Следва

Априлският брой на GLAMOUR

Фадо сензация ще озвучава Зала България

Фадо сензацията „Диолинда” ще пее в зала „България” на 11 юни. Групата е музикален феномен, който след...

Events преди 14 години

Фадо сензацията „Диолинда” ще пее в зала „България” на 11 юни. Групата е музикален феномен, който след Португалия превзема Европа като буря. „Диолинда” представя традиционното фадо с елегантност, чувство за хумор и проникновение. „Диолинда” сега е най-популярната група в Португалия.

Наричат ги още свежото лице на фадото. За разлика от класическото фадо, символизиращо болката и тъгата, изпято от забулени в черно жени, „Диолинда” пее облечена в цветни и весели тонове, грабва с португалския си ритъм и задвижва публиката с шеметно шоу.

Още първият албум на „Диолинда” е с рекордни продажби и платинен статус. Музиката на групата включва фадо, морна от Кабо Верде и бразилска музика. Освен с прекрасното си звучене песните на групата се отличават с поетични текстове, разказващи истории за обикновени хора, за истинска любов и интересни случки.

Имало едно момиче, което се влюбило в музикант от филхармонията, който свирел на туба. Момичето изпитвало неудобство, защото нейните приятелки слушали само хип-хоп. Но сърцето на момичето биело в ритъма Фон! Фон! Фон! Фон! И в този момент от историята цялата аудитория започва да танцува. Музиката на „Диолинда” е само акустична и наистина връща любовта на публиката към нея.

Концертът на „Диолинда” се организира с любезното съдействие на посолството на Португалия. Билети се продават в системата на www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, мрежите на Германос, магазини Пикадили, Ориндж и на касата на зала България.

Чуй Диолинда!



 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?