Следва

Връзката ви е кармична! Има ли такова нещо и как да го разпознаем

Мисия Refreshed или как да дадем нова дефиниция на важните неща

Динамиката на ежедневието и потокът от информация, които ни залива от всички страни са причината често да изпитваме чувство на неудовлетвореност, сякаш изоставаме, сякаш не правим достатъчно

Health преди 11 месеца

Осъзнаваме, че не сме просто наблюдатели на процесите, а сме активен участник в много от тях, някои с отрицателен знак отпред. Напоследък популярност набра терминът eco-anxiety или екологична тревожност. Той описва тревожността, която много от нас изпитват, свързана с ежедневното ни въздействие върху изменението на климата и глобалната екологична катастрофа, която става все по-реална. В моментите, когато тези мисли взимат превес, е ясно – трябва да рестартираме, обръщайки поглед към нещата наоколо. Грижата за вътрешния ни свят върви ръка за ръка с грижата за материалния. Ето няколко идеи, с които можем да обърнем устойчивостта в положително преживяване в различните й аспекти.

Mental sustainability. Какво е това?

Темата, която вълнува всички – устойчивостта е толкова многопластова, че е време да осъзнаем – тя не обхваща само зелените политики на големите компании и не се вписва в живота ни само с една торбичка от плат, с която пазаруваме. Устойчивостта и менталното здраве са теми, които вървят ръка за ръка и дори ООН поставя фокус върху неразривната им връзка в своя доклад за устойчиво развитие. Той служи като „споделен план“ за глобални действия за създаване на по-справедлив и устойчив свят. Психичното здраве представлява важен стълб в устойчивите цели на ООН, защото, нека бъдем честни, няма как да има устойчиво развитие без да има ментално такова. Да имате ментална устойчивост означава да мислите за вашите лични ресурси на енергия и емоции, да ги подхранвате и пазите, да се погрижите за себе си без да виждате това като акт на егоизъм, да признаете, че нямате всички отговори, да потърсите помощ, когато се нуждаете от нея,да се заобиколите с хора, които ви приемат.

Устойчиви лоши навици? Няма такова нещо.

Търсейки формулата на успешна ментална устойчивост не можем да не дадем фокус на една от най-нездравите ни и в същото време… най-солидни връзки в нашия живот – тези с лошите навици. Често опитваме да приключим от раз с любимите ни десерти, изкушаващата чаша хубаво вино вечер, цигарата. В много от случаите забраната, дошла отвън или пък от нас самите, е най-сигурният начин да НЕ приключим с лошия навик. Разбира се, ако можете да се откажете веднага от всичко, на което искате да кажете „Сбогом!“ – направете го. Това е най-добрият избор. Ако обаче не усещате тази сила в себе си и не искате да приключвате с малките си ритуали, то може да подходите устойчиво и да проучите възможностите наоколо. Алтернативите, които намаляват вредата, свързана с различни фактори в ежедневието ни, са вече на лице и са достъпи – има вино без алкохол, има страхотни десерти без захар или въглехидрати, има алтернативи на цигарите – бездимни алтернативи, които са научно доказан по-добър избор за пълнолетните пушачи в сравнение с продължаващото пушене.

Нов живот за старите ни вещи – една добра идея.

Една от стъпките, които можете да предприемете, за да дадете нова дефиниция на нещата наоколо е да обърнете поглед към вещите, които използвате ежедневно. Какво се случва с тях, след като вече сме готови да преминем към нов техен заместител? Много от отговорните световни брандове вярват, че продукти, които вече не се използват, могат да получат втори шанс и, с нужната експертна грижа и внимание, да влязат отново в употреба. Това важи с пълна сила за водещата бездимна алтернатива у нас – IQOS.

От бранда дават нов живот на вече използвани устройства, като преглеждат всички върнати от потребители устройства, подбират само тези в достатъчно добро състояние и след това ги обновяват – това са устройствата IQOS Refreshed. Те са санитизирани и почистени, с обновен софтуер и на по-достъпна цена, но със същите гаранционни условия и са налични до изчерпване на количествата.

Изборът да се сдобиеш с устройство или вещ, която е обновена, е истински акт на устойчивост, който дава възможност да редуцираме отпадъка, електронния включително, и да обърнем поглед към алтернативите за по-добър живот с по-малко вреда. Както за околната среда, така и за нас самите.

More from View Sofia

Мелания Тръмп на 53. Десетте неща, които може би не знаете за нея

Celebrities преди 11 месеца

Съпругата на бившия президент на САЩ никога не е била многословна, но някои нейни действия и факти от биографията й говорят много за тази интересна, комплицирана, световноизвестна дама. По повод рождения ден на красивата г-жа Тръмп разказваме много интересни и незнайни досега неща за нея  

За пръв път в България бе представен Маутай, китайската национална напитка

Food преди 6 години

Китайската национална напитка с богат и екзотичен вкус, известна като Маутай байджо, беше представена на 22 февруари 2018 пред български и чуждестранни ценители, както и пред журналисти. На изискан коктейл-дегустация гостите се запознаха с крайно любопитни детайли, свързани с историята, производството и потреблението на напитката, а също и с начина, по който се дегустира и консумира.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.