Следва

In honour of Lagerfeld: страхотният нов брой на Vogue с Наталия Водянова, Наоми Кембъл, Кендъл Дженър и другите големи

Прекрасна Ариана Гранде в трогателно видео: за любовта, за тялото, за антидепресантите и още

„Тялото, с което сравнявате сегашното ми тяло, беше най-нездравословната му версия“

Health преди 1 година

В откровено видео в TikTok Ариана Гранде говори открито за коментарите, които феновете правят за физиката й, както напоследък, така и генерално през последното десетилетие. Гранде написа в мрежата: „Говорихте много за него (тялото ми) през последното десетилетие или повече, така че бих искала да се присъединя този път.”

В забележките си тя внимателно призова хората да спрат да коментират телата на другите и разкри, че зад кулисите това, което някои фенове смятат за „най-здравото“ ѝ тяло, далеч не е така. Ето какво гласи спонтанното видео на Ариана:

“Здравейте всички. Направих си кафето; скоро тръгвам за работа. Просто исках да го направя,тъй като не го правя често. Не ми харесва, не съм добра в това, но просто исках да обърна внимание на притесненията ви относно моето тяло и да поговорим малко за това какво означава да си жив човек и да бъдеш непрекъснато гледан, да ти бъде обръщано толкова голямо внимание. Мисля, че бихме могли, че трябва да бъдем по-внимателни и нежни, и да ни бъде по-неудобно да коментираме телата на хората, независимо какви са те. Ако мислите, че казвате нещо добро или добронамерено, каквото и да е то: здравословно, нездравословно, голямо, малко, това, онова, секси, не секси, просто не трябва. Трябва наистина да работим, за да не правим това. Има начини да направите комплимент на някого или да пренебрегнете нещо, което виждате и не ви харесва. Мисля, че трябва да си помагаме и да работим, да се стремим да бъдем по-безопасни един за друг и да се пазим взаимно.

Исках просто да кажа, първо: има много различни видове красота. Има много различни начини да изглеждате здрави и красиви. Знам лично за себе си, че тялото, с което сравнявате сегашното ми тяло, беше най-нездравословната му версия. Бях на много антидепресанти, хранех се лошо, бях в най-лошия момент от живота си, когато изглеждах по начина, по който смятате, че бях здрава, но това всъщност не беше така. Знам, че не трябва да обяснявам това, но си помислих, че може би наличието на откритост и някаква уязвимост тук би била повод нещо добро да дойде от това, не знам. Но това е първото нещо: здравите могат да изглеждат различно.

Второто нещо е, че никога не знаеш през какво преминава някой. Така че, дори ако идвате от любящо и грижовно място, този човек вероятно работи върху това или има система за поддръжка, с която работи върху това, никога не се знае. Така че бъдете нежни един към друг и към себе си.

И трето, което не е свързано, предполагам. Просто исках да изразя малко любов по вашия начин и да ви кажа, че сте красиви, независимо в коя фаза сте. Между другото, в момента не нося изкуствени мигли или очна линия. Това е моето лице. Това са моите очи, така че не се притеснявайте, моля ви. Но да, изпращам ви много любов и мисля, че сте красиви, без значение през какво преминавате, без значение какво е теглото ви, без значение как обичате да се гримирате, без значение какви козметични процедури сте имали или не, или нещо друго. Просто мисля, че сте красиви и исках да споделя някои чувства. Желая ви много красив ден и ви изпращам много любов.”

@arianagrande

♬ original sound - arianagrande

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.