Следва

По HBO Max ще е: рестартът на "Хари Потър" като тв-сериал

Сцена като за рок концерт и TikTok за партньор - Eurovision 2023

Украйна подготвя изненадващо шоу в Ливърпул за песенния концерт тази година

Music преди 11 месеца

Песенният конкурс "Евровизия" ще бъде по-различен тази година. За първи път страната-победител няма да бъде домакин, тъй като руската инвазия в Украйна (миналогодишния победител) възпрепятства провеждането на такива събития. За град-домакин е избран Ливърпул, а сцената ще бъде от типа, издигани за рок концерти.

Сцената от 950 квадратни метра ще бъде в центъра и публиката ще насяда отстрани. Капацитетът на арената е 11 000 зрители. Ще бъдат инсталирани 140-тонна стоманена опорна конструкция и кабели за осветление, звук, видео и специални ефекти, чиято дължина е почти 13 хиляди метра.

Социалната мрежа TikTok отново ще бъде партньор на събитието, следвайки миналогодишния успех. Tikok ще се превърне в дестинация за всичко, свързано с Евровизия. От специално създадени предавания на живо и ексклузивни изпълнения в приложението, до музикални плейлисти и съдържание зад кулисите, TikTok ще доведе своята общност от потребители в сърцето на конкурса за песен на Евровизия.

Освен че открива уникално съдържание от Ливърпул, общността на TikTok също ще може да гледа предавания на живо от трите концерта.

Мартин Йостердал, изпълнителен супервайзър на конкурса за песен на Евровизия, каза по повода: „Милиони нови фенове на конкурса за песен на Евровизия откриха събитието чрез TikTok миналата година и знаем, че още милиони ще бъдат развълнувани от тазгодишното специално събитие в Ливърпул. Както конкурсът за песен на Евровизия, така и TikTok предоставят международна платформа за откриване на свежа нова музика и изпълнители и ние с нетърпение очакваме да работим заедно в създаването на още огромни хитове през 2023 г.“

Тази година в "Евровизия" ще участват общо 37 страни. По регламент Украйна отива директно на финал, заедно с Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания.
На първия полуфинал на 9 май ще се представят Ирландия, Сърбия, Латвия, Норвегия, Португалия, Хърватия, Малта, Швеция, Молдова, Швейцария, Израел, Нидерландия, Финландия, Азербайджан и Чешката република.

На втория полуфинал на 11 май сили ще премерят Армения, Кипър, Румъния, Дания, Белгия, Исландия, Гърция, Естония, Албания, Австралия, Австрия, Литва, Сан Марино, Словения, Грузия и Полша. Големият финал ще бъде на 13 май.

More Music