От първата среща до пръстена: колко трябва да чакаме, за да се омъжим за принц

От първата среща до пръстена: колко трябва да чакаме, за да се омъжим за принц

Разчитаме на примера на няколко броя кралици, принцеси и херцогини

 

В първото си съвместно интервю през 2017 г. принц Хари и Меган Маркъл признаха, че е изминала около година и половина от срещата до годежа им. „За много хора това е доста скоро“, коментира скептично интервюиращият. Очевидно обаче двойката се е опознала достатъчно в това време, за да свърже съдбите си в брак.

Както показва практиката, „времето на изчакване“ за принца от година и половина е, по стандартите на двореца, наистина доста бързо. Защото, има жени в съвременните династии, които чакат желания пръстен в продължение на десетилетия. И така, разкриваме числата, броим и правим класация - от булките с "дълъг период на изчакване" до най-ефективните.

Камила, херцогиня на Корнуол тогава, днес Кралица-консорт

Съпруг: Чарлз, принц на Уелс, днес крал
Време: 35 години

Това наистина е една любовна история, преживяла много. Казват, че когато за първи път среща Камила през 1970 г., принцът на Уелс се влюбва в нея веднага и завинаги. По пътя към своето щастие всеки от тях преживява по един токсичен брак, платен със собствената репутация и, без преувеличение, с пожертвани най-хубавите години от живота. Но, въпреки цялата дълга и сложна одисея, през 2005 г. годежът, а след него и сватбата, се състояха бляскаво, отбелязвайки началото на един спокоен, благороден и изпълнен с любов съюз (вижте още: Големите любовни истории: Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс). 

Джетсун Пема Уангчук, съпруга на краля на Бутан

Съпруг: Джигме Кхесар Намгял Вангчук, крал на Бутан
Време: 14 години

Историята на красивата Джетсун - или както я наричат ​​още "азиатската Кейт Мидълтън" - наистина прилича на приказка. Двамата се срещат за пръв път, когато момичето е само на седем, което не пречи на престолонаследника, който тогава е на 17, да се пошегува, че някой ден това момиче, което в онзи момент се интересува само от кукли, ще стане негова съпруга. Кой би предположил, че пророчеството на краля ще се сбъдне. През 2011 г. двамата се срещат отново, Джетсун е вече на 21 и този път пред Джигме няма никакви възрастови или други препятствия. Кралската сватба се състои същата година, но формално фактът остава: изминали са 14 години от първата среща и беглия намек за годеж. 

Шарлийн, принцеса на Монако

Съпруг: Алберт II, принц на Монако

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.