Следва

Бен и Дженифър на премиерата на Air - неон и нежност

Pretty Baby, документалният филм за Брук Шийлдс, експлоатирана от майка си като дете, излиза на 3 април

Брук Шийлдс говори с тъга, но и с разбиране за решението на майка й Тери Шийлдс да позволи да бъде снимана гола в ранното си детство. Когато красивата малка Брук е на 10, тя се снима за Playboy, на 11 вече играе ролята на проститутка в "Хубавицата"... 

Celebrities преди 1 година

Днес Шийлдс е убедена, че това е била истинска експлоатация от страна на майка й. Нещо, което не може и не иска да разбере в днешния момент (което не е било така в детството й, четете надолу): „Никога не бих позволила на собствените си дъщери да участват в подобно нещо.“

Брук Шийлдс говори за травмата си в документален филм от две части, наречен Pretty Baby, по едноименния филм от 1978-ма, в превод на български "Хубавицата", чиято премиера ще бъде на 3 април в Hulu (Миналото: култови кадри на baby Брук Шийлдс).

За Playboy 10-годишната Брук позира с ярък грим и чисто гола, седнала във вана. На 11-годишна възраст вече е в ролята на проститутка във филма „Хубавицата“, като по време на снимките се целува страстно с 27-годишния Кийт Карадайн.


10-годишната Брук Шийлдс за Playboy

Двете дъщери на Брук Шийлдс, 19-годишната Роуън и 16-годишната Гриър, отказват да гледат сцени с участието на майка си и ги смятат за детска порнография. „Никога не бих позволила на дъщерите си да правят това“, казва Брук Шийлдс.


Брук Шийлдс с майка си в Ню Йорк, 1978г.

Според актрисата майка й не е виждала нищо нередно в ангажирането на детето й в откровено неуместни сцени и кадри. „Не знам защо, но тя мислеше, че всичко е наред“, разказва Брук Шийлдс. По-късно Брук, изключително атрактивна наистина, но все пак дете, участва в откровени сцени и в редица други филми. Най-известният сред тях е  "Синята лагуна", който изобилства от сексуални сцени, а 14-годишната Брук Шийлдс отново е снимана гола: за това режисьорите на лентата са многократно критикувани. 

Брук Шийлдс споделя още, че й е трудно да обвинява майка си, която страда от алкохолна зависимост. Жената, която според дъщеря й е била изключително несигурна и неспокойна през целия си живот, умира през 2012 г. 

„Тя имаше това дете, което изглеждаше по този начин, и всъщност така оцеляхме“, казва актрисата за майка си, разпознала нейния потенциал толкова рано. „Изглеждането ми по определен начин - плащаше ни сметките. Обичах одобрението на мама. Обичах да работя и да съм на снимачна площадка. Забавлявахме се, пътувахме навсякъде. Така че не чувствах в пълна степен отговорността, а по-скоро: "О, Боже мой, вече имаме кола. О, купихме си къща. Купихме още една къща. Мислех си: ако направя това, получаваме това. Така беше десетилетия. Докато бях щастлива, продължихме да го правим. Никога не съм правила нещо, което не съм искала."

Шийлдс, която описва подробно връзката с майка си в книгата "Имало едно време едно малко момиченце: Истинската история на моята майка и мен", издадена през 2014 г., казва, че се е трансформирала и е поела повече контрол върху кариерата си едва като възрастна (вижте още: ЧРД, 56, Брук Шийлдс! Редки кадри на красавицата по повода).


Брук Шийлдс с майка си

В предстоящия документален филм Брук Шийлдс ще говори и за други жестоки травми, които е преживяла като дете, както и за връзката си с поп легендата Майкъл Джексън и брака с тенис легендата Андре Агаси.  

More Celebrities

Роузи Хънтингтън и Джейсън Стейтъм, фамилията и всички членове на Spice Girls на партито за ЧРД 50 на Виктория Бекъм

Celebrities преди 23 часа

На 17 април Вики Бекъм отпразнува юбилея със семейството си, но реши да не се ограничава до това и организира парти в частния клуб Осуалд ​​в Лондон, където покани куп звездни приятели.  

Салма, Франсоа-Анри и Матилд Пино - пайети и нежност на модния Олимп

Celebrities преди 19 часа

Салма Хайек, супер сексапилна, милиардерът и нейн съпруг Франсоа-Анри Пино, и доведената дъщеря, красивата Матилд, присъстваха на гала вечеря в рамките на 60-ото Биенале на съвременното изкуство във Венеция.