Следва

Моден Instagram на седмицата: Рикардо Тиши, Тейлър Ръсел и Тина Лоусън

Малко пазарски, много френски: чантите на Gohar World и Super Yaya

Опитахме се да се сетим дали сме виждали по-крейзи дизайн напоследък и се оказа, че не сме. Дизайнерите Гохар и Бейдун са пролетните ни фаворити

All fashion преди 3 месеца

Когато Надя и Лайла Гохар пускат на пазара първата колекция на своята сюрреалистична марка за дома Gohar World, се оказва, че един конкретен артикул е изчерпан. Това е чантата с форма на багета от черна коприна, предназначена да отговаря на точните размери на хляба.

Скоро сестрите разбират, че са попаднали на добра идея. "Много ни допадат предметите със специфично предназначение, които в никакъв случай не са от първа необходимост, но определено правят живота по-вълнуващ", споделя Лайла.(Вижте още: "Дизайн за вдъхновение: тази планинска къща-шедьовър, плод на обичта майка и дъщеря")

И така, от студиото си в Чайнатаун те започват да мечтаят за нова вариация на култовия модел. От един, дизайните се превръщат в няколко и тази седмица Gohar World пусна следващия си набор от свръхспецифични и стилни чанти в сътрудничество със Super Yaya - марката на израсналата в Кот д'Ивоар дизайнерка Рим Бейдун.

Два от моделите са създадени изцяло за цветя: единият - за по-големи букети, които бихте подарили на вечеря; вторият - за по-малка селекция от цветя, които можете да намерите по време на разходка до магазина и да поставите в малка ваза у дома. Третият модел служи като кошница за бутилки вино, а за финал - пъстра кошница за пикник.

Колекцията разцъфтява още през януари, когато Надя и Лайла изпращат на Бейдун прототип на чанта за цветя и искат мнението ѝ. Дизайнерката си спомня за картина на Диего Ривера, на която мъж носи на гърба си кошница, завързана с парче плат. Почувствала се вдъхновена, Бейдун предлага да добави панделка. Следва творчески обрат и в крайна сметка триото се оказва с няколко концепции в разработка.

За тази колекция с футуристичен привкус, те се спират на комбинирана палитра от цветове, напомняща блясъка на скъпоценни камъни и пастелни тонове, идеална за летните месеци. Всяко творение от базен (вид памучен плат) първо е боядисано ръчно от занаятчии в Кот д'Ивоар, а след това е сглобено отново ръчно в Бейрут.

Откриваме ги тук.

More All fashion

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

All fashion преди 3 дни

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

All fashion преди 3 дни

Камионът, превозващ колекцията SS24 на френската модна къща, е отвлечен на път за централата на Balmain, като крадците са отмъкнали над 50 готови луксозни ансамбъла за предстоящото на Седмицата на модата в Париж Пролет/Лято 2023 (PFW SS24) ревю