Следва

Ню Йорк организира кампания срещу увисналите панталони

Стилът на Деница Атанасова. Много френски шик и фина момчешка елегантност

Още щом влезе в залата...

All fashion преди 14 години

Още щом влезе в залата, всички погледи се приковават в нея и остават там. Има тяло на модел и лице на муза. Ако не те спечелят очите й, които се оглеждат любопитно, то слънчевата й усмивка ще те обезоръжи на часа.

Но това определено не е всичко.

Изглежда толкова крехка, но зад гърба си има история като модел и тв водеща, в момента е любима на Краси Гергов и майка на дъщеря му Ситара, освен това и артистичен директор на Музея за модерно изкуство в София, а е само на 23.

Като всеки човек на изкуството има уникален стил. Направо е безупречна в избора си на дрехи и спокойно можем да я определим като абсолютна жертва на модата.

Но я харесваме най-вече не заради сляпото следване на тенденциите, а защото умее да ги съобразява със собствения си стил, и резултатът е една от най-стилните дами в българското публично пространство.



Срещнахме се с Деница Атанасова на откриването на изложбата на Анди Уорхол в Музейната галерия за модерно изкуство в София и повлияни от поп арт легендата или просто заради силното присъствие на Деница, тя много ни напомни на Еди Седжуик.

VS: Изглеждаш страхотно, типично момиче на Givenchy
(сакото и гащеризонът на Деница са от колекцията на Givenchy за пролет-лято 2010 - бел. ред)
Д. А. Благодаря!

VS: На себе си ли се доверяваш за външния си вид?
Д:
Всъщност, обикновено сама избирам дрехите си. Понякога се консултирам и със сестра ми, която беше моден стилист в Pro.bg, иначе сама.



VS: Как избираш аутфита си за деня? Вечер предварително или рано сутрин преди да излезеш?
Д:
О, задължително предварително от вечерта, не знам защо е станало така, но още от дете си го подбирам от вечерта и не мога да се успокоя, ако не съм решила съчетанието си. Но общо взето гледам да съм много, направо фрапантно, различна.

В смисъл, един път можеш да ме видиш с кецове и със супер спортна рокля върху клин или клин върху рокля, след това тотално много модерна или много странна. Просто различно.



VS: А кое е това, което винаги присъства в дневния ти стил, било то аксесоар или козметика?
Д:
Много обичам да нося шапки, защото ми помагат да си скрия косата понякога и изобщо шапката е неизменен мой аксесоар. Иначе, нищо специално няма, което да ми е задължително.

Не обичам и да си сменям много често чантите, защото ми е отегчително да премествам всички неща от една в друга и затова понякога съм много странна, с чанта различаваща се от всичко останало по мен.

VS: В такъв случай какво има в чантата ти?
Д:
Ами в момента мога да ти кажа, че има само две неща - телефон и кредитни карти, това е.


Деница с внучката на Пикасо на откриването на Галерията

VS: Имаш ли любими и предпочитани марки?
Д: Да, харесвам много Givenchy, харесам Chanel, Yves Saint Laurent, Jill Sander, Ralph Lauren.

VS: А има ли сред тях български дизайнери?
Д:
В момента не се сещам за някой конкретно. За съжаление не съм се обличала скоро от български дизайнер.

VS: Коя е дрехата, която обичаш най-много?
Д:
Много обичам дълги вечерни рокли. Трудно ми е да кажа една, защото обожавам всичките си вечерни дълги рокли. Просто жената изглежда изключително женствено в тях.

VS: От къде пазаруваш у нас?
Д:
Имам възможността да пазарувам много в чужбина, така че не съм си купувала много неща от България. Иначе обичам да пазарувам в Лондон, Ню Йорк, Париж.



VS: А какво е отношението ти към секънд хенд пазаруването?
Д:
Отворена съм. В интерес на истината не съм си купувала нищо от секънд хенд, има някаква бариера пред мен, която ме спира. От друга страна много обичам дрехи, които са еко производство, много семпли, в които можеш да се чувстваш възможно най-удобно.

VS: Вещите имат ли емоционална стойност за теб?
Д:
Нямат. Това е проблемът, че в един момент толкова бързо ми омръзват, че се изгубва това необикновено очарование, когато съм си ги купила. Научавам се да не се привързвам или поне се опитвам.



VS: Е, не може да нямаш нещо, което е по-специално от останалите. Нещо, което никога няма да изхвърлиш и винаги ще носиш?
Д:
Сигурно има нещо такова. Имам едни обувки на Marc Jacobs, които са черни с бял ток. Те вече са толкова износени, защото ги имам поне от 4-5 години, но не спирам да ги нося. И всички ме питат кога ще ги смениш тези обувки. Но всъщност, аз не мога. Те са страшно удобни и същевременно невероятни, така че не мисля да се отказвам от тях.



VS: Какво една жена никога не трябва да пропуска във външния си вид?
Д:
Според мен най-важното е да е чиста отвътре. Ако е чиста, вече всичко ще й отива, ако не е – каквото и да сложи, няма значение.

VS: А какъв трябва да бъде гримът?
Д:
Моят грим през деня го мразя, защото нямам никакъв. Вечер ме карат понякога да се гримирам, ала аз не обичам. Но обикновено, ако се гримирам наистина, ще бъде само вечер.

VS: А как поддържаш външния си вид, фигурата си?
Д:
По никакъв начин. Не, със сигурност много внимателно се храня. Старая се да е природосъобразно, да се храня с възможност по-малко всякакви химикали, генномодифицирани организми, всякакви добавки и т.н. Абсолютно се опитвам да се храня с чиста храна, обаче за момента тази идея е доста трудна за реализиране.
 

More All fashion