Следва

Великолепната седморка: брандовете на супермоделите

Най-доброто видео на H&M в историята: за колекцията с Mugler, тук до дни

Точно след месец и половина

All fashion преди 1 година

От H&M потвърдиха, че дизайнерско сътрудничество с Mugler ще е на пазара на 11 май 2023.

В продължение на две десетилетия H&M се опитва да демократизира луксозната мода, като предлага на масовата публика шанса да притежава дрехи и аксесоари от историята на различни световни дизайнери на достъпни цени. Предстоящото забележителното партньорство между търговецът на дребно H&M и френската модна къща Mugler е колекция, проектирана от творческия директор Кейси Кадуоладер (Casey Cadwallader), която включва дамско и мъжко облекло плюс аксесоари.

Кейси Кадуоладер коментира: „Чест е да си сътрудничим с H&M. Колекцията е празник на всичко, което определя Mugler като модна къща. Всяко парче е автентичен Mugler, от бодитата, превърнали се в емблема на нашите колекции, до изящните шивашки техники и обработения деним. Това са нашите икони."

Mugler винаги е бил пионер в нарушаването на правилата. Обичайно свързваме творенията на лейбъла с пълна свобода на изразяване, много блясък и дързък стил, а колекцията интепретира точно това. 

Избрани визии бяха разкрити в кампанията, и, както се очакваше, видяното си е Mugler отвсякъде. Всяка дреха е ода за извивките на тялото, сексапила, увереността и смелостта в обличането. Наред със съвременните дизайни в колекцията има серия архивни римейкове в ограничено издание. Архивните визии са свидетелство за водещата роля на Манфред Тиери Мюглер в модата на 80-те и 90-те години.

Mugler и H&M пуснаха музикален видеоклип за кампанията, за да отпразнуват сътрудничеството, с участието на колектив от изгряващи звезди - Amaarae, Shygirl, Eartheater и Arca. Артистите записват собствена версия на денс хита на Stardust от 1998 г. „Music Sounds Better With You“.

От H&M потвърдиха, че дискусиите за сътрудничество са започнали преди смъртта на Тиери Мюглер през януари 2022 г. Ан-Софи Йохансон, творчески съветник в H&M, каза: „Горди сме да отпразнуваме наследството на Манфред Тиери Мюглер с тази колекция. За всички нас беше чест да опознаем Манфред и е много специално, че той участва в първоначалната работа заедно с Кейси и модна къща Mugler. Кейси свърши невероятна работа, отдавайки почит на историята и на архива, като същевременно създаде напълно съвременна колекция. Под негово ръководство Mugler се превърна в една от най-иновативните и вълнуващи къщи в днешния моден пейзаж.“

Промо видеото на колаборацията на H&M и Mugler се оказа истински парад и на бюти тенденциите за Пролет 2023. 

Гримьорът Луси Бридж оговаря за грима на моделите (същата дама направи и грима на шоуто на Talia Byre в Лондон, което бе запомнено с устни с омбре ефект). Луси отново набляга на устните, въпреки всеобщата мания по очната линия в момента. 

Устни

Две тенденции, които определено си заслужава да бъдат отбелязани от промоционалното сътрудничество на френската модна къща с шведския търговец: блясък и омбре ефект. Блестящите червени устни управляваха изминалите седмици на модата и продължават да печелят сърцата на инфлуенсъри и гримьори. В това модно сътрудничеството Луси Бридж отново застъпва тенденцията, която е безспорно антрактивна. Тази пролет определено не можете без червено червило, обезателно допълнено с прозрачен плътен гланц.  

В другите бюти визии на Луси Бридж отново е налице омбре ефект върху устните, само че е използвано черно червило (главно за контур). Резултатът е драматичен, но приятен преход между твърде смелото и елегантното, което доминира и самата колекция. 

Вежди

Веждите също са акцент в грима на моделите в промоционалното видео. Предпочитание е дадено на много модерните напоследък тънки вежди, както и на обезцветяването. В частта на веждите определено не е препоръчително да предприемате радикални мерки. Ако решите да изтъните веждите все пак, направето го извънредно внимателно. 

Маникюр

Видеото привлича не само с грим решенията на Луси, но и с хромираните нокти - една от основните тенденции в ноктите няколко поредни сезона. Стилистът Силвия Макмилан, която отговаря за дизайна на ноктите, използва типсове или изкуствени нокти (е идеалното решение за тези, които са изоставили гел лаковете).

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.