Следва

Чешмяната вода за козметични нужди - да или не

Дизайн за вдъхновение: Обновеният Carlton в Кан, оазисът на Холивуд

Новият Carlton в Кан реконструкция за милиарди

Celebrities преди 9 месеца

С изглед към Средиземно море и поклащащите се палми на булевард “Кроазет”, Le Carlton не само доминира над един от най-емблематичните пейзажи на Ривиерата, но е и част от историята на града. Малко заспал през последните години, този стогодишен феникс се възползва от летния сезон, за да се преобрази под егидата на хотелската група Regent.

Реставрацията на Carlton

След петгодишно обновяване, ръководено от интериорния дизайнер Тристан Ауер (отговорен за декора на Le Sinner и бирария Crillon в Париж), дворецът в Кан прегръща клишетата, които съставляват легендата за него, без да се поддава на носталгията. Именно там Грейс Кели целува Кари Грант във филма "Да хванеш крадец". Но далеч от имитацията на филма, архитектът съживява пространството със светли цветове, минималистични мебели, геометрични килими и жълто-оранжеви възглавници.

Прозорците предлагат съблазнителна гледка към хоризонта, а звуците на морето са просто омайващи. През лятото гостите могат да се наслаждават на плажния клуб, преобразен в духа на 50-те години на миналия век, независимо дали искат да се излежават на слънце на шезлонгите с цвят на лимон или да хапнат руло от омари - характерна лятна рецепта. Лоран Бунел, който е главен готвач от повече от десетилетие, преоткрива менюто на ресторанта на брега на морето, като същевременно открива отново Ruya, първия анадолски ресторант на Лазурния бряг, открит още при старта на филмовия фестивал в Кан. Други съблазнителни допълнения включват средиземноморска градина с тюркоазен басейн, уютен бар, осветен от полилеи на Venini, чайна, която отвежда вкусовите рецептори на пътешествие по Пътя на коприната, и нов гигантски пентхаус, чиято кулминация е на върха на покрива.

Кой е отсядал в хотела?

Именно там през 1962 година Ален Делон пие кафе с Роми Шнайдер, като елегантно ѝ запалва цигарата. Освен любимата двойка във френското кино, в хотела са отсядали най-големите имена в световното кино - Джулия Робъртс, Леонардо ди Каприо, Роми Шнайдер, Куентин Тарантино, Кейт Бланшет, Брад Пит, почивайки си между прожекциите в Кан или наслаждавайки се на несравнимото изкуство на живота на Лазурния бряг.

Стените на Carlton свидетелстват за повече от век история, както кинематографична, така и политическа. Редовни гости или просто преминаващи, всички те са оставили своя отпечатък върху хотела по свой собствен начин.

Фестивалът в Кан - чудесен повод за холивудски срещи

В бившия апартамент 623, сега известен като "Алфред Хичкок", Грейс Кели се поддава на чара на Кари Грант във филма „Да хванеш крадец“ (La Main au Collet) от 1954 г. В Големия салон Алфред Хичкок заснема и една от най-елегантните и бляскави сцени във филма - вечеря, на която Грейс Кели се появява сияеща заедно със своя помощник. Твърди се, че през 1955 г., по време на представянето на филма, именно в този салон тя за първи път привлича вниманието на принца на Монако Рение III.

В знак на почит към актрисата най-престижният апартамент на 7-ия етаж е посветен на нея. Апартаментът "Грейс Кели", пребоядисан през 2010 г. в стила на Grand Siècle (Големия век), се е превърнал в най-търсения в Carlton, със своите 300 кв. м и салон с панорамна гледка към морето.

Лесно е да си представим разговорите, които биха могли да се проведат в апартамента "Шон Конъри". Любимият на Брад Пит и Анджелина Джоли апартамент с площ от 380 кв. м има четири спални. През 2019 г. апартаментът беше домакин на пресконференцията за филма "Имало едно време в Холивуд" с участието на Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Марго Роби и Куентин Тарантино.

През 2015 г. Леонардо ди Каприо, по време на благотворителна вечер с търг в този салон, се впуска в ожесточена битка, за да подари на майка си луксозна дамска чанта.

Джулия Робъртс и Джордж Клуни обядват заедно в хотела през 2016 г., по време на филмовия фестивал в Кан, за да обсъдят филма “Money Monster”. Хотелът разполага и с таен списък с любимите ястия на звездите. Бар "Карлтън" също е любимо място. През 2017 г. Педро Алмодовар и Джесика Частейн релаксират там преди разходката си по червения килим.

В този хотел Коко Шанел се запознава с Ърнест Бо и заедно създават известния парфюм "N°5".

Много история е събрана зад стените на Carlton. Заслужава си дори разходката покрай него.

Четете още >>> Tenniscore: най-новата фешън тенденция от Ривиерата или колекцията на Sporty & Rich x Lacoste

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.