Следва

Street Style вдъхновения: точки, още точки

Поне една от тези 5 вида рокли ни е задължителна това лято

Ако нямаш нова рокля, вземи си! Това е големият хит на Лято 2023, а ние систематизираме 5-те му главни тенденции 

All fashion преди 5 месеца

От прозрачни рокли, които едва доловимо разкриват извивките, до модели за залез слънце, сякаш излъчващи сладък летен аромат, без да забравяме флоралните мотиви, едни от най-популярните в момента... Това са роклите, в които си заслужава да инвестирате за Лято 23.

Прозрачната рокля

Трудна за носене, прозрачната рокля все пак е най-желаната в момента: знаменитости от всички краища на света като Кейт Мос, Бела Хадид и Емили Ратайковски я разхождат по официални и неофициални поводи, а най-известните марки, сред които Gucci, Acne Studios и Bottega Veneta, я превърнаха в свой моден лайтмотив за това лято.

Рокля със залез

Черната рокля отстъпва място на нейния залязващ вариант: в топли, богати витаминови нюанси като лимонено жълто, червено и оранжево. Цветовете се съчетават, за да внесат перфектната доза прохлада в силуета, както се вижда тук при Ferragamo.

Флоралната рокля

Ако трябваше да носим само един принт през цялото лято, това щеше да е флоралният. През зимата сме склонни да избираме диви принтове като имитация на крокодилски, леопардови или змийски кожи, но когато дойде лятото, мотивите са цветни, понякога бохемски, понякога винтидж. Цветята украсяват роклите деликатно или изцяло ги покриват, а с тях нямате нужда дори от бижута.

Слип роклята

Славата на слип роклята - основен елемент от вечерното облекло и домашния гардероб - настъпва през 90-те години на миналия век благодарение на Кейт Мос, София Копола и Гуинет Полтроу. Днес тя е един от задължителните артикули за лято 2023.

На една кука

В унисон с бохемския дух на този сезон, роклята на една кука се завръща на мода това лято, внасяйки свеж бриз в силуета от 70-те години.

Четете още >>> Zara Swim 2023 с Барбара Валенте

More All fashion