Следва

Новият тренд в грижата за кожата - любезността

Много секси: косата на Синди Крауфорд от 90-те и как я правим

Носталгията по миналото никак не е надценена 

Hair преди 11 месеца

Коса, коса и пак коса - спомняме си колко моден беше обемът на Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл през 90-те, когато модният свят at its best беше някак по-спокоен и праволинеен. Всъщност, огромната коса е емблема на цяла епоха (четете още: Гъвкава шия, диетичен порцион, любов: тайните на Синди Крауфорд, научени за 20 години на върха). Попаднали в блажена носталгичност по онези времена и прически, защо да не почерпим вдъхновение от тях?

Елегантното издухване на гривата, чрез което се открива красотата на лицето, може да бъде видяно по кориците на списания все по-често напоследък след известно заглъхване. „Красивите женствени визии се "рециклират" всяко десетилетие или малко повече“, казва Тамика Гибсън, собственик на The Hair Diagram и главен фризьор на шоуто на Sergio Hudson.

Тази тенденция вече се очерта за пролетта на 2023 г., а най-хубавото е, че сама по себе си косата е акцент, който ни дава възможността да спестим от останалото - от твърде бъбривите тоалети, от дълго мисления маникюр или прекомерно внимателно нанесения грим.

За перфектния пух без къдрене, ще трябва да усъвършенствате техниката на издухване. Уверете се, че косата ви е свежа и чиста, изсушена със сешоар и до около 70% суха. Не забравяйте да използвате спрей за обем, докато косата е влажна. На малки участъци използвайте нагрята ролкова четка за коса, за да създадете големи, свободни вълни. Задръжте нагрятата ролка за няколко секунди, преди да пуснете къдрицата, опитайте се да накъдрите отдолу. Можете да използвате ролки за коса, ако предпочитате да не нагрявате косата, просто напръскайте лак за коса с лека фиксация върху ролката, започнете от края и навийте косата, стигайки до корените.

Продължете да къдрите първо долните, а след това горните слоеве на косата. Ако използвате ролки, не забравяйте да изсушите със сешоар на висока температура за 10 минути, след като сте готови. Това ще гарантира, че къдриците ще останат неподвижни. След като се загреят, внимателно освободете ролките и обърнете косата си, за да раздвижите къдриците.

След като пухкавите, съблазнителни кичури се окажат на място, разхвърляйте косата напред-назад и оставете пътя в средата да се оформи сам. Напръскайте с малко лак за коса и готово! Вече сте супермодел от 90-те, когато голямата, обемна коса беше лукс, блясък и съвършенство. Нищо чудно, че не можем да й устоим и днес. 

More Hair