и технологичен напредък. 

Някои забележителни моменти от този исторически период включват откриването на Уран през 1781 г., началото на Френската революция през 1789 г., ратифицирането на Закона за правата през 1791 г., началото на терора през 1793 г. и изобретяването на джина през 1793 г. 

Разбира се, новият цикъл на Плутон във Водолей няма да следва точно същата логика, но може да върне елементи от тази времева рамка, които ще ни позволят да се възползваме максимално от технологичните и обществени революции. 

Основните теми, които можете да очаквате от Плутон във Водолей, ще бъдат унищожаването и трансформацията на чертите и асоциациите на Водолей, които включват следното: по-голяма общност, приятелство, хуманитарни усилия, индивидуалност, автентичност, освобождение и ексцентричност. 

Можем да очакваме обществените правила да се променят, като става все по-готино да бъдеш странен и причудлив, вместо да се опитваш да се „впишеш". (Парадокс на Водолея: уникалността става мейнстрийм.) Част от тази промяна ще бъде ускорена от технологичния напредък, който вероятно ще включва крачки в изкуствения интелект. 

Въпреки че това вероятно ще бъде период на растеж и промяна, Плутон ще бъде във фиксиран въздушен знак, така че това време може да бъде белязано и от желанието да се чувствате интелектуално контролирани. В резултат на това може да е предизвикателство да се откажем от застоялите вярвания или преценки и да прегърнем радикални нови възгледи, дори когато планетата на трансформацията ни тласка напред. 

В крайна сметка обаче транзитът на Плутон във Водолей ще насърчи колектива да обмисли какво би било по-добро не само за индивида, но и за обществото като цяло. Непредсказуеми, но овластяващи социални движения вероятно ще се появят по време на този нов плутонов период, който има същия антагонистичен, бунтовнически импулс като предходния от 18 век. Може да видим промени, включващи смяна на правителства, тъй като по-голям брой хора призовават за истинска промяна; но този път хората могат да използват интернет, социални медии и други форми на технологии, за да подкрепят движенията си. 

Промените, причинени от Плутон във Водолей, ще бъдат бавни и прекъсвани от непредсказуеми събития, които изискват бунтовнически действия. Но това, което е пуснато в движение, ще остане в движение. Няма спиране на енергията на Плутон във Водолей, след като по-голяма общност се обедини, за да изследва неизследвани територии. И въпреки че съществува риск от догматизъм, Плутон във Водолей вероятно ще бъде възможност за някои от най-великите умове на 21-ви век да поведат останалите по нови пътища.  

Кога е първият ретрограден Плутон във Водолей през 2023 г.?

От 1 май 2023 г. до 11 юни 2023 г. Плутон ще бъде ретрограден във Водолей в нулевия градус. Обикновено нулевият градус е критичен, тъй като представлява чиста, почти неразредена, зодиакална енергия. Подобно на повечето ретроградни Плутони, този ще бъде психологически и емоционално интензивен, тъй като ще ни насърчи да разсъждаваме върху сенчестата страна на Водолея. 

Все пак, този ретрограден Плутон ще се усети малко по-различен, тъй като се случва в неподвижен въздушен знак. Може да се наложи първоначално да преодолеем страха да променим мнението си или да отворим светогледа си към коренно различни гледни точки. Това е идеалното време да се накараме да излезем извън зоната си на комфорт. 

Очаквайте да се чувствате изключително неудобно през този период, тъй като ретроградният Плутон във Водолей ще бъде в квадрат с Юпитер в Телец на 17 май, ще се противопостави на Марс в Лъв на 20 май и на Венера в Лъв на 5 юни. Първоначалният ретрограден Плутон/квадрат на Юпитер ще подчертае важността на системите от вярвания, особено ако колективният манталитет бавно, но сигурно се отклонява от средствата за комфорт в полза на нови мисловни вълни. Вроденото желание да се дълбае напред ще бъде преобладаващо, тъй като квадратът ще засили неумолимостта. 

Тези чувства ще възникнат отново, когато ретроградният Плутон се противопостави на Марс, особено ако трябва да се предприемат действия за достигане на нови висоти. Въпреки това, когато ретроградният Плутон и Марс се срещнат, има потенциал за интензивно разрушение и насилие - така че бъдете внимателни; наблюдавайте действията си, думите си и обкръжението си и се пазете от насилие.  

И накрая, опозицията ретрограден Плутон/Венера ще ни насърчи да помислим върху това, което наистина ценим и с което искаме да се ангажираме. Време е да разберем какво трябва да защитаваме, като се стремим да разсъждаваме от позицията на автентичност, вместо на лоялност, его или инат.

Как Плутон във Водолей ще ни повлияе знак по знак през 2023 г.?

Въпреки че Плутон във Водолей има кратък транзит през 2023 г., това е невероятно въздействащ период, представляващ бегъл поглед към това, което предстои през следващите няколко десетилетия. Но засега се съсредоточете върху това, което възниква за нас лично и колективно от 23 март 2023 г. до 11 юни 2023 г. 

Овен (21 март-19 април)

Овни, очаквайте да почувствате известно облекчение в кариерата си. Ще въздъхнете с лекота за пръв път от повече от десетилетие, след като Плутон влезе във Водолей в края на март. Докато планетата е директна, ще останете фокусирани върху обкръжениете ви, хуманитарните каузи, бизвес целите и технологиите. Огромното желание за преследване на нови възможности за работа в екип и осъществяване на уникални мечти ще се засили неимоверно. 

Но може да се наложи да направите пауза, за да сте сигурни, че сте достатъчно силни и контролирате своите занимания, когато позицията на Плутон е ретроградна във Водолей; обратното въртене вероятно ще ви насърчи да преразгледате някои от вашите приятелства. Но след като ретроградниятПлутон се плъзне обратно в Козирог през юни, ще имате остатъка от 2023 г., за да финализирате професионалните трансформации, които планирате през последното десетилетие. 

До 2024 г. Плутон ще влезе отново във Водолей и вашето внимание ще се насочи към по-голямата общност. Очаквайте огромни промени в екипите и онлайно бщностите ви през следващите няколко десетилетия. 

Телец (20 април-20 май)

Късметлиите на този транзит, вие, Телци, ще съберете всички сребърни подкови на щастието, които ви се изплъзваха през последните няколко години. В края на дълго пътуване сте, съответно и в началото на следващото, когато Плутон влезе във Водолей в края на март. Огромната, но непредвидима трансформация ще започне да се извършва във вашия сектор на наследството, известността, постиженията и призванието. В зависимост от това къде се намирате в живота, Плутон във Водолей може да бъде контролната точка, от която трябва да коригирате курса, независимо какво се стремите да постигнете. 

В периодите на ретроградност на Плутон във Водолей може да се наложи да натиснете спирачките и да помислите върху какво трябва да работите, за да постигнете целите си. До началото на юни ретроградният Плутон ще се плъзне обратно в Козирог, където ще остане до края на годината, което ви дава достатъчно време да свършите част от работата, която сте си набелязали. Когато Плутон отново влезе във Водолей през 2024 г., ще откриете, че по-лесно ще се възползвате от силата си и ще постигнете всичко, за което сте мечтали. 

Близнаци (21 май-21 юни)

Знаете ли какво ни е необходимо, Близнаци! След всички тези години, през които Плутон се движеше през вашия дом на интимните дела, ще започвате да виждате светлината в края на тунела от днес. Плутон във Водолей бележи началото на уникално пътешествие през нови земи, светогледи и системи от вярвания. Може да почувствате, че навлизате в своеобразно културно нулиране през този астрологичен период. За да се възползвате максимално, помислите върху своя догматизъм, преценка за това как живеят другите и зле обоснованите ви вярвания, когато Плутон е ретрограден във Водолей. 

До началото на юни ретроградният Плутон ще регресира в Козирог, което е идеалното време за преразглеждане на лични и финансови проблеми. Съсредоточете се върху прекратяване на преплитането им веднъж завинаги през остатъка от 2023 г. Когато Плутон влезе отново във Водолей през 2024 г., ще се почувствате готови да поемете контрола над уникалното си житейско пътуване. 

Рак (22 юни-22 юли)

След години на трансформиране на вашия сектор от взаимоотношения, след като Плутон днес влезе във Водолей, вие сте напълно готови за интензивна интроспекция, докато обмисляте връзките, интимнния си свят и финансите. Въпреки че Плутон във Водолей има кратък астрологичен период през 2023 г., той опеделено е психологически и емоционално дълбок и ще ми помогне да установите по-добри граници в поведението си, избегвайки сложни и потайни дела. Така че, когато станциите на Плутон са ретроградни във Водолей, помислете върху какво трябва да работите, за да имате по-здрави отношения с най-близките си хора и финансовия си живот. Имате повече власт, отколкото си признавате! 

Запомнете: когато ретроградният Плутон се плъзне обратно в Козирог през юни, където ще остане до края на 2023 г. за вас настъпва идеалната възможност да изведете отношенията си на следващото ниво, което ще ви подготви за успех през 2024 г., когато Плутон влезе отново Водолей. До настъпването на 2024 г. ще знаете точно в кого и в какво искате да инвестирате. 

Лъв (23 юли-22 август)

Готов ли сте за гмурване в дебрите на любовта, по-дълбоко от всеки друг път досега? Последните няколко години бяха отлични за трансформиране на вашето ежедневие и здравословни навици, за да установите по-голям контрол над живота си. Фокусът ви е на път да се измести, за да внесете повече автентичност и свобода в романтичните отношения, когато Плутон влезе в противоположния ви знак, Водолей, в края на март. По времето, когато Плутон стане ретрограден във Водолей през май, може да се наложи да помислите колко добре споделяте властта или контрола с романтичния си партньор. Може би е време да отпуснете юздите. 

В зависимост от това какво коригирате, вселената ще ви даде много ясни знаци при връщането на ретроградният Плутон обратно в Козирог през юни. След това планетата ще остане в Козирог до самия край на годината, което е вашето време да коригирате курса, който влияе на вашите навици и здраве. Имайте това предвид, когато Плутон отново влезе във Водолей през 2024 г., тогава нещата ще са доста изчистени, ясни и облекчени и за вас ще има осезаеми ползи.  

Дева (23 август-22 септември)

Очаквайте да се почувствате по-силни в себеизразяванете си от днес. Сега, когато новият плутониански период е тук, е време да се съсредоточите върху това, което ще ви помогне да се почувствате сякаш контролирате ежедневните си операции. Дева, това е само началото на период, фокусиран върху здравето и работата, докато радикално трансформирате всички аспекти на рутината си, за да сте сигурни, че всичко в живота ви е съобразено с личните ви нужди. 

Използвайте ретроградният Плутон във Водолей, който започва през май, за да помислите къде са вашите недостатъци и от какво сте готови да се откажете, за да постигнете по-устойчив начин на живот. Това ще ви даде перспективата, от която се нуждаете, за да се съсредоточите върху вашето щастие, когато ретроградният Плутон отново влезе в Козирог през юни. Като се има предвид, че Плутон ще остане в Козирог до края на 2023 г., ще трябва да върнете силата си, като се съсредоточите върху вашите хобита, творчество и любовен живот. Очаквайте да се почувствате по-силни чрез приятни дейности, върху които да акцентирате, когато Плутон отново влезе във Водолей през 2024 г. 

Везни (23 септември-22 октомври)

Тъй като личните въпроси, като дома и семейството, започват да се решават, може да почувствате, че има нарастващ акцент във вашия сектор на себеизразяване, радост и романтика, когато Плутон влезе във Водолей. Везни, мислете за Плутон във Водолей като за времето да се потопите във вашите странни и прекрасни желания, тъй като Плутон ще хвърли светлина върху това, което ви кара да се чувствате истински щастливи. Въпреки че това ще изисква интензивна интроспекция, вие ще имате по-добро разбиране за вашата сексуална и творческа природа през този период. 

В месеците на ретроградност на Плутон във Водолей може да се почувствате малко изолирани. Когато ретроградният Плутон се плъзне в Козирог през юни и остане там до края на 2023 г., може да решите да използвате времето, за да приключите всички проблеми в дома и семейството, преди Плутон да влезе отново във Водолей през 2024 г. Оставянето на личните въпроси настрана за малко ще ви позволи да пренасочите фокуса обратно към вашите много лични чувства и радости.  

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Хубаво време за вас, Скорпиони. Ще сте по-любопитни, по-комуникатевни, по-отворени към близки и колеги, считано от днес. Плутон във Водолей ще промени възприятието ви за дом и семейство - очаквайте големи трансформации там. Очаквайте много лично, интелектуално стимулиращо пробуждане, тъй като Плутон във Водолей ще ви помоли да помислите откъде сте започнали спрямо това, което се опитвате да изградите сега. 

Не се изненадвайте, ако сте малко дистанцирани, когато настъпи ретроградното движение на Плутон през май - вероятно е да се наложи да прегледате частни семейни въпроси при закрити врата. Силата ви е в общуването, приятелите и търпението, не бързайте, не натискайте, не очаквайте мигновени решения. Ще бъдете готови да се гмурнете обратно в темите за дома и семейството, когато Плутон отново влезе във Водолей тази година. 

Стрелец (22 ноември-21 декември)

Вижте докъде са стигнали вашите финанси и сигурност, Стрелци! Цялата ви упорита работа най-накрая ще се отплати с навлизането на Плутон във Водолей. С приключването на един фискален период започва нов период, фокусиран върху комуникацията, тъй като Плутон във Водолей ще подчертае как се чувствате сред близките си, диалога и изследването на Вашата любознателност. Първоначално може да се почувствате странно да излезете извън обичайната си зона на комфорт, но Плутон във Водолей е идеалното време за експерименти. 

Помислете как можете да се почувствате по-уверени в себе си, докато изследвате теми и възможности, които не са вашата експертна област, докато Плутон е ретрограден във Водолей през май. Използвайте остатъка от 2023 г., за да приключите всички парични въпроси и очаквайте да се почувствате по-стабилни и по-уверени, когато Плутон отново влезе във Водолей през 2024 г. 

Козирог (22 декември-19 януари)

Напрежението най-после изчезва, Козирози! Трябва да сте по-развълнувани от всяка друга зодия. Началото на нов плутоничен цикъл ще насочи вниманието ви към вашата ценностна система, финансовите въпроси и чувството за лична сигурност. Следващите няколко десетилетия може да тръгнат по един от двата начина: можете или да работите върху това да се чувствате по-стабилни, като преследвате всичко, към което имате афинитет и в което сте силни, или може да се борите да се освободите от обществените очаквания в стремежа си към сигурност и спокойствие. За щастие, ще имате достатъчно време да помислите какво цените лично, финансово и професионално, когато Плутон е ретрограден във Водолей. 

По времето, когато ретроградният Плутон регресира във вашия знак през юни, може да се наложи да се съсредоточите върху това кои сте. Останалата част от 2023 г. ще бележи едно от последните ви усилия да се почувствате напълно уверени в своята идентичност и тяло. Когато Плутон влезе отново във Водолей през 2024 г., вие отново ще почувствате облекчение, тъй като вниманието ви се насочва обратно към вашите ценности и финансова стабилност. 

Водолей (20 януари-18 февруари)

Водолеи, следващите няколко десетилетия са буквално посветени на вас! От днес, вие ще почувствате незабавна промяна в сектора, който управлява Аз-а ви. Първоначалното навлизане може да е обезпокоително, тъй като Плутон ще извади на светло всичките ви несигурности и съмнения в себе си. Ще трябва да преодолеете всякакви самоналожени задръжки по време на началото на Плутон във Водолей. Може да е особено трудно, когато станциите на Плутон са ретроградни във вашия знак, тъй като ще сте ужасно самокритични. Но можете да използвате този период, за да преодолеете всичко, което ви пречи да обичате себе си и да приемате себе си. 

За щастие, ще получите малко облекчение, когато ретроградният Плутон напусне вашия знак през юни. След това Плутон ще остане в Козирог до края на 2023 г., така че това е фин, но мощен космически сигнал, за да се съсредоточите върху психичното си здраве. Това може да ви подготви за 2024 г., когато Плутон ще влезе отново във вашия знак. 

Риби (19 февруари-20 март)

Готови ли сте да потънете надълбоко, Риби? След като възвърнахте силата в социалните си кръгове и следвахте неотлъчно мечтите си през последните няколко години, сега може да почувствате, че на прага е силна подсъзнателна трансформация. Странникът, който носите скрит в себе си, бавно, но сигурно ще излезе наяве по времето на Плутон във Водолей, тъй като този интроспективен период е за установяване на контакт с истинското ви аз. Ще трябва да преодолеете някои скрити страхове, свързани с вашата автентичност, когато планетата на голямата трансформация е в ретроградно движение. Скрити врагове ще се покажат на светло, твърде вероятно е да се наложи да коригирате социалния си кръг. 

До юни ще почувствате (подсъзнателно) облекчение, когато ретроградният Плутон напусне Водолей и премине в Козирог. Вниманието ви ще се насочи обратно към вашите социални кръгове и мечти за остатъка от 2023 г., което е идеално за намиране на истинско призвание и приятели. След като настъпи 2024 г., ще рестартирате своя интроспективен плутониански когато малката, но могъща планета отново влезе във Водолей. 

More Astro