Следва

Изложбите, които си струват: срамежливо интимните фотографии на голямата Лоте Михайлова в СГХГ

ЧРД, Лейди Гага, с най-добрите изпълнения на живо

ЧРД 37, Стефани Джоан Анджелина Джерманота! 

Music преди 1 година

Различна, провокативна, нормална и "ненормална", крещяща и семпла, надарена с многопластови таланти, Лейди Гага е на върха вече две десетилетия. Освен абсолютна модна икона, тя пределно добре се справя и в киното, и на сцената, с особеното, рядко умение да прави фантастични живи изпълнения. Другото име на думата шоу, Лейди Гага всеки път ни кара да потръпваме от директността й, наред с великолепното несъобразяване с каквито и да е рамки, в които да се вмести. В чест на нейния рожден ден днес припомняме някои от най-знаменитите ѝ концерти, оставащи в паметта, а и в историята на поп музиката (вижте още: Deeply personal: Лейди Гага на Оскари 2023 - тениска, дънки, чисто лице и огромна емоция).

Super Bowl

Изпълнението на Гага за Суперкупата през 2017 г. на стадион NRG в Хюстън, което включваше хитове като “Poker face” и “Bad romance”, с право е обявено за едно от най-добрите в историята. Лейди Гага се появи с впечатляващ костюм (както винаги) и беше закачила на врата си цяла йоника, като танцуваше с цялата ѝ тежест.

Оскарите през 2015

На раздаването на Оскарите през 2015 г. Лейди Гага отдаде почит на може би най-обичания мюзикъл за всички времена “The sound of music”, който отбеляза своята 50-годишнина. С прочувствена реч и лирично изпълнение, Лейди Гага отново ни остави без думи. Видяхме я в съвсем различно амплоа, която не предполагахме, че притежава.

Наградите за музикално видео на MTV

Няма как да забравим изненадата, когато тялото на Леди Гага започна да кърви на сцената, докато изпълнява безспорния хит “Paparazzi”, съвсем на по сценарий, впрочем, и как гласът ѝ се променя и тя буквално издъхва пред очите ни във въздуха, държейки се само на едно въже. Този малък гаф, когато торбичката с “кръв” се спука по-рано от планираното, всъщност се превърна в невероятен ефект, а накрая публиката буквално избухна (вижте още: Fashion Starter: Лейди Гага, абсолютната световна шампионка по мода).

Наградите Грами за 2011

Изпълнението на “Born this way” на наградите Грами през 2011 година включваха визуални ефекти, хореография и специални костюми, които ни пренесоха в друго измерение. Певицата излезе от космически яйце и завладя залата със супер стилния си костюм от бъдещето и красива ретро шапка, напомняща все пак за миналото на земята. Спомняме си невероятната фигура, която беше изваяла Гага, вследствие на драстичното й отслабване тогова. 

More Music