Следва

Карл Лагерфелд реализира мечтата си да направи бутилка на Coca Cola

Нов уебсайт позволява на всеки да инвестира в млади дизайнери

Сайтът Fashion Stake е идея на студентката в Харвард Вивиан Уенг...
 

All fashion преди 14 години

Сайтът Fashion Stake е идея на студентката в Харвард Вивиан Уенг. Преди време тя е работила в сферата на финансите, помагайки на модни компании да застраховат капитала си. „Малката мръсна тайна на модата е, че никой няма много пари наистина – дори и популярните хора или пък аристократите.”, казва тя.

Натрупала опит с новия си сайт, които стартира тази есен, тя се опитва да помогне на млади дизайнери и лейбъли. Там се давам възможност на всеки да инвестира в лейбъла, който харесва.

„Инвеститорите” ще си купуват дял от компаниите на стойност 50$ и в замяна ще получават специални оферти, покани за ревюта, шоурум посещения и т.н. „Интересен факт е, че според проучванията, за купувача срещата с дизайнера има много по-голяма стойност от намалената дреха.”

Сайтът ще започне с пет дизайнери, като изискването е всеки вече да е произвеждал колекции и да има стабилна група от фенове. Дизайнерите ще правят и колекции специално за сайта.

Интересното около Fashion Stake е, че идеята на цялостната концепция може да бъде много полезна за модните къщи, които плащат големи суми на консултанти да им казват какво мислят, че искат жените. С такива сайтове лейбълите могат да стигнат директно до масите с интерес към тях и да разберат сами дали са достигнали таргета си.

Fashion Stake е на прага да промени основни правила в моданата индустрия. Той дава възможност на дизайнерите да заобиколят големите компании и да стигнат директно до потребителите, като до сега това беше почти невъзможно. Освен това ще осигури на купувачите по-ниски цени и чувството за по-специално отношение, които в света на модата са незаменими.

Ако и ти имаш афинитет към младите творци, родни при това, инвестирай в уникалните модели на български дизайнери, които ще намериш в новия ни проект ViewSofia Shop.

Знаеш къде - на Иван Вазов 42, ет. 2.
 

More from View Sofia

More All fashion