Следва

Chanel отвори най-големия си бутик в САЩ - перлите присъстват и в интериора

Дуа Липа е гост-дизайнер за Versace, дебютът на колекцията е в Кан

Певицата създава супер свежа лятна колекция облекла заедно с Донатела Версаче, която ще бъде представена на кинофестивала в Кан, който очакваме от 16 май

All fashion преди 11 месеца

В света на модата някои знаменитости са неразделни с определени модни къщи. Такъв е случаят с Дуа Липа и Versace. Като истинска муза на марката, Дуа Липа се превърна в постоянна част от нея, лице на кампаниите ѝ и дори модел на подиума. Припомняме, че тя откри и закри шоуто за Пролет/Лято 2022 г. През тази година отношенията им взеха нов обрат. Английската певица бе поканена да създаде съвместно с Донатела Версаче колекция дамски облекла, озаглавена "La Vacanza", която ще дебютира на интимно модно ревю в Кан на 23 май.

“Изключително щастлива съм, че заедно с Донатела създадохме дамската колекция ”La Vacanza” за Versace. Двете създадохме много силна връзка през годините и съм много благодарна за подкрепата, която тя и целият й екип ми оказват от началото на кариерата ми. Да я удостоя с честта да бъде съавтор на тази колекция и да дам воля на всичките ми летни вдъхновения ми беше мечта", казва Дуа Липа. В миналото сътрудничеството им вече даде някои забележителни модни моменти - от първата ѝ Met Gala през 2019 г. до великолепна винтидж рокля от ревюто Есен/Зима 1992 г. на наградите Grammy през 2022 г.


Dua Lipa във Versace на Met Gala 2019


Dua Lipa във Versace на наградите Grammy 2022

"Винаги съм се вдъхновявала от съвместния процес на създаване", каза Донатела. "Работата с Дуа по тази колекция беше много вълнуваща, а и обичам динамиката между нас. Дуа е силна, безстрашна и свободна, а творческата ѝ визия е изключителна." Шефката на модната къща също така разкри, че "La Vacanza" ще улови усещането и цветовете на "лятото - най-магическото време".

Дуа разкри  "силната връзка", която е установила с Versace през годините. "За нея беше чест да бъде съдизайнер на тази колекция и да даде воля на всичките си летни вдъхновения", допълва Донатела.

Дуа е носила нови, винтидж и персонализирани модели на Versace на червения килим, на сцената и за лични събития. А на корицата за британския Vogue през февруари 2021 г., заснета от Ема Съмъртън, тя носи вдъхновени от морския дух облекла и украсени с вериги платформи на италианската модна къща.

Вижте още >>> Официалният плакат на 76-ия филмов фестивал в Кан с Катрин Деньов

Колекцията ще бъде представена на 23 май по време на филмовия фестивал в Кан на специално вечерно събитие.

Вижте още >>> CinemaCon 2023: Дженифър Лорънс в чудно Versace за „No Hard Feelings“

More All fashion