Следва

От Hermès до Bottega Veneta – модните акценти на Milan Design Week 2023

Всички носят: двуцветни дънки

Странна, но гореща деним тенденция 

All fashion преди 11 месеца

Двуцветните или още „двутонови“ дънки се качиха на модните подиуми за пролетта и логично се пренесоха и в стрий стила. Странни са, но са отлични за комбиниране, вижте. 

Всеки сезон ни подарява нова деним тенденция. Платът и всичко, скроено и ушито от него, е основен елемент в модата, който стилистите интерпретират по най-различни креативни начини и без грам умора, сезон след сезон. Тази пролет денимът отново се показа в цялата си прелест на модните подиуми (от Stella McCartney до Tod’s и Nensi Dojaca), с една особеност - в двуцветна версия. Разнородните модели деним панталони и якета са деструктурирани и сглобени отново от платове в различни нюанси. Например с контрастни шевове или такива, които вървят по  вертикална, различна от останалото поясна част или дори крачоли с различен цвят.


Stella McCartney


Tod's


Nensi Dojaka

Тези необикновени дънки са предназначени да подчертават линията и кройката, играейки с креативността. Тенденцията се харесва на знаменитостите, начело с Кендъл Дженър, която мигновено си заплю модел с един сив и един черен крачол и го съчета с разкроена жилетка. Италиано-тайванският модел и актриса Тифани Хсу се възползва изцяло от тенденцията, като показа пълна визия в двуцветен деним. Що се отнася до нюансите и кройките, както демонстрират многото стрийт интерпретации, възможностите са безкрайни. Единственото, което бихме препоръчали е да изберете по-дискретни топ, обувки и аксесоари, тъй като двуцветните дънки са опорната точка на визията.

Ето и няколко реални примера от последните седмици - да е страшно, не е страшно, но все пак е за сравнително безстрашните от нас >>> 

More All fashion