Следва

Кан 2023: 11-те филма, които всички чакат и защо

Coachella приключи. Да живее Coachella!

Единствен по рода си  

Music преди 1 година

Първият уикенд на американския хиперпопулярен музикален фестивал Coachella беше открит в петък, 14 април 2023 г., превръщайки се в истинско модно шоу. Тази година Coachella Valley се проведе в Empire Polo Club в Индио, Калифорния - традиционно под звездите в топлия калифорнийски уикенд. Звездният състав включваше изпълнители като Bad Bunny, Blackpink и Blondie, а смелите визии просто преливаха, и на главната сцена, и навсякъде.

Blackpink запалиха сцената

Музиката на К-поп групата Blackpink буквално взриви публиката, а тоалетите на мацките заслепиха тълпите. Момичетата станаха първата азиатска и изцяло женска група, оглавила Coachella, което е доказателство за все по-пробивните езикови и културни бариери в поп музиката.

Членовете на групата – Jisoo, Jennie, Rosé и Lisa – са съответно от Корея, Нова Зеландия, Австралия и Тайланд. Техните текстове са добре интегрирана смесица от корейски и английски; тяхната вярна фен база, известна като Blinks, обхваща целия свят и има няколко рекорда за гледане в YouTube. Не знаем как го правят, но дискографията на Blackpink е съставена само от хитове, които вдигат тълпата на крака, където и да се появят.

Красивите азиатки излязоха на сцената, окъпани в неонова розова светлина под звуците на Pink Venom. В типичния си стил, спиращото дъха шоу изпълнение включваше много драматични елементи, включително розови фойерверки, ослепителни визуализации и, разбира се, персонализиран външен вид. Момичетата смениха общо три тоалета на сцената и въпреки че всички имат свои собствени престижни луксозни модни договори (Jennie с Chanel, Rosé със Saint Laurent и Tiffany & Co., Jisoo с Dior и Cartier, Lisa със Celine и Bulgari), те комбинираха куп марки за сценичния си гардероб.

Първият тоалет беше в черно и розово, дело на модния гигант Dolce & Gabbana, като отразяваше стила на всеки член на групата извън сцената. След това се преобразиха изцяло в черно, като Jisoo, Rosé и Lisa бяха облечени по поръчка на Grace Elwood (Jisoo и Lisa с изрязани топове с дълги ръкави и декорации от мъниста, Rosé с изрязан потник, къси панталони и колан с ресни), докато Jennie носеше характерните за Rui разрязани ръкави и боди.

Rosalia - другата сензация на Coachella

Изпълнението на испанската певица на Coachella 2023 беше визуален празник. Облечена в тоалет, който перфектно съчетаваше изтънченост и елегантност - развяващо се манто Acne, съчетано с прилепнал клин, допълнени с футуристични слънчеви очила Rick Owens. Не е изненада, че модният избор на Розалия напоследък привлича вниманието, като се има предвид, че тя беше лицето на есенната кампания на Acne миналата година. Освен това, тя влезе в историята на модата, като съвместно отразяваше Vogue Италия и Vogue Испания миналата година, доказвайки, че модните ѝ качества са толкова впечатляващи, колкото и музикалните.

Мантото на Acne беше изпъкна със своя течен силует и безупречна кройка, включително деликатни волани. Дрехата се оказа идеалното платно за сценичното присъствие на Розалия. Клинът бе също толкова впечатляващ, показвайки извивките ѝ, без да пречи на комфорта ѝ по време на изпълнението, което винаги е съчетано с много енергия.

Емблематичната рок група Blondie се появи във визия, вдъхновена от диското: певицата Деби Хари беше покрита с отразяващи светлината огледални парчета. Междувременно Bad Bunny беше с направено по поръчка яке ERL Patchwork. Пуерториканската звезда е първият соло латиноамерикански изпълнител и първият испаноезичен музикант хедлайнер на фестивала. За изпълнението си Bad Bunny облече ушито по поръчка пухено яке ERL с подходящи панталони в пъстра гама от сини, червени, жълти, зелени и черни нюанси. Тоалетът бе украсен с разнообразна комбинация от щампи, включително флорали, райета, карета и точки, допълнени с многослойни диамантени огърлици и пръстени.

На Coachella присъстваха редовни гости и нови звезди като Ирина Шейк, Камила Кабейо и Алесандра Амброзио. Извън сцената тоалетите следваха стилистичния дрескод на фестивала - деним, ресни и дантела (вижте още: Coachella 2023 - супер звездно супер старание или най-добрите визии). Така приключи първият уикенд на фестивала. Да живее вторият уикенд (21-23 април)!

Ето още звездни тоалети на Coachella 2023 >>>


Camilla Cabello


Becky G


Stella Maxwell, Riccardo Tisci и Irina Shayk


Billie Eilish


Paris Jackson


Kourtney Kardashian


Alessandra Ambrosio


Bad Bunny


Emma Roberts


Sofi Tukker

More Music