Следва

Новото рекламно лице на Louis Vuitton - Зендая в пълен блясък

Булките на Карл Лагерфелд - София Ричи, Попи Делевин, Кийра Найтли и останалите

Сватбените рокли на Chanel се предлагат на цена между 100 000 и 250 000 щатски долара, в зависимост от бродериите, но всъщност са безценни уникати, които, ако можеш да си позволиш, правят вълшебния ден извънземен

All fashion преди 1 година

След като целият моден свят дискутира от дни трите сватбени тоалета от Chanel на София Ричи, красивата щерка на Лайнъл Ричи, която се омъжи за любимия Елиът Грейндж в събота, решихме да върнем поглед в близката история и да си припомним коя още звездна булка облече френската модна къща и в частност маестро Лагерфелд, който я овлавяваше в продължение на десетилетия до смъртта си през 2019 г. (четете още: Една година без Карл. Кадрите, с които си спомняме, са редки, а носталгията - осезаема)

Карл Лагерфелд обожава сватбеното облекло и това личи от множеството му ревюта, в които булката е централен образ. Красивите сватбени рокли с марка Chanel са носени от Шалом Харлоу, Кара Делевин, Адут Акеч… редицата от звездни имена е дълга, а Кийра Найтли дори пристъпи към олтара в рокля от тюл, изработена по поръчка от марката, на церемонията в Южна Франция през 2013 г., когато каза “да” на музиканта Джеймс Райтън. Красивата рокля направи впечатление не само заради нетрадиционния ѝ характер - къса, розова и съчетана с балетни обувки, но и заради дизайнера, който стои зад нея: Карл Лагерфелд.


Кийра Найтли след сватбата

Впечатляващо разнообразие от жени са носили сватбените модели на Карл Лагерфелд в своя “голям ден”. За сватбата си с Джеймс Кук през 2014 г. в Лондон Попи Делевин поръчва на германския дизайнер да изработи рокля от прозрачна дантела с мъниста и флорални апликации, базирана на модел от пролетната колекция на Chanel за 2009 г. Шлейфът на роклята деликатно се плъзга по ръката, докато красавицата влиза в църквата, а сестра ѝ Кара стои до нея в бяла рокля на шаферка - отново от Chanel.


Попи Делевин на сватбата си


Попи Делевин

На сватбата си със Сам Купър през 2011 г. певицата Лили Алън носи бяла рокля на Chanel, измислена и ушита така, че богато бродираното одеяние да помага, а не да пречи на бременността на звездата. Три години по-късно певицата предизвика скандал в Twitter, когато по време на интервю разкри, че е изгубила нестандартното модно творение на стойност около 300 000 долара.В крайна сметка няколко седмици по-късно тя написа в мрежата, че го е намерила: "Успокойте се, открих я", написа тя.


Лили Алън

Самият Лагерфелд отвежда Кристен Макменами до олтара в рокля по негов дизайн, за да предаде ръката ѝ на модния фотограф Майлс Олдридж. За своята муза-модел той изработва драпирана рокля от шифон с едно рамо, оцветена така, че да подхожда идеално на тена ѝ. Тя съчетава всичко това с красиво украшение за глава с пера от Philip Treacy.

Вижте още >>> In honour of Lagerfeld: страхотният нов брой на Vogue с Наталия Водянова, Наоми Кембъл, Кендъл Дженър и другите големи


Карл Лагерфелд и Кристен Макменами, 2013 

Стилистката Каролин Сибер се нуждае от 11 проби в салона на Chanel в Париж, за да избере сватбената си рокля. Вдъхновението ѝ? Портрет от 1865 г. на императрица Елизабет, или "Сиси", както е известна, нарисувана в сребристо-сива рокля с голи рамене и буфан ръкави. Лагерфелд използва подобен ръкав в колекцията си от 1985 г.


Каролин Сибер на сватбата си

За роклята на Каролин маестрото прави съчетание с неземен силует, включващ драматично драпирана бледо синя панделка. "Шлейфът ѝ се разливаше около нея в красив басейн; на фона на мрамора и камъка на църквата коприната на роклята ѝ напомняше цвета на слънчева светлина, която се провира през облаците; ръкавите ѝ се издуваха грандиозно", пише Плам Сайкс в септемврийския брой на Vogue от 2013 г., който включва снимки от грандиозния виенски романс. И допълва: "Помислих, че Каро спокойно би могла да бъде хабсбургска принцеса."

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.