Следва

6 модни пролетни изложби - от Ню Йорк до Москва, които да не пропуснете

Великолепната седморка: брандовете на супермоделите

Не са за изпускане!

All fashion преди 1 година

Доста често светът на моделите ни се струва като друга вселена, до която нямаме достъп. Облечени в Haute Couture, те се носят по подиума на ултрависоките си токчета и в километри тюл. Те създават тенденциите, а модата ги избира като перфектният образ, който да я представя. Следователно не е учудващо, че някои от тях правят стъпка извън снимачния сет.

Модните брандове на моделите се втурват към светлините на прожекторите и набират все по-голяма популярност. Те са много разнообразни: мекия и нежен свят от кашмир на Джиджи Хадид, градския, минималистичен стил на Елза Хоск и плажното облекло на Емили Ратайковски. И не само... Ето кои са модните брандове на моделите, които си струва да познавате >>> 

“Guest in Residence” от Джиджи Хадид

Джиджи Хадид стартира „Guest in Residence“ през септември 2022 г. и днес можем да кажем, че брандът има много силна идентичност. Със създаването му моделът заявява ясно целта си: само кашмир,само дрехи, които могат да издържат вечно. Философията зад GIR (акроним на марката) е да се създават минималистични облекла, които да могат да се предават от поколение на поколение и да не излизат от мода. Портфолиото включва пуловери, суичъри, потници, панталони, анцузи и други. Слогънът е „трикотаж, предназначен за години, не за сезони“.

„Tropic of C” от Кандис Суейнпоъл

Един от най-обичаните ангели на „Victoria’s Secrets”, избран през 2013 г. да представи fantasy bra – най-скъпото бельо в колекцията. Кандис беше и все още е една от най-популярните икони на модната и поп култура. Нейният бранд „Tropic of C”, който вече е доста популярен, има всичко нужно, за да се хареса дори и на най-взискателните. Банските на ангела се основават на нейния стил: същественото винаги е елегантно. И така, бикини и цели бански идват в меки цветове, едноцветни нюанси и чисти линии. Модата на щампите се сменя всеки сезон, но черният или всеки друг моно цвят е вечен.

"Inamorata” от Емили Ратайковски

През 2019 г. един от най-следваните и коментирани модели Емили Ратайковски изненада последователите си с обявяването на своята марка „Inamorata“. Първите модели се разпродадоха за часове и оттогава насам, брандът на Емили се разраства и от супер секси бикини, започва да прави и дрехи, бельо и аксесоари. За феновете на модела става задължително да притежават бански Inamorata, всеки път, когато лятното слънце зададе тона на новия сезон. Не забравяме пареото и късата тениска, които изглеждат много арт с оцветената си мрежеста материя.

„Helsa Studio” от Елза Хоск

Всички го чакаха с нетърпение и когато най-после се случи, Elsa Studio не предаде очакванията. Никой не се е съмнявал в уменията на Елза Хоск, шведски супермодел, Instagram кралица и моден инфлуенсър. Helsa Studio e всичко, за което феновете на скандинаския стил могат да мечтаят. А влиянието на така любимия за нея град на ангелите (Лос Анджелис) може да се види в последните костюми на цветни райета. Комбинацията от вечни облекла и такива, които са модерни в момента, е лайтмотивът на бранда. Така дългата пола - супер хит в колекциите Пролет/Лято 2023 – се комбинира с вечната класическа бяла тениска, на която трябва да обръщаме повече внимание. Helsa Studio реализира мечтата на мнозина да създадат перфектния гардероб - микс между шведски шик и американски дух (вижте още: Ей такова ъгълче в гардероба искаме, като на Елза Хоск).

"Commonry" от Ашли Греъм

"„Commonry” е за всички“ – заявява Ашли Греъм, супермодел, подкаст хост, майка и както я определят - „гласа на истината“ в модния свят. Стремежът й е да създаде гардероб, който да се адаптира към всякакви ситуации и жените да се чувстват удобно, но в същото време самоуверени. Така се ражда „Commonry” и успехът му е незабавен. Дълги рокли с ексцентрични принтове, деним, дълги поли от лен и винаги необходимите поли и ризи са само върхът на айсберга в света на „Commonry” (вижте още: Ашли Греъм пусна линия бельо и гордо позира за рекламата).

„Naetur” от Роми Стрейд

От холандски супермодел до основател на бранда за удобно облекло – „Naetur”, Роми прокарва идеята се за нова ера в модата. Смесица от минимализъм, облекло за почивка и смели цветове, марката промотира често срещания удобен, работен гащеризон, превръщайки го в елегантна визия. Тайната се крие в избора на едноцветен модел и съчетаването му с ефектни, но не прекомерни бижута, налични в „Naetur”.

„JOJA” от Жозефин Скривер и Джасмин Тукс

Разбира се, двете красавици се запознават заради работата си – в бекстейджа на някое ревю или пък под ръцете на някой опитен гримьор (можем само да гадаем). Жозефин и Джасмин за приятелки дълго преди да решат да основат своя моден бранд „JOJA”, стимулиращ нов вид увереност чрез спортното облекло. Бодита, клинове, микрофибърни горнища, шорти, спортни сутиени... Безупречни за йога, но даже и за разходка в парка или небрежно кафе с приятелки. Основната колекция залага на бордо и наситено кафяви нюанси, докато лятната е в ярки цветове и неон. Брандът им стартира прези точно година, припомняме: Ангелите на Victoria's Secret Джасмин Тукс и Жозефин Скривер пуснаха своя марка.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.