Следва

Voyage, voyage! Vogue Франция, Италия, Испания и Германия посвещават общ брой на пътуването това лято

Saint Laurent, Alaïa, Ferragamo - по рокля с качулка от всеки, големият хит на Лято 2023

Забелязахме я на модните ревюта Пролет/Лято 2023 - чудновата, странна, сякаш трудна за носене и интерпретиране... И все пак, тя очевидно е тук - дамската приятелка с прикачена качулка, прегърната току що и от разбиращата от стил Кайли Дженър 

All fashion преди 1 година

Сезон след сезон си имаме трендове, което е напълно в реда на нещата. Някои са тежки, драматични тенденции, други са по-леки, по-еднодневни, по за мига. Някъде между първата и втората поставяме днешната ни героиня - роклята с украса за глава, прикачена към нея - дали заради необичайния си дизайн, оригиналността или нещо друго, тази дреха има силата да катализира вниманието дори на големите модни хора, които, като добри създатели на тенденциите, интуитивно се насочват право към тях.


Кайли Дженър

Роклята с качулка рекордно бързо се превърна в истинска мания. Роклята беше демонстриранапърво от Бионсе, която изпревари тенденциите, като я облече в Седмицата на модата в Париж, по повод ексклузивното си парти Club Renaissance.

Певицата избра модел в пурпурен цвят от почти прозрачна материя и супер секси кръстосано деколте, с подписа на Saint Laurent от Антъни Вакарело. Тя съчета изящния модел с дълго кожено палто, слънчеви очила и ужасно скъпо колие.

Не след дълго и останалите яхнаха вълната на новия тренд и нахлузиха рокля с качулка. Ето някои от тях…


Бионсе


Дуа Липа


Майли Сайръс


Джена Ортега


Кейт Мос


Бела Хадид


Лора Хариер


Роуз

Дори най-големите модни брандове имплементират роклята в колекциите си. Saint Laurent поставя роклята с качулка в центъра на своята колекция, като залага на основен и изчистен дизайн, който играе единствено с кръстосването на плата, който обгръща дрехата, и с асиметрията.


Saint Laurent пролет-лято 2023

При Alberta Ferretti креативността е в качулката. Марката експериментира с меки материи и остри геометрични кройки, като тук-там се набляга на съблазън с главозамайващ разрез.


Alberta Ferretti пролет-лято 2023

Alaïa омагьосва с облекла, които се колебаят между загадъчност и магия, чрез две мечтани рокли: супер блестящата рокля с пайети и черния изрязан модел, украсен с пера.


Alaïa пролет-лято 2023

Не може да не се спомене и спортната версия, предложена от Diesel - нещо като качулка, базирана на пластове, шнурове и асиметрия (четете още: Лавина от хейт за Adidas: избраха мъж за реклама на дамски бански).


Дизел пролет-лято 2023

Как съчетаваме роклята с качулка?

Масивни бижута и всякаква вариация на сандали са най-популярните интерпретации, стига да има нотка на хладен, много модерен стил или обратното, нещо много ретро, като например слънчеви очила от 90-те години. За вечерта избираме привличащи погледа ботуши и неволно изплъзнала се под качулката коса. Секси е, няма спор!

More from View Sofia

Trend Report: Superwoman, the Naomi Campbell way

All fashion преди 4 години

Снимките на Наоми Кембъл в предпазния й костюм, маска и очила по пътя за летището в Лос Анджелис циркулират в онлайн пространството през последните няколко дни, а хайлайт сред извънредно високите предпазни мерки, които супермоделът предприема, е аксесоарът, завършващ визията й.

От архива: Еволюция на вечността… вечният въпрос "боксерки или слипове?"

All fashion преди 5 години

Богатият ни Архив предоставя възможността за нерядко връщане към близкото и далечно минало и преразглеждане на тенденции, течения, размисли и разговори, кадри. Днес обаче се спираме на Вечността и в частност еволюцията й. Годината е 2015-та, а фокусът - бельото. Фундаментален, колкото и вечен, въпросът "боксерки или слипове" разпали дискусия и днес, както стана и преди четири години. Историята на мъжките undergarments отпреди 7000 години назад, през идването на дизайнерското бельо на мода през 70-те и 80-те, та чак до днес>>>

More All fashion