Следва

Here comes the Bride: София Ричи, сватбата и трите рокли на Chanel

Reforming Fashion - новият брой на британския Vogue с Шинейд Бърк и Селма Блеър празнува "дефектите" ни

Британският Vogue рискува. И печели. Новият брой на изданието прави своеобразна ревюлоция в представянето на модата, с което, извън всяко съмнение, изпреварва с много американския си родител 

Celebrities преди 11 месеца

За майския брой главният редактор Едуард Енинфул работи с активистката Шинейд Бърк и нейната консултантска компания за достъпност, Tilting the Lens, върху създаването на издание, което да насочва вниманието към активистите с увреждания. 

Според Енинфул: "Тези корици и портфолио задават един съществен въпрос: всички ние се занимаваме с модата, но дали модата се занимава с всички нас? „Динамичен, дързък и инвалид“, гласи всяка от кориците ни за месец май. Динамичността на духа, на таланта, на въображението е това, което звездите в този брой притежават в изобилие. Това е качеството, на което индустрията – и тук включвам Vogue – също трябва да се облегне, ако иска да служи по-добре на общността на хората с увреждания, работейки редом с тази общност - с работни места, в дизайна на търговски площи, на фотографски студия, на цифрови интерфейси, събития, комуникации и разбира се, дрехи".

"По отношение на терминологията - знам, че всички търсим начини да актуализираме езика, който използваме. Трябва всички да се уверим, че не хвърляме остарели думи - разбирам, че в общуването ОБЩИ термини като „с увреждания“ и „инвалид“ зависят предпочитанията на човека, с когото разговаряте (друг пример: „аутист” вместо „човек с аутизъм”), но тук аз се подчинявам на лидерството на Бърк и на домашното, което British Vogue подготви, за да си свърши добре работата с нея и другите 18 души, които проектът ни включва".

Бърк, една от звездите в специалния пролетен проект на Вог, написа есе, посветено на темите от кориците и моделите на вътрешните страници. Тя започва, като си спомня усещането да бъде в изданието „Силите на промяната“ от септември 2019 г. и се чуди дали през последните няколко години промените в начина, по който се отнася индустрията, са насочени изключително към НЕЯ, вместо да са универсални за нейната общност. Бърк пише:

"Нашата споделена амбиция беше да създадем заглавна история, фокусирана върху уврежданията, с и за общността на хората с увреждания, направена с разбирането, че това ще постави началото на процеси, които ще бъдат внедрени в цялата модна индустрия и то за дълго време. Очакванията ми бяха големи. Но когато започнахме да преглеждаме фотографските студия в Лондон, научихме, че малцина могат да се ангажират с достъп без стъпала от входа до снимачната площадка. Още по-малко биха могли да гарантират достъпни съблекални, общи части или места за хранене. Изключването на хора с увреждания е неизбежно, когато местата са недостъпни по този начин, така че ние оформихме студиото, което избрахме за нашите снимки, според нуждите на таланта – създадохме тихи стаи, променливи опции за столове за гримиране и подвижни релси за дрехи, така че стилът да дойде при хората, а не обратното". 

Прессъобщението за изданието добавя:

Като част от създаването на броя British Vogue работи с Tilting the Lens, за да проучи начините, по които процесът на създаване на British Vogue може да бъде по-достъпен. Това включва преглед на съоръженията във фотостудиата в Лондон (достъп до асансьор и рампа), включването на функции за алтернативен текст на сайта и социалните медии и подобрено аудио описание във видеоклиповете. Британският Vogue ще запази тези промени за бъдещите си броеве и издания, като едновременно работим и с Кралския национален институт за слепи хора, за да създадем цифрова и аудио брайлова версия на майския брой, който ще бъде наличен на 5 май".

Факт е, че колегите наистина предоставят дълги надписи като алтернативен текст за всяка снимка. Надяваме се, че всичко това ще бъде значима и трайна стъпка напред. Поздравления!

More Celebrities

Роузи Хънтингтън и Джейсън Стейтъм, фамилията и всички членове на Spice Girls на партито за ЧРД 50 на Виктория Бекъм

Celebrities преди 1 ден

На 17 април Вики Бекъм отпразнува юбилея със семейството си, но реши да не се ограничава до това и организира парти в частния клуб Осуалд ​​в Лондон, където покани куп звездни приятели.  

Салма, Франсоа-Анри и Матилд Пино - пайети и нежност на модния Олимп

Celebrities преди 21 часа

Салма Хайек, супер сексапилна, милиардерът и нейн съпруг Франсоа-Анри Пино, и доведената дъщеря, красивата Матилд, присъстваха на гала вечеря в рамките на 60-ото Биенале на съвременното изкуство във Венеция.