Следва

Всяка вечер кулинар: бисквити с тиква и шоколад по Тейлър Суифт

Истории от живота: Милионите на Гюнтер

Netflix: "Куче с фонд за милиони не е най-странната част от тази история. Ексцентричният му гледач също живее луксозен живот, с подобен на култ антураж"...

Celebrities преди 1 година

Преди година и малко красивата немска овчарка Гюнтер VI анонсира, че продава луксозно имение в Маями, принадлежало на Мадона. Скоро след анонса сделката е факт. Междувременно става известно, че Гюнтер има състояние от 500 млн. долара и изключително шантава история. Прадядо му - Гюнтер III, наследява 80 млн. долара - цялото състояние на немската графиня Карлота Лийбенщайн, която умира през 1992 г., като оставя всичко на любимата си немска овчарка.

Част от наследеното от шестия Гюнтер е и бившето имение на Мадона в Маями, купено от името на дядо му - Гюнтер IV, 20 години по-рано. Луксозният имот в тоскански стил е с 9 спални, огромен двор с басейн, а в тази, в която е спала самата поп икона, е настанена овчарката. Имението е обявено за продажба на цена от 31 млн. долара, два месеца по-късно има и сделка - за 29 млн.

От всичко, разказано дотук, става ясно защо Netfix инвестира и вече показва документалната поредица "Милионите на Гюнтер"(Gunter's Millions). Стрийминг платформата подгря още през февруари, в самото навечерие на премиерата на първия епизод, с "куче с фонд за милиони не е най-странната част от тази история. Ексцентричният му гледач също живее луксозен живот, с подобен на култ антураж". И действително, в сериала следим не само живота на кучето-ботагаш, но и разказа за една германска графиня и поколения Гюнтери, плюс секси италианки, мафия, безкраен лабиринт от ексцентричните начинания на Маурицио Миан и..."клонирани кучета".


Маурицио Миан

И така, накратко: това е историята за германската графиня Карлота Лийбенщайн (Karlotta Leibenstein), останала без наследници и с активи за милиони долари, и нейната любима немска овчарка Гюнтер Трети, която наследява всичко след смъртта на стопанката си. 


Карлота Лийбенщайн с Гюнтер

На първо виждане имаме история, в която няма нещо кой знае колко невиждано - от римския император Калигула и неговия кон Инцитат до Kарл Лагерфелд и любимата му мацка Шупет - чували сме подобни истории, свързани с екстравагантните решения на много богати хора. В историята на графинята и Гюнтер Трети обаче има нещо наистина уникално. Всъщност Карлота Лийбенщайн никога не е съществувала, а немската овчарка и нейните бебета са най-богатите кучета в света.

За да разясним, трябва да се върнем назад с няколко десетилетия, до 1995г. Това е годината, в която немската овчарка Гюнтер получава законно 80 милиона долара и е поставена начело на инвестиционен фонд, управляван от Маурицио Миан, потомък на семейство предприемачи във фармацевтичния бизнес и бъдещ успешен бизнесмен. В продължение на 30 години Maurizio Mian прави множество инвестиции от името на своя „началник“, изграждайки истинска империя. Купува изключителни недвижими имоти, като имението Гюнтер в Маями, придобито от Мадона за милиони и след това продадено за повече от четири пъти над първоначалната му цена. Освен че прави интелигентни инвестиции на пазара за недвижими имоти, Гюнтер Трети (отново чрез Маурицио Миан, разбира се) купува футболния клуб в Пиза, като успоредно инвестира и в множество научни изследвания. Междувременно немската овчарка Гюнтер Трети умира, а наследникът Гюнтер Шести продължава (и до днес) да се води собственик на фонда.

И тук идва въпросът – след като симпатичният кучешки род притежава законно стотици милиони долари, откъде тръгва това огромно състояние? Легендата гласи, че след трагичната загуба на своя син графиня Лийбенщайн оставя огромното си наследство на домашния си любимец и моли Маурицио Миан, близък приятел на починалия й син, да го управлява. Оказва се обаче, че историята наистина е само легенда, тъй като графинята никога не е съществувала и всичко това е плод на въображението на загадъчния Маурицио Миан. 

Документалният сериал, който набира все повече популярност в Netflix, разкрива, че разказът за графинята е измислица и че наследството принадлежи на майката на Миан - Мария Габриела Джентили. Дамата е пионер във фармацията и собственик на едноименния институт Gentili, но в един момент решава да предаде управлението на богатството си на своя приятелка германка и прехвръля всички активи на проспериращия си фармацевтичен бизнес в сметки в Лихтенщайн (Istituto Gentili всъщност разработва лекарството за остеопороза с американския гигант Merck и впоследствие е купена от по-голямата компания.). „Тя беше перфектният човек, който да поеме контрола над банковите сметки и всички активи в Лихтенщайн, но не се казва Карлота Лийбенщайн", заявява Маурицио Миан в сериала. Когато приятелката се разболява тежко, на Маурицио му хрумва идеята да създаде историята за графинята и обичаната немска овчарка Гюнтер Трети – всъщност кучето на тогавашното му гадже Антонела Синьорини. Трик, който прави Маурицио Миан доста популярен.

В тази измислена история със сюрреалистични нюанси, всъщност има доста реални факти - милиони долари, луксозния живот на Миан, фонда Gunther Trust и безбройните компании и инициативи, които финансира. Но с или без измисления елемент, Гюнтер Трети и кученцата му си остават най-богатите животни в света. 

Историята е по Netflix, в 4 епизода по 40 минути. Препоръчваме!

More from View Sofia

Истории от живота: Роми Шнайдер, трагичната любов с Делон, всички загуби и накрая смъртта

Celebrities преди 2 години

За тази великолепна актриса казват, че „играейки, буквално къса от кожата си“. Всеки път на ръба на нервен срив, тя умее да се превъплащава в ролите си както никой друг. Внезапната й смърт на едва 43, кара целия свят да замръзне. Причините за тази историческа трагедия? За да разберем, днес се връщаме назад в 20-ти век и разказваме как приказният живот на красивата Роми Шнайдер е бавно и непреодолимо разрушен, тухла по тухла.  

Ким Бейсингър на 68! ЧРД с иконичните ретро визии на тази фантастична жена

Celebrities преди 2 години

Днес тази неостаряваща жена става на 68. Известна с незабравимата си роля на Елизабет МакГроу в "Девет седмици и половина" (1986) и "Батман", Ким има качеството да остарява с достойнство - елегантно и красиво, и всичко това съчетано с безупречен стил. Умението на Ким да изглежда секси и елегантно  датира отдавна - припомняме най-доброто от ретро-визиите й, защото нейното модерно тогава е нашето модерно днес. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 18 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.