Следва

"Наследството на Хелмут Нютън": в Милано, до Юни

Донатела избра Ан Хатауей за лице на Versace ICONS, най-личната й колекция

„Тази жена е опасна. Опасна, но секси“! 

All fashion преди 1 година

Ан Хатауей е новата лейди Версаче - актрисата въплащава най-точно внушенията и идеите на колекцията Icons - един добър ход на Донатела, мислим си 

Ан Хатауей минава прези живота под светлината на прожекторите. Стотици червени килими, също толкова премиери, вечното внимание на папараците и оттук - вихрушка от дантела, тюл, пайети, блясък от ламе и всякакви топ модни артикули, обичайно избаротени по поръчка. 
Но дори и след фината, но значителна промяна в стила на звездата, която съвпадна с нейния 40-ти рожден ден, когато става въпрос за живот далеч от червения килим, Ан, както повечето от нас, иска гардероб от класики, които могат да ползват отново и отново.

Донатела Версаче има за цел да осигури точно това с новата си колекция Versace Icons, селекция от базови дрехи, основани на собствения й гардероб и десетилетния опит на модната къща в обличането на влиятелни жени - от принцеса Даяна до Мишел Обама и Лейди Гага. Дизайнерът избира Хатауей за лице на кампанията, в която я виждаме стегната в изваян корсет с бюстие, съчетан с дънки; в черна рокля от трико с детайли на Medusa върху презрамките, вдъхновени от колекцията Пролет/Лято 1996 („Напомня ми за "Лунатици", първият филм, в който се влюбих", казва Ан) и вталена черна рокля в grain de poudre, вдъхновена от ежедневната униформа на самата Донатела.

„Ан обича и разбира класата“, казва дизайнерката, която, когато я питат без кои дрехи не може, започва с „черни панталони", винаги. Синьора Версаче знае точно какво има предвид: "Перфектно ушит панталон, който стои като ръкавица. Дългите черни панталони с ботуши на платформа отдолу са от съществено значение за мен, като им добавям само едно обемно черно сако, добавя Донатела, - добре изработено, идеално прилягащо. И малко "свирепо", така че да напомни кой е шефът!"

"Отдавна се възхищавам на Ан, защото тя е невероятен артист с изключителен нюх за кариерата си, продължава Донатела, - тя използва популярността си за добро, като посланик на ООН. Що се отнася до жената на Versace, която Ан въплъщава в колекцията Icons, налична от вчера, 3 април: „Тя е малко опасна. Опасна, но секси“.

Хатауей е разчитала на безпогрешната марка в много случаи в миналото: тя облече пайетена рокля от Atelier Versace, за да се завърне на червения килим на наградите Critics' Choice Awards 2020 след раждането на второто си дете и последно присъства на шоуто Есен/Зима 2023 на Versace в Лос Анджелис, облечена в брилянтна малка черна рокля и чифт ботуши на платформа, много ала Донатела. Дизайнерът цитира това излизане на Ан като едно от любимите си: „Това е перфектната малка черна рокля“.


Critics' Choice Awards 2020


Модното шоу на Versace Eсен/Зима 2023/2024

Самата Хатауей обобщава новата колекция Versace Icons като „вечна елегантност с нотка на класа“. Но не само дрехите я впечатляват, но и "сърцето, щедростта и добротата на Донатела. Тя и всички в семейството на Версаче са невероятно гостоприемни и ме подкрепят винаги“, казва Хатауей. „Изключително вълнуващо е да си жената Versace!" (вижте още: We love: тигрица, Superwoman, Versace girl или Пенелопе за Vogue Espana). 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.