Месечен ХОРОСКОП - Май 2023

Astro преди 11 месеца

Честит сезон на Телците! Очаква ни още един динамичен месец. С началото на май сме "яко" в разгара на ретроградния Меркурий и все повече ще се разтърсваме от внезапните промени, настъпили след Слънчевото затъмнение в Овен на 20 април. Меркурий съвпада със Слънцето точно в момента, в който Плутон става ретрограден, на 1-ви май, което може да дойде като "а-ха!" момент или да извади още повече тайни на повърхността. След това, Лунното затъмнение в Скорпион на 5-ти ни вдъхновява да се отдалечим от нещо емоционално натоварващо, което прави нещата както по-прости, така и дори по-сложни през това вече интензивно време.

Нещата най-накрая се обръщат към подхранването и заземяването, защото Венера напуска Близнаци и влиза в Рак на 7-ми. Въпреки че това е време за показване на любов чрез дълбоки вечери и обмислени подаръци, носталгията е любимото лекарство на Венера в Рак. Така че внимавайте да не оставате в миналото! Това ще е особено предизвикателно до 14 май, когато Меркурий ще се върне към нормалното си движение.

Най-вълнуващата смяна на месеца идва на 16-ти: Юпитер навлиза в Телец, където планетата на експанзията ще остане до май 2024 г. От 2019 г. (и особено от 2021 г.) има толкова много смут в частта от живота ни, управлявана от Телеца - включително на колективно ниво с промени във финансов план, хранителни системи и самата земя, всички случващи се с бързи темпове. Пристигането на Юпитер в Телец е като екипаж за пречистване, носещ облекчението и стабилността, за които жадуваме. Благоприятното Новолуние в Телец на 19-ти ще ни позволи да си поставим още по-основателни намерения.

На 20-и Марс напуска Рак за Лъв, внасяйки период на синергия след повече от шест месеца на объркване и забавяния. На 21-ви слънцето навлиза в Близнаци и ще изплуваме в сезона на Близнаците, когато празнуват променливите кралици на въздуха като Хайди Клум, Лавърн Кокс и Мери-Кейт и Ашли Олсен. Като цяло май е месец на начало, край и бързи промени. Приятно пътуване!

Хороскоп

Още от Astro