Следва

The Best от червения килим на Time 100 Gala 2023: Ким Кардашян, Doja Cat и другите

А ти, склонен ли си да печелиш от OnlyFans - платформата за ексхибиционисти, артисти и всеки друг, който няма проблем с това

Едно пътуване из една от най-известните платформи, която почти не е контролирана. В нея някои се забавляват, а други забогатяват, но не можем да не споменем и че мнозина са изложени на риск.

Health преди 10 месеца

Един разказ, направил ни голямо впечатление. Разказ за различни истории, гледни точки и емоции. Вие използвате ли OnlyFans? Влизали ли сте в платформата някога изобщо? Целият шум около нея заглушава тъмната й страна.

Рита гаси камерата, мощния прожектор и струята ледена вода, която гали перфектно поддържаните й крака, след което излива легена, който използва за съдържанието си. Видеото с фокус ледена вода е специален контент, поискан от един от 36-те абоната в профила й в OnlyFans. С подобни „екстри“ платформата й гарантира фиксиран доход. В реалния живот Рита е шивачка, а в паралелната онлайн вселена, която предлага платено съдържание от 2016г. до днес на почти 200 милиона абоната, тя е модел на крака и експерт по ASMR – използва звука на шепнещия си глас, за да осигури удоволствие и релаксация. Тя е една от милион и половина дигитални създатели на съдържание в тази мрежа.

Сред причините за успеха на OnlyFans има два ключови аспекта: първият е, че тук е позволено съдържанието за възрастни, а вторият са месечните абонаменти, които те здържат там и осигуряват сигурен доход на създателите на съдържание. Интересен начин за комуникация и за артисти, инфлуенсъри и спортисти, тъй като освен еротични видеа и снимки се продават курсове за фитнес, медитация и готварски уроци. Но, както се досещате, съдържанието с червена точка е най-популярно.

Тези, които печелят наистина добри пари, са малко. Само 1% от създателите фактурират 100 000 евро на месец, като преобладават известни личности, които споделят повече за себе си в платформата, както и по-интимни снимки или видеа. Според скорошни проучвания обаче средната месечна печалба е около няколкостотин евро, от които платформата запазва 20%. Ако не си известен, за да печелиш добре, трябва да изградиш вярна фен аудитория, като популяризираш и останалите си социални профили, за да препратиш последователи оттам в OnlyFans с обещание за ексклузивно преживяване. Както може би се досещате мъжете представляват по-голямата част от аудиторията, а жените са тези, които създават съдържание.

Аналиса е на около 30г. и е доста успешна, съдейки по нейния профил, освен съдържанието, което можете да видите срещу 10 евро на месец, тя предлага и персонализирани услуги – видео/снимка по желание или пък директен разговор с камера. Специализира в доминацията и оценяването на мъжки полови органи, което се оказва много популярно. Омъжена е за Марко, който работи в корпоративна среда, но през свободното си време й помага – в началото само зад камера, но вече и се снима с нея.

Клаудия е кабаре танцьорка и казва, че е избрала OnlyFans, за да се „адаптира към настоящето“, като пренася персонажа от шоутата си тук. Всъщност платформата се превръща в сцена за много артисти, които не могат да работят по време на пандемията и доста от тях признават, че тя става начин да оцелеят по онова време.

Грета, на 19, е студентка, която също се опитва да печели от OnlyFans: „Конкуренцията те кара да вдигаш летвата постоянно“. Тя е една от многото анонимни създатели, като започва от публикуване на интимни детайли като бельото й, а след това започва да прави и голи видеа: „Не искам да знам какво правят, докато гледат, стига да плащат“.

Това, което повечето хора не осъзнават, е, че обещанието за директна връзка и спонтанност често е химера, тъй като зад най-популярните персонажи седи екип от агенти и мениджъри, дори писатели, които определят тарифите и стратегиите, избират колаборациите, отговарят на лични съобщения. Мнозина осъзнават, че са в балон, който се надува, но в един момент ще се спука – по-умните инвестират в план Б, а по-наивните остават прецакани. Това е капитализмът на големите платформи – гаранции и контрол формално съществуват, но е трудно да бъдат приложени и да се открият нарушенията. Никой реално не знае колко са непълнолетните, които се регистрират или колко е лесно да се открадне чувствително съдържание, което да бъде публикувано на други места.

Сред многото, за които това е осъзнат избор, е Джулия. Тя е инфлуенсър със 73 600 последователи, завършила е Антропология и се дефинира като секс педагог и секс работник: „Организирам семинари и курсове онлайн и създавам порнографско съдържание.“ Освен да задоволи своето любопитство, OnlyFans е начин за нея да задоволява и желанията си, които са „свързани с ексхибиционистката ми страна. Винаги съм имала противоречива връзка с тялото си, а сексът ми позволява да я преодолявам, да го приемам и да прекрачвам всички лимити и предразсъдъци.“ Признава, че се е примирила със социалната стигма, която „все още е силна и се боря с нея като съм член на Swipe – асоциация, която защитава секс работниците. Но все пак съм адски благодарна, че се озовах в OnlyFans на 30, а не на 18. Съветвам всички да се замислят сериозно преди тази крачка – готови ли сте да приемете последствията, както и емоционалния и психически риск от този избор?“ Но все пак казва, че в OnlyFans клиентите, които ти плащат, знаят какво правят в твоя профил, а истинският ад е в Instagram – там обидите и тормозът са в пъти повече.

Психоложката и психотерапевт Симона Мартини обаче е много по-притеснена: „Доста често в тези платформи непълнолетните също си набавят достъп. Така изглеждат по-отворени, тъй като имат възможноста да достъпят всякакво съдържание. Освен това последиците от алиенацията не трябва да се подценяват. Фактът, че някой, с подобно на вашето тяло, преживява свой еротичен акт, във всеки случай представлява сексуално преживяване и за вас. При откриването на женската сексуалност е важно да започнете добре подготвени: уважение, реципрочност и удоволствие не могат да липсват. Когато не изпитваш удоволствие, а на партньорът ти изобщо не му пука, няма реципрочност, няма уважение. Оказвате се в дисфункционално взаимодействие и вашият сексуален партньор ви обективизира.“

В много от тези случаи, за да се предпазим, включваме дисасоциацията, разказва Мартини: „Това е класическият механизъм при травма, при който психиката се пренася на друго място и се отделя от тялото, защото това, което трябва да понесе, е твърде много. Случва се при жертвите на инциденти или при тези, които са преживяли сексуално насилие. В платформи като OnlyFans рискът от такива състояния е висок – сякаш „сваляш“ тялото си, а ти отиваш да правиш нещо друго, след това се връщаш и го „обличаш“ отново сякаш е рокля. Тук истинското самоопределение се крие точно в антиподите: във възвръщането на вашата цялост, в повторното свързване на тялото с ума и неговите нужди, сред които и основното право на удоволствие".

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.