Следва

Код Барби за лятото - и принцеса Катрин в розово

23 години след Дженифър Лопес, Лена Махфуф облече емблематичната jungle dress на Versace

Известна в YouTube с името Léna Situations инфлуенсърка се появи на гала вечерята на Фондацията за изследване на СПИН (amfAR) 2023 в емблематичната рокля на Versace, с която Дженифър Лопес предизвика фурор през 2000 година

All fashion преди 10 месеца

Лена Махфуф в емблематичната рокля на Versace

Лена Махфуф, която Forbes France класира в своя годишен списък 30 под 30 в категорията кино и развлечения, представи цяла колекция от висша мода, веднага след като пристигна на летището в Ница. Тя се появи пред погледите на папараците в минималистична визия, подчертана от аксесоарите на топ брандове: колан с верижка на Chanel, винтидж чанта на Louis Vuitton x Takashi Murakami и маратонки Adidas Samba (четете още: Dua Lipa x Versace дебютира в Кан с Ирина Шейк на подиума и Роузи Хънтингтън-Уайтли сред гостите)

Лена Махфуф обече роклята на Дженифър Лопес на гала вечерта на amfAR 2023

Появата на френската инфлуенсърка на гала вечерта на amfAR, организирана в помощ на превенцията и изследванията на СПИН, беше очаквана с нетърпение. И Лена Махфуф не разочарова никой. След като през последните няколко дни тя демонстрира поредица от винтидж визии, курирани в сътрудничество с Vestiaire Collective, този път избра рокля на Versace от неостаряващата винтидж съкровищница. И то не каква да е рокля, а онази, която Дженифър Лопес носи преди цели 23 години - страхотен модел на Versace, имитиращ джунгла, който винаги ще хваща окото. Дженифът я носи на наградите "Грами" през 2000 г., когато американската изпълнителка разбива виртуалното пространство и запълва галерията на Google Images, когато интернетът беше млад. По това време тя се снима в редица филми и току-що е издала обещаващ албум, но именно този тоалет я катапултира в челните редици на музикалната и стил сцена (вижте още: We love: Джей Ло, Версаче - безконечна любовна афера).

Много години по-късно Дженифър Лопес носи роклята за втори път на ревюто на Versace пролет/лято 2020. Ревюто се превръща в гигантски Google Images портал, а дивият принт покрива стените. Докато 60-те силуета преминават покрай тях, се чува гласът на Донатела Версаче, която моли търсачката да ѝ покаже оригиналната jungle dress. Дженифър Лопес се появява с типичната ѝ уверена стъпка, за да се присъедини към дизайнерката в този силует, белязал цяла една ера. Няма ги ръкавите, а кройката е още по-открояваща се.

Ето защо Лена Махфуф предизвика вълнение на червения килим с този моден преврат. Тя определено помага да се продължи историята на тази отличителна дреха, която впрочем, напълно го заслужава (вижте още: Дженифър Лопес в нечовешка рокля на босненски бранд).

More All fashion