Следва

Задължителна изложба в Париж: Музеят Монмартър и жените сюрреалисти

Най-добрите сериали за 2023 (досега)

Списъкът с високобюджетни предавания с участието на мегазвезди е по-обширен от всякога. Сред най-примамливите предложения са видеоигра, превърнала се в хит, завръщащ се любим сериал и телевизионно начинание на A24, в което участват Али Уонг и Стивън Ян

Movies & TV преди 10 месеца

Щастливата долина: Сезон 3

След седемгодишно прекъсване криминалният шедьовър на Сали Уейнрайт се завръща бляскаво по BBC. И ако някой се обезпокоил, че образът на любимата полицайка Катрин Кавуд би избледнял през продължителния период между първия и последния епизод, бързаме да го успокоим, че няма основание за излишни тревоги.

Сериалът започва с откриването на мъртво тяло в кариера - което, разбира се, се оказва свързано с вечния враг на Катрин, Томи Ли Ройс, изигран от дяволски чаровния Джеймс Нортън.

Завладяващите обрати, които надминават всякакви очаквания и спиращите дъха изпълнения на Сара Ланкашир затвърждават репутацията на "Щастливата долина" на една от най-великите британски драми за последното десетилетие.

Stonehouse (Стоунхаус)

Стоунхаус - коварно мрачна и комична възстановка на ексцентричен епизод от британската политика през 70-те години на миналия век, е изключително приятно и умело изиграно удоволствие. Главната заслуга за това е на Матю Макфейдън, който играе Джон Стоунхаус, депутат от лейбъристката партия, който инсценира собствената си смърт, за да избегне шпионски скандал, и бяга в Австралия.

The Last of Us: Последните оцелели

Адаптацията на "The Last of Us" изправи HBO пред сериозно предизвикателство. Базиран на любима видеоигра, от която са продадени невероятните 37 милиона копия, сериалът вече имаше изградена база от фенове, които дадоха да се разбере, че очакват екранизацията да се доближи максимално до оригинала.

"Последните оцелели" оправда очакванията и предизвика фурор, като особено висока оценка заслужават изпълненията на двамата главни актьори - Педро Паскал и Бела Рамзи.

Beef (Говеждо)

В "Beef" Стивън Ян се изправя лице в лице с Али Уонг - двама актьори, които са силно емоционални и завладяващо непримирими в това шоу на Netflix, продуцирано от A24.

Ян играе не особено печеливш майстор, а Уонг - жена предприемач, която е изградил бизнес с продажба на растения. Той се чувства виновен, че родителите му са изгубили мотела си и е трябвало да се върнат в Корея; тя се справя със стреса от опитите да продаде компанията си, докато съпругът ѝ скулптор се занимава с глинените си саксии у дома.

И двамата герои се чувстват обидени на живота и когато пътищата им буквално се сблъскват при инцидент на пътя, всеки от тях става мишена за гнева на другия. Шоуто е едновременно мрачно и комично, сатира, която се вглежда в болезнената реалност.

Наследници: Сезон 4

В четвъртия и последен сезон на поредицата - изненадващият обрат настъпва в началото, когато Лоугън Рой неочаквано загива. Следва поредица от необмислени ходове, сеизмични предателства, драматични избори и също толкова драматично погребение. За Кендал (Джеръми Стронг), Роман (Кийрън Кълкин) и Шив (Сара Снук) това беше напълно опустошителен финал, който гарантира, че сериалът ще бъде запомнен като един от най-добрите през десетилетието.

Black Mirror (Черното огледало): Сезон 6

Изключително тревожната и остра като бръснач сатира на Чарли Брукър се завръща след четиригодишно прекъсване с пет епизода с участието на Салма Хайек, Паапа Есиеду, Ани Мърфи, Михала Херолд, Зази Битц и Анджана Васан. Очаквайте силни изпълнения, остър социален коментар и щедра доза екзистенциален страх.

И просто ей така...: Сезон 2

Може да го обичате или да го мразите, но първият сезон на този така наречен "Сексът и градът" - рибут и продължение на оригиналния сериал, породи множество дебати, когато беше излъчен през декември 2021 година. Че Диас, изиграна от Сара Рамирес, се превърна в покровителка на куиър хаоса, докато стилът на Кари достигна нови върхове на странна ексцентричност. Сега героите от "Сексът и градът" се завръщат (и то заедно със Саманта!).

Ключовата сюжетна линия на сериала е закачливо промотирана: Ейдън и Кари се събират отново. Интернет избухна с лавина от контрастни реакции, когато беше публикувана официална снимка на дългогодишните влюбени гълъбчета, които се разхождат из Ню Йорк хванати за ръка. Със сигурност сериалът ще засили емоциите на феновете още повече.

Какво още да очакваме през 2023?

Бриджъртън: Сезон 3

Третият сезон на пухкавата и бонбонена драма на Netflix ще се фокусира върху бавно разгарящия се романс на Пенелопи (Никола Кофлан) и Колин (Люк Нютън), както и върху периода на меден месец на Кейт (Симон Ашли) и Антъни (Джонатан Бейли).

Masters of the Air

Впечатляващият актьорски състав на блокбъстъра на Apple TV+ на Джон Орлоф и Греъм Йост за пилотите от американските военновъздушни сили по време на Втората световна война включва Остин Бътлър, Калъм Търнър, Нкути Гатва и Бари Кийгън, а епизодите ще бъдат режисирани от Кари Джоджи Фукунага и Дий Рийс.

More Movies & TV