Следва

Coachella приключи. Да живее Coachella!

Жерар Депардийо отново на мушката, 13 жени са "опипвани, притискани, унижавани"

Купища обвинения за сексуален тормоз

People of art преди 1 година

Цели тринайсет дами - актриси и модели във Франция - твърдят, че са били жертва на сексуален тормоз от страна на френския актьор Жерар Депардийо, съобщава АФП, позовавайки се на публикация в новинарския сайт Медиапар.

Всичките 13 жени твърдят, че са били обект на сексуалните домогвания на актьора по време на снимки в периода между 2004 и 2022 г. Оказва се, че Депардийо е много търсена мишена или просто е твърде потентен, за да държи ръцете си далеч от дамите. По думите им, звездата ги опипвал, пъхал ръцете си в бельото им и отправял нецензурни забележки, пишат от сайта.

Адвокатът на 74-годишния Депардийо казва, че той "официално отрича всички обвинения, които може да попаднат в наказателното право". И как не? Едва ли има друг актьор, обвиняван толкова много пъти, може би съвсем тенденциозно, в подобен грях.

Новите обвинения идват две години след като срещу него бе образувано криминално разследване за изнасилване, което той също отрича.

В разследването на Медиапар се цитира статистка на снимачна площадка, която твърди, че той е пъхнал ръка под роклята ѝ, преди да се опита да се „напъха, за да се докопа до бикините ми“. Когато тя го отблъснала, Жерар станал агресивен и опитал отново, твърди жената.

Друга описва как актьорът „ме хвана за кръста“ между дублите, "усетих лутащата се ръка“ и „в крайна сметка постави ръката си върху дупето ми по настоятелен начин“.

Трета жена съобщава, че той се е опитал да „сложи ръката си на гениталиите ми“. При друг случай, придружен от мъж, когото представил като продуцент, актьорът уж я хванал отзад и се "отъркал в бедрата, корема и гърдите ми".

Много от жените казват пред Медиапар, че са шокирани, че не са предприети никакви действия по снимачните площадки, като предполагаемото му поведение е толерирано и дори посрещано със смях. „Околните, доста по-възрастни от мен, позволиха на актьора да гали гърдите ми пред всички“, казва актриса, която тогава е била на 17 години.

От парижката прокуратура отговарят на запитване на АФП, че до момента не са получили нито едно официално оплакване или жалба. Оттам уточняват, че продължава разследването срещу актьора, започнало през юли 2020 г. след жалба на актрисата Шарлот Арно. Депардийо отказва да коментира случая пред пресата.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра