Следва

Бежов шлифер, опърпан шик чепик и панама - пенсионерският шик е във вихъра си

От Hermès до Bottega Veneta – модните акценти на Milan Design Week 2023

На тазгодишното дизайн събитие в Милано, което приключи в неделя, най-големите имена в света на модата демонстрират колко интригуващо и сложно могат да бъдат вплетени в едно модата и интериорният дизайн

All fashion преди 11 месеца

За по седмица всяка година Милано се превръща в епицентър на световния дизайн. Годишен празник на висшето майсторство в материята, Миланската седмица на дизайна обединява утвърдени марки, известни имена и амбициозни дизайнери. Нови и вълнуващи проекти изпълват оживения градски пейзаж, а множество инсталации разширяват границите на възприятията ни за дизайн. На елегантния фон на богато украсената архитектура на Милано колекциите от предмети за дома и мебели въплъщават изключителна артистичност и креативност. Година след година градът се превръща в смесица от култура и вдъхновение, привличайки ентусиасти на дизайна от цял ​​свят. В своята 61-ва итерация този април изложбата привлече над 300 000 посетители.

Сред най-дългоочакваните акценти на събитието, най-големите имена в модата продължават да доказват, че модата не е единствената им сфера на дейност. Прегръщайки света на интериорния дизайн, стилът приема формата на предмети за дома и мебели, представени по изненадващи и интригуващи начини. Предметите от ежедневието са показани в нова светлина, пропити с отличителната артистичност, която е в генома на най-луксозните модни къщи в света. От ексклузивни сътрудничества до възбуждащи сетивата инсталации, модните къщи първенци демонстрират колко сложно могат да бъдат преплетени световете на модата и интериорния дизайн. Обобщаваме най-важните акценти на тазгодишната Седмица на дизайна в Милано, представени от модните къщи, които предефинират границите на стила.

Bottega Veneta

В проява на причудливост и креативност, бутикът на Bottega Veneta на Монтенаполеоне беше превърнат в потапящо изживяване за Седмицата на дизайна в Милано. Озаглавена Vieni a Vedere, или „елате и вижте“, емоционалната инсталация беляза продължаващото сътрудничество между италианската модна къща и архитекта и дизайнер Гаетано Пеше. Извиваща се пътека, подобна на пещера, изработена от смола и плат, рамкира чифт чанти, създадени от Bottega Veneta въз основа на рисунките на Pesce, вдъхновени от планински пейзажи и тревисти прерии.

Hermès

Изтънчената елегантност е водеща в новите творения на Hermes за дома. От живи лампи от издухано стъкло до ръчно бродирани килими, всяка част служи като демонстрация на експертното майсторство на Къщата. Макар че драматичното скеле, в което се помещаваше инсталацията, придаваше на витрината допълнително предимство, това, което направи колекцията силно откроима, бе радостният обрат, който тя възприе – пораждайки свежи цветове и забавни шарки, които служат като намигване към ездаческото наследство на модната фирма. 

Loro Piana

Apachetas - свещени купчини камъни, които маркират преминаването в Андите, изградени през вековете от пътешественици като почит към духа на Pachamama (Майката Земя) - формираха отправната точка за предложенията на Loro Piana на Седмицата на дизайна в Милано тази година. Почитайки традицията на Андите, аржентинският художник и дизайнер Кристиан Мохадед изработва ръчно резбовани мебели, които черпят вдъхновение от тотемичните структури. Голямото уважение към природата и нейните дарове обединява колекцията. Всяко парче бе завършено с тъкани на Loro Piana Interiors, изработени от стари колекции - давайки на изхвърлените материали красив втори живот.

Loewe

Преосмисляйки един от най-основните предмети за дома по игрив и изненадващ начин, „Loewe Chairs“ на творческия директор Джонатан Андерсън дойде увит в нишки от тънка кожена панделка, обвит в жив мъх или във блестящо фолио. Като намигване към богатата история на марката с кошничарството, последната серия от столове демонстрира сложни декорации от естествени влакна и кожа, създадени от белгийската компания Vincent Sheppard.

Louis Vuitton

В обширните дворове и богато украсени зали на Palazzo Serbelloni Louis Vuitton представи три различни проекта, свързани с изискан дизайн и изтънчена креативност. Първо, витрина за текущия проект Objets Nomades включваше 11 нови мебели и предмети за дома, създадени в сътрудничество с известни дизайнери от цял ​​свят. В големия двор блестящ алуминиев павилион от Marc Fornes демонстрира вкуса на мезона към „номадската архитектура“. Напомняща за органичните форми на корали, любопитната структура приканваше посетителите да влязат и да изследват многообразието й сами. И накрая, третият дисплей дойде под формата на адаптивен сандък с чудеса, подходящо наречен „Кабинет на любопитствата“ – разположен в тучните градини на имота сред очарователна структура, подобна на космически кораб.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.