Следва

Това са те: 20-те най-горещи IT двойки в света

След дълъг престой в Близнаци, Марс преминава в Рак: какво ще се промени, общо и знак по знак

Последната третина на месец март е изобилства от големи енергийни промени, но има един космически момент, който ще усетим силно и интуитивно - когато свирепата огнена планета Марс най-накрая напусне Близнаци, което ще стане тази неделя. След като Марс заплува през водите на Рака, ще се почувстваме странно, изострено чувствителни и доста обидчиви  

Astro преди 1 година

Сега наблюдаваме ефекта от началото на пролетното равноденствие и сезона на Овен, започнал на 20 март, както и Плутон, който смени знака, през който транзитира, за пръв път от 15 години на 23 март, предвещавайки една изцяло нова ера. Предстоящото навлизане на Марс в знака на Рака е особено важно, тъй като бележи първата промяна за червената планета от миналия август. Марс обикновено прекарва само месец или два във всеки знак, но благодарение на двугодишния си ретрограден период, той преминава през Близнаци вече цели седем месеца. Това беше чудесно за генериране на нови идеи и справяне с милиони неща наведнъж, но настроението най-накрая се променя. Марс в Рак носи така необходимата промяна на темпото, разтърсвайки света ни чак до 20 май (четете още: Месечен ХОРОСКОП - Март 2023).

Подобно на римския бог на войната, на когото е кръстен, Марс в астрологията е буен, див и свиреп. Тази нажежена до червено планета управлява нивата ни на мотивация, темперамента ни и дори либидото ни – така че когато навлезе в нова част от зодиака, той оказва голямо влияние върху това как отприщваме инстинктите си и преследваме това, което искаме. С подхранвания от адреналин Марс, който ще плува през нежните води на Рака през следващите два месеца, от нас ще се иска да забавим темпото и да изразим силата и страстите си по по-флуиден и нежен начин. Трябва да очакваме нашите емоции да имат по-силно влияние върху реакциите ни и нивата ни на мотивация, което може леко да намали устрема ни, когато става въпрос за състезание или конфронтация. 

Чувствителните морета на Рак не са най-удобната зона за огнения Марс, тъй като принуждават космическия воин да почувства нещата и да направи проверка на емоционалната атмосфера, преди да се гмурне в битка (или в чаршафите – не забравяйте, че Марс управлява и сексуалността !). Разочарованието може да изглежда пасивно-агресивно, тъй като енергията на Рака предпочита да подхожда към конфликта индиректно, вместо да се изправи лице в лице с него. Въпреки това, Марс в Рак ни учи да предприемаме действия, без да използваме груба сила - вместо това да намираме сила чрез мекота, състрадание и уязвимост. Ще се чувстваме допълнително защитени от хората и ситуациите, които са най-близо до нас по време на този транзит, и по-вдъхновени да отстояваме тези, които обичаме. Това е страхотно време да поемете отговорност, когато става въпрос за теми като семейството, дома и сърцето. 

Ето как Марс в Рак ще ви повлияе въз основа на вашето слънце и/или изгряващ знак: 

Как Марс в Рак ще се отрази на всеки зодиакален знак 

Овен

Марс е вашата управляваща планета, Овни, поради което този воден транзит може да предизвика вашия импулсивен и ревностен дух. Въпреки че може да нямате инерцията да тръгнете с пълна пара напред, забавянето ще ви помогне да забележите пукнатините в основите, които трябва да бъдат укрепени, за да функционирате оптимално - както буквално, така и преносно. Добър момент е да се заемете с домашни задачи, като стартиране на проект за обновяване на дома или закъснели ремонти. Но също така е важно да се справите със сдържаните си емоции, като например прекъсване на токсични взаимоотношения или мрачни спомени. След два месеца ще бъдете във върхова форма за някои класически действия като един истински Овен. 

Телец

Следващите няколко месеца бележат важен период по отношение на комуникацията, Телци, така че започнете да изразявате по-открито това, което е в сърцето и в ума ви. Може да ви е по-лесно най-накрая да споделите някои неща, които преди сте се борили да изразите с думи, а начинът ви на говорене може да изглежда особено решителен и мощен сега. Време е смело да заявите своята истина! Просто се опитайте да не бъдете прекалено чувствителни или отбранителни относно ежедневните взаимодействия. Марс в Рак може да направи всички ни малко по-чувствителни, ето защо бъдете готови да приемете чувствата на другите хора с благодарност. 

Близнаци

Марс прекара последните седем месеца във вашия знак, Близнаци - и също завърши продължителна ретроградност там - всичко това причини вихрушка от енергия и интензивност в душата ви. Постигнали сте много и сте преодолели доста предизвикателства, така че сега е време да пожънете това, което сте посели! Започнете да отделяте житото от плявата, когато става въпрос за вашите осезаеми цели, и насочете енергията си към нещата, които са най-ценни. Независимо дали става дума за подобряване на банковата ви сметка или за голяма инвестиция, това е вашата възможност да си осигурите пълна чанта с пари. Вие сте талантлив човек, който изпълнява много задачи, но през следващите два месеца се опитайте да забавите темпото и да решавате проблемите един по един. 

Рак

Свежите цветове и по-дългите дни на пролетта са идеално огледало за вашите енергийни нива, които са на път да влязат в пълен разцвет, Рачета. Защото след като Марс влезе във вашия знак, ще се почувствате така, сякаш най-накрая излизате от дълбока хибернация. През последните месеци сте имали много цели, желания и чувства, но сега е време да натиснете педала докрай и да пренесете всичко, което е било в режим на буфериране, в напълно реализиреум план за действие. Извадете щипките и започнете да проправяте пътя към успеха. През следващите два месеца имате пълното космическо разрешение да приоритизирате собствените си желания и нужди пред всичко останало. 

Лъв

Марс може да е нажежената планета на действието, но през следващите два месеца ще правите ходове малко по-тихо от обикновено. Сложете на пауза някои от вашите по-блестящи и по-фокусирани навън амбиции и започнете да правите инвентаризация на енергийния остатък, натрупан в живота ви през последните няколко години. Продължително негодувание? Време е да го разгледаме. Токсични връзки? Време е да ги отрежете. Интуицията ви действа на макс! Докато наближи лятото, вече ще сте започнали нов наелектризиращ цикъл в живота си, така че използвайте този интроспективен изблик на мотивация, за да премахнете всякакви духовни пречки, които ви пречат да сбъднете мечтите си. 

Дева

През следващите два месеца Марс нажежава нещата, когато става въпрос за вашия социален живот и променя начина, по който взаимодействате с обкръжението си. Може да откриете, че сте изключително чувствителни към груповата динамика - така че ако някой ви покаже истинското си лице, вероятно ще го премахнете от доверения си кръг. Разчиствате бъркотията около вас, за да създадете по-съгласувана система за социална подкрепа! Този транзит също така ви носи много мотивация да започнете по-сърдечни връзки с връстниците си и да се издигнете като лидер в средата си. Просто се опитайте да не приемате приятелската драма твърде лично, тъй като в момента всички са малко по-чувствителни от обикновено. 

Везни

Марс в Рак задвижва работния ви двигател, Везни, така че това е изключително важен период за предприемане на действия към професионалните ви цели. Смело преследвайте позициите, които желаете, и спрете да обхождате пътища, които не са в съответствие с настоящата ви мисия. Това може да изглежда като най-накрая да напуснете работа или да се впуснете с главата напред в ново начинание, на което не сте посмели да се отдадете напълно. Така или иначе, време е да изясните вида работа, която е значима за вас. И помнете, че поемането на властта и предприемането на смели ходове в кариерата не трябва да са груби. Този транзит ви вдъхновява да ръководите с нежност и състрадание, излагайки вашата невероятна дипломатичност на пълна показ. 

Скорпион

Марс не е най-силен в Рак, но като друг воден знак (който се оказва космически съвместно управляван от червената планета), няма да имате проблем да изцедите всяка капка мотивационна магия от този транзит. През следващите два месеца вашите широкообхватни цели получават сериозен енергиен тласък и вие чувствате по-голяма ясното от всякога. Изхвърлете всички догми или философии, които вече не ви служат, Скорпиони! Вашият стремеж към придобиване на знания и нови преживявания също е на най-високо ниво, така че е страхотно време да резервирате импулсивно семейна ваканция или да се включите в образователна програма, която ще разшири набора ви от умения по вълнуващ начин. 

Стрелец

Искрящата ви чувствителност е това, което обикновено ви кара да преследвате целите си. Но през следващите няколко месеца Марс ви вдъхновява да насочите огнената си енергия навътре и да се впуснете смело в най-дълбоките части на духа си. Време е да преодолеете всяка вина, срам или тайни, които мълчаливо са източвали енергията ви - както и всички взаимоотношения, които са станали духовно обременяващи. И като говорим за връзки, този транзит също нажежава нещата, когато става въпрос за интимност, така че може да откриете, че се чувствате по-смели в спалнята и по-емоционални в сексуалните си преживявания. Уважавайте желанията си. 

Козирог

Важен момент за любовния ви живот, Козирози! През следващите два месеца се съсредоточете върху раздухването на огън върху всяка застояла енергия, проникнала в партньорствата ви. Преследването на по-дълбоки ангажименти в рамките на постоянни взаимоотношения вече е абсолютно във ваша власт, така че се активизирайте и направете първия ход. Обратно, също е добър момент да прекъснете връзките, които не вървят. Не се страхувайте да предприемете действия към динамиката, която желаете. Имайте предвид, че чувствителността в отношенията може да бъде много висока, така че разсейте всяка драма, като се облегнете на своята състрадателна страна. 

Водолей

През следващите няколко месеца Марс натоварва графика ви с всякакви задължения, Водолеи, затова затегнете коланите! За щастие, планетата на действието също ви дава умствената мотивация и физическата енергия, необходими да приключите дългите си списъци със задачи. Способността ви да се откажете от лошите навици по време на този транзит ще бъде мощна, така че използвайте това освежено усещане за фокус, за да преструктурирате ежедневната си рутина по начин, който повишава продуктивността и поддържа цялостното ви здраве. Особено важно е да кажете „не" на неща, които не искате или нямате капацитета да поемете в момента. Няма повече да жертвате своето здраве, за да накарате другите хора да се чувстват по-добре. 

Риби

Това, че Марс е потопен в територията на друг воден знак, означава F-U-N за вас, Риби. Вълнуващи творчески импулси и пикантни страсти текат към вас през следващите два месеца – така че се възползвайте от този прилив на вдъхновение и позволете на своя поетичен вътрешен романтик да се развихри! Това е прекрасно време да поемете водеща роля в любовния си живот и да бъдете инициатор на гореща вечер или дива нощ в спалнята. И това е също толкова енергизиращ период, когато става въпрос за вашето артистично себеизразяване. Въоръжени с поглед на мечтател и състрадателно сърце, този транзит ще ви помогне да се ангажирате с творческите си цели и с романтиката. 

More Astro