Следва

Гаджета, твърдо! Лили-Роуз Деп и 070 Шейк

7 минути аплауз: Джони Деп възкръсна в Кан, черният му грим - също

Премиерата на "Жан дю Бари" се състоя снощи в Кан - филмът откри 76-ия кинофестивал в Кан и беляза триумфалното завръщане на Джони Деп в голямата игра след три години болезнена пауза 

Celebrities преди 11 месеца

Във филма Деп играе френския крал Луи XV, чиято фаворитка е Жана дю Бари. Картината разкрива малко известни подробности от живота на краля и последната му любовница. Според сюжета на филма кралят, без да знае, че Дю Бари е куртизанка, възвръща с нейна помощ страстта си към живота, а в отговор издига жената на сърцето си до най-високите позиции в обществото. Филмът е режисиран от Майвен Люо Беско (Maiwenn Le Besco), която играе и ролята на Жан, или Жана, Дю Бари. 

След прожекцията филмът бе изпратен с невероятните седем минути овации.

Джони Деп е бил извънредно трогнат от начина, по който публиката посрещна първия му филм от дълго време и, според очевидци на случилото се в театъра на Кроазет, не е и опитал да скрие сълзите си, които от тези честни черни очи, подчертани с грим, със сигурност са изглеждали разтърсващо.  

Джони Деп, припомняме, бе временно принуден да изостави снимките заради сблъсъка с бившата си съпруга Амбър Хърд. Тя го обвини в домашно насилие, след което звездата започна да губи роля след роля. След като спечели делото в съда през пролетта на миналата година, той успя да възвърне репутацията си и да се върне с гръм и трясък в шоубизнеса. Междувременно стана известно, че Амбър Хърд е решила да напусне Холивуд и сега живее с дъщеря си в Испания (вижте още: Сцените с Амбър Хърд от "Аквамен и изгубеното кралство" ще бъдат премахнати).

Въпреки овациите на зрителите, филмовите критици реагираха двусмислено на премиерата. Мнозина похвалиха френския акцент на американския актьор, но далеч не всички възприемат Деп като подходящ за ролята.


Джони Деп с фенове на Филмовия фестивал в Кан

„Деп не е първият холивудски изгнаник, намерил работа в Европа, но би било преувеличено да се говори за триумфално завръщане“, пише един критик. Друг журналист нарича филма "истинско кралско разочарование".

Докато филмът с участието на Джони Деп откри филмовия фестивал в Кан, там се очаква премиерата и на първите епизоди на скандалния сериал Idol, в който дъщерята на актьора Лили-Роуз Деп играе главната роля. 

More Celebrities