logo loader
Следва

Saint Laurent, Alaïa, Ferragamo - по рокля с качулка от всеки, големият хит на Лято 2023

Balenciaga Spring 2024 - на Демна душата и сърцето

Мястото на днешното шоу на Balenciaga, демонстриращо пролетната колекция на бранда за 2024-та, не беше зацапано с мръсотия, не се оказа  завихрен с бури и виелици подиум, а чисто и просто един много секси мокър Париж

Runway преди 4 месеца

И не просто Париж, а авеню Жорж V. Главните герои на колекцията най-вероятно са обитатели на дома на номер 10, в която се помещава модният бутик на марката (в тотално черни визии, мотоциклетни ботуши с остри върхове и рокли, потопени в пайети) или просто минувачи - в гигантски сака, деним до полуда и страшно скъп шифон. 

В 5-минутното видео за колекцията, именувана Capital B, където класическата музика в ясен ден е заменена от техно и дъжд, Гвасалия показа всичко, за което е обожаван от клиентите на бранда, а другите марки и част от традиционната модна индустрия периодично мрази неприкрито. 

Подробностите по колекцията са в галерията ни - изящен лукбук,.изобилстващ от шик костюми в познатата стилистика на Демна, скъпи палта с А-силует, суичъри и рокли с дължина до пода, всякакви съвършено скроени дънки, спортни дрехи и цялата мотоциклетна тема, които вече са жива класика. Виждаме и рокли с прав силует, бродирани със сребърни ресни, чанта във формата на казашки ботуши (наистина изглежда така, сякаш носите чифт от шантавите обувки в ръка) и пазарски чанти от шнур, но украсени с кристали. Финалният щрих - сабото Romeo с много дълъг тъп нос, извит нагоре. Колекция за помнене, освен за носене.   

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Dior, манифест в жълто и фуксия

Runway преди 21 часа

„Аз не съм само съпруга, майка или дъщеря. Аз съм жена” - фразата бе част от фантастичната сценография на последното шоу на Диор от миналата вечер, а на огромните екрани се манифестираха и част от останалите вярвания на Мария Грация Кюри, креативен директор на модната къща