Следва

Хайди Клум в жълт Zuhair Murad показа повече, отколкото искаше

„Порнокадри с телесни течности по лицето“: критиката смаза „Идолът“ с Лили-Роуз Деп след премиерата в Кан

На филмовия фестивал в Кан бяха представени първите епизоди от сериала "The Idol" с Лили-Роуз Деп и Абел Тесфайе (рапърът The Weeknd)

Celebrities преди 10 месеца

Проектът успя да застане в центъра на няколко скандала още преди премиерата: списание Rolling Stone го нарече "садо-мазо порно". Въпреки че създателите на сериала "Идолът" бяха аплодирани в продължение на пет минути на филмовия фестивал в Кан, критиците дадоха смесена оценка на новата работа на режисьора Сам Левинсън, отбелязвайки многото сцени с голата главна героиня, кадри на мастурбация и еякулация и подобни.

Журналистката Ловия Гярки от The Hollywood Reporter нарече сериала „по-стилизирана версия на втория сезон на Euphoria“ и каза че „The Idol“ е създаден от „болните и извратени умове“ на Левинсън и Тесфайе, които разчитат за успеха си на „секс и разврат“ (четете още: "Идолът" с Лили-Роуз Деп и The Weeknd: какво знаем за най-перверзната любовна история в Холивуд).

Според нея „шоу, което е трябвало да бъде трансгресивно“, в крайна сметка „се превръща в регресивно“. „Сексът продава и Айдъл му се наслаждава“, отбелязва критикът. Тя подчертава "безпричинното" показване на голотата на героинята на Лили-Роуз. „Рядко някоя сцена минава, без камерата да покаже гърдите или бедрата ѝ. Започваш да се чудиш дали това няма да доведе до нещо, докато във втория епизод започва да изглежда, че вероятно не е така.“

Критикът също има въпроси относно "химията" между Деп и Тесфайе: "Има напрежение в секс сцените между Деп и Тесфайе, което убива всяка еротика."

Мнението на критиците за новия сериал споделя и Variety, отбелязвайки, че „Идолът” е „скандализирал” Кан с „противоречивите” си секс сцени. Според журналистите на изданието сериалът е „пълен с безвкусни клишета, заимствани от порното“. Според филмовия критик Питър Дебрюдж "Идолът" се оказва въплъщение на мръсна мъжка фантазия.

Критиците Мат Донъли и Зак Шарф написаха: „Първите два епизода от и без това противоречивия сериал се състоят от порнозаписи с телесни течности на Деп, мастурбация с кубчета лед, измамници, тичащи в нощен клуб, и гадни холивудски подлизурци.“

Изданието припомня и скандалите около сериала и критикува фестивала в Кан, че "привлича вниманието" с премиерата на филма на HBO. Журналистът Деймън Уайз пише, че поредицата е "една четвърт giallo" (поджанр на италианските филми на ужасите, който съчетава жанровете трилър и еротичен филм. - бел. ред.), една четвърт еротичен трилър и две четвърти Браян Де Палма (режисьорът е известен със своите еротични трилъри с множество препратки към порно филмите (The Razor и др.)). Критикът отбеляза и препратката към Чарлз Менсън, американски сериен убиец и създател на ужасяващ култ, чиито членове са отговорни за убийството на бременната съпруга на режисьора Роман Полански, актрисата Шарън Тейт. Факт е, че Джоселин (героияната на Лили-Роуз, изгряваща музикална звезда) изглежда като "малката Шарън Тейт", както се споменава във филма, както и че Тедрос (героят на Уикенд, продуцент) събира хаотична група неудачници, решени да проникнат в музикалната индустрия?", пише критикът.

Прегледът на Los Angeles Times отбелязва, че сериалът има „същата склонност към „графичен“ секс, стилно облекло и самоунищожение“ като „Еуфория“, който също е на Сам Левинсън.

Критичката Мери Макнамара описа сериала като „явен опит да се върне поколението на Tiktok в кината с дразнещото настроение на недорасло дете и намеци за скандал“. Рецензията отбелязва смущаващи ситуации, които оправдават етикета „порно с изтезания“: например обсъждане на психично разстройство, уволнението на координатор на интимните отношения и графична порно сцена. Изданието добавя, че, независимо че в сериала постоянно се показват голите гърди на Джоселин (героинята на Деп) и има "няколко "графични" сексуални сцени, това е недостатъчно, за да наречем филма "садо-мазо порно".

Сътрудникът на Variety Рамин Сетюд написа в Туитър: „Дебютната прожекция на "Идолът" на филмовия фестивал в Кан предизвика много силни емоции, вариращи от „Мразя това шоу“ до „Аман от голата Лили-Роуз Деп“.

Критикът на New York Times Кайл Бюканън също отбелязва големия брой голота и секс сцени. „The Idol“ или „50 Shades of Tesfaye“ е порнографска одисея с участието на Лили-Роуз Деп и The Weeknd“, пише той.

„Явно това е най-откровеното нещо, което Кан ще види тази година“, обобщават гледали го в телеграм. 

Премиерата на сериала е на 4 юни. 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 12 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.