Следва

Дизайн за вдъхновение: Обновеният Carlton в Кан, оазисът на Холивуд

Астрокартография - наръчник за начинаещи

Използваме звездите, за да намерим мястото си под небето

Astro преди 10 месеца

Пишем много за астрология, но нека преминем и на едно ново ниво. Най-често използваме астрологията, за да изучаваме своите нужди и желания, както и "какво ни се пише", но нека помисмим какво би станало, ако космосът ни подскаже повече за личната ни “география”.

Разказваме за астрокартографията - относително ново изследване, базирано на вековна традиция, което проектира аспектите на наталната ви карта върху картата на планетата Земя, отразявайки влиянието на Венера, Сатурн и други планети върху различни градове и региони. С практика и постоянство астрокартографията може да ви даде информация за местата, които ви определят като личности.

Основи на астрокартографията

Наталната карта отбелязва разположението на планетите въз основа на времето и мястото на вашето раждане. Всяка планета има четири позиции, които влияят по свой начин на живота ви: асцендентът (AC) ви въвежда в света; the medium coeli (MC) е най-високата точка в наталната карта, която отговаря за вашето професионално развитие и публично представяне, десцендентът (DC) е свързан с взаимоотношенията със заобикалящите ви хора, а the imum coeli (IC) е най-ниската точка, символизираща вашите корени и усещането за свързаност с определено място.

Но какво би станало, ако бяхте родени по същото време, но в друга част на света? Планетите биха останали същите, но техните позиции ще се различават. Например, ако сте родени в Толедо, вашият Марс попада в четвърти дом, което указва, че вероятно живеете в семейство, което едва свързва двата края. Но в момента на вашето раждане, само че в Джакарта, Марс е попаднал в десети дом - този на кариерата. Какво ще се случи, ако посетите Индонезия? Пред вас ще се разкрият цял куп нови възможности и ще сте много успешни в професионален план.
Основоположникът на астрокартографията, Джим Луис, пише в своята книга “Астро*Карто*Графия”, че "ние се раждаме едновременно навсякъде и светът е нашият хороскоп". В действителност, когато разгледате астрокартата си, ще откриете, че различните градове ще ви предложат различни предизвикателства и възможности.

Планети и аспекти

Тук се появява истинската форма на изкуството на астрокартографията. Когато разглеждате астрокартографска карта, трябва да проследите не само линиите на десетте планети, но и техните позиции. От ключово значение е да разберете общата същност на асцендента (АС), точката на the medium coeli (МС), десцендента (DC) и точката на the imum coeli (IC). Това ще ви помогне да разберете правилно влиянието на всяка планета върху живота ви.

Асцендентът, или АС, е свързан с вътрешната ви същност и въплъщение. Ако сте родени с асцендент в Близнаци, например, който се управлява от Меркурий, в град Осака, може би ви е писано да откриете себе си, докато изучавате японски език и работите в ски курорта Хапуан.

The medium coeli (МС) отговаря за вашата кариера. Може би сте студент по мода и дизайн в Сантяго, а MC линията ви попадна в Милано. Това може да означава, че в Италия ще покажете своя потенциал като дизайнер и ще се срещнете с хора, които да ви помогнат в професията.

Десцендентът, или DC, се отнася до взаимоотношенията ви с хората: как ви виждат и как взаимодействате с тях. Например, ако вашият десцендент попада в Козирог, управляван от Сатурн, в Кейптаун, то докато учите или работите там е вероятно да изживеете романтична връзка, която да ви накара да се изправите пред трудни истини.


Месечен ХОРОСКОП - Май 2023


The imum coeli (IC) ви свързва с вашите корени, произход и кармична история. Може би се разбирате чудесно с родителите си, докато сте заедно в Калифорния, но щом се отправите към Финикс за Деня на благодарността, започвате да се карате. Това се дължи на линията на Марс, която възпрепятства живота ви в Аризона.

Изследвайте астрокартографията

Астроложката Елизабет Смит предупреждава, че най-големият проблем, с който се сблъскват хората при разчитането на астрокартите си е, че ги изваждат от контекст. Например, те са съблазнени от описанието, което са прочели за линията на Юпитер и си мислят, че всичките им проблеми ще се решат, ако се преместят в град, който попада под тази линия. Тук обаче са важни детайлите и позициите на Юпитер спрямо всяка индивидуална натална карта. Трябва да разберете сложността на вашите планети, за да можете да приемете възможностите, които те биха ви донесли. Внимайвате, за да не се заблудите. Трябва да гледате на живота като на географско пътуване. Това ще ви позволи да разширите обхвата на възприятието си извън познатото пространство.

More Astro