Следва

Принцът на Йордания Хюсеин се ожени - сред гостите Уилям и Катрин

Яж, дишай и обичай: проста дихателна практика с разкошен резултат

Съвременният европейски човек не умее да диша правилно 

Health преди 10 месеца

Знаете, че най-интелигентните човешки същества са и ужасно любопитни. Всеки от нас иска да получи отговори на всичко, което знае, което не знае или за което само подозира. Но малко хора са наясно, че за да получите правилните отговори, трябва да зададете правилните въпроси.

От всяка книжка за себепознание се лее: „Как да обичам себе си?“, „Как да бъда щастлив?“, „Как да живея добре?“ Вместо да тънете в безкрайни „как“, по-добре е да си зададете въпроса „какво" трябва да направите? Какви стъпки трябва да предприемете, за да се спасите и да не полудеете във водовъртежа от лични и глобални събития?

Съветите идват от известната психоложка Алена Долецкая, която преди година, когато душевното състояние на приятелите и познатите й е разкъсано на парчета, измисля проекта „Отивам да дишам. Хага с Долецкая. В този проект тя съчетава блус, литература, дихателни практики, които прави от много години и по умен начин ги комбинира в "упражнения" за хора, които обича и в които вярва. Изненадващо, по някаква причина никой до този момент не е измислил подобна практика, подробностите за която четем в GRAZIA.

Помага и Фьодор Михайлович Достоевски

Често в художествената литература се срещат текстове с медитативна, а понякога и транс природа. Вярно е, че те трябва да бъдат внимателно осмислени, за направите тези невероятни открития за себе си. Например, кой би помислил, че Ф. М. Достоевски ще бъде подходящ за това? Разрових се в текстове от трети век след Христа до В. О. Пелевин.

В рамките на всеки индивизуален пакет в практиката ми, човек получава уникален текст и диша с мен, използвайки определени техники. Тези техники не са избрани случайно, всяка е насочена към постигане на определено състояние: сутрин да се отърсите от съня и мързела, следобед да си помогнете да стигнете до стабилно състояние, а вечер да осмислите и усвоите деня и да си легнете спокойни.

Изграждайте взаимоотношения (не само със сън)

Към днешна дата повече от 800 души са преминали курса „Да дишаме“ и вече има солидна обратна връзка. Някои подобриха значително съня си, две момичета успяха да забременеят (да!), трети забележително увеличиха либидото си. Нарекох всички тези хора с думата „хага“ (хага на иврит: הגה), което означава не само „въздишка“, „шепот“, но и „медитирам“, „мислено съзерцавам“. Всички, които посетиха курса, наричам хага последователи.

Тази пролет измислих монотематичен курс, който продължава точно десет дни и е изцяло за любовта. Тук, при любовта, всичко е различно. Съдейки по обратната връзка на участниците, мнозина отговориха на редица въпроси за любовта към себе си.

Чрез осъзнати и работещи дихателни техники, съпроводени с музика и текст, който внушава спокойствие и медиативност, подреждаме ума и душата си без десетките досадни "как", без трудните изпълнения на коремно дишане и други погрешно тълкувани тенденции, дошли при нас от изтока.

Ето как практически става това: три пъти на ден осъзнато замълчете за 3-5 минути, останете сами със себе си, дишайте спокойно и правилно, дълбоко и равномерно, и слушайте големите в слушалките. Ако сте объркани, уморени, не можете да подобрите връзката си със съня, определено е време да отидете да подишате и да послушате дълбоки и значими текстове. В края на краищата, дишането на нивото на подсъзнанието е свободата, от която всички ние толкова се нуждаем сега. Тези 15 минути на ден ще донесат чудо в живота ви, обещава Алена. Струва ни се, че си струва да опитаме. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.