Следва

Бен и Дженифър на премиерата на Air - неон и нежност

Pretty Baby, документалният филм за Брук Шийлдс, експлоатирана от майка си като дете, излиза на 3 април

Брук Шийлдс говори с тъга, но и с разбиране за решението на майка й Тери Шийлдс да позволи да бъде снимана гола в ранното си детство. Когато красивата малка Брук е на 10, тя се снима за Playboy, на 11 вече играе ролята на проститутка в "Хубавицата"... 

Celebrities преди 11 месеца

Днес Шийлдс е убедена, че това е била истинска експлоатация от страна на майка й. Нещо, което не може и не иска да разбере в днешния момент (което не е било така в детството й, четете надолу): „Никога не бих позволила на собствените си дъщери да участват в подобно нещо.“

Брук Шийлдс говори за травмата си в документален филм от две части, наречен Pretty Baby, по едноименния филм от 1978-ма, в превод на български "Хубавицата", чиято премиера ще бъде на 3 април в Hulu (Миналото: култови кадри на baby Брук Шийлдс).

За Playboy 10-годишната Брук позира с ярък грим и чисто гола, седнала във вана. На 11-годишна възраст вече е в ролята на проститутка във филма „Хубавицата“, като по време на снимките се целува страстно с 27-годишния Кийт Карадайн.


10-годишната Брук Шийлдс за Playboy

Двете дъщери на Брук Шийлдс, 19-годишната Роуън и 16-годишната Гриър, отказват да гледат сцени с участието на майка си и ги смятат за детска порнография. „Никога не бих позволила на дъщерите си да правят това“, казва Брук Шийлдс.


Брук Шийлдс с майка си в Ню Йорк, 1978г.

Според актрисата майка й не е виждала нищо нередно в ангажирането на детето й в откровено неуместни сцени и кадри. „Не знам защо, но тя мислеше, че всичко е наред“, разказва Брук Шийлдс. По-късно Брук, изключително атрактивна наистина, но все пак дете, участва в откровени сцени и в редица други филми. Най-известният сред тях е  "Синята лагуна", който изобилства от сексуални сцени, а 14-годишната Брук Шийлдс отново е снимана гола: за това режисьорите на лентата са многократно критикувани. 

Брук Шийлдс споделя още, че й е трудно да обвинява майка си, която страда от алкохолна зависимост. Жената, която според дъщеря й е била изключително несигурна и неспокойна през целия си живот, умира през 2012 г. 

„Тя имаше това дете, което изглеждаше по този начин, и всъщност така оцеляхме“, казва актрисата за майка си, разпознала нейния потенциал толкова рано. „Изглеждането ми по определен начин - плащаше ни сметките. Обичах одобрението на мама. Обичах да работя и да съм на снимачна площадка. Забавлявахме се, пътувахме навсякъде. Така че не чувствах в пълна степен отговорността, а по-скоро: "О, Боже мой, вече имаме кола. О, купихме си къща. Купихме още една къща. Мислех си: ако направя това, получаваме това. Така беше десетилетия. Докато бях щастлива, продължихме да го правим. Никога не съм правила нещо, което не съм искала."

Шийлдс, която описва подробно връзката с майка си в книгата "Имало едно време едно малко момиченце: Истинската история на моята майка и мен", издадена през 2014 г., казва, че се е трансформирала и е поела повече контрол върху кариерата си едва като възрастна (вижте още: ЧРД, 56, Брук Шийлдс! Редки кадри на красавицата по повода).


Брук Шийлдс с майка си

В предстоящия документален филм Брук Шийлдс ще говори и за други жестоки травми, които е преживяла като дете, както и за връзката си с поп легендата Майкъл Джексън и брака с тенис легендата Андре Агаси.  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 7 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.