Следва

Софийски потайности - "Аксаков"

Софийски потайности - Иван Вазов

Няколко сладки кафе паузи, букет цвета и много артистизъм съпроводиха разходката ни по улица Иван Вазов. Ето какво...

All About Life преди 16 години

Няколко сладки кафе паузи, букет цвета и много артистизъм съпроводиха разходката ни по улица Иван Вазов. Ето какво е необходимо да се почувстваш така:

Ранна утрин на прогнозирано топла събота, вестник и пресни кифлички за старт на деня при кафето до Народния театър. Достатъчно просторно е за най-палави и неуморни деца.





Докато си там помисли за организацията на следваща театрална вечер, програмата на театъра е богата - www.nationaltheatre.bg/bg/main.php?page=program





Клуб кафе “Иван Вазов” е място, където трябва  да пребиваваш, като оставиш претенциите си зад ъгъла. Ще се почувстваш “по чехли” в градината в тих разговор с остроумен събеседник.





Къщата, на която принадлежи малкият двор е превърната в музей почти веднага след смъртта на народния писател. Музеят може да се посещава във всеки удобен ден до 17.00 часа без Понеделник и Неделя.

Вътре не само ще усетите творческата атмосфера с характерния български битов стил , но и ще имате възможността да видите по стените оригинални картини от известни български художници, както и художествено изработени поздравителни адреси с оригинални подписи на проф. Иван Шишманов, Адриана Будевска, Ян Мърквичка, Георги Райчев, Иван Лазаров и Елин Пелин, който е и първият уредник на музея. 

Къщата музей на Иван Вазов е отворена за посетители от вторник до събота.
Приемното време е от 10 до 17 часа във вторник, сряда, петък и събота, и от 13 до 17.00 часа в четвъртък.
Входният билет струва 1 лв, за ученици, студенти и пенсионери – 0.80 лв.

Цената на беседата е 3 лева.

BakeHouse
изкушава по-надолу с всякакви ароматни, тестени изделия. Ако диети не налагат да им устояваш можеш спокойно да започнеш деня си вкусно!





BakeHouse
са на номер 12 и отговарят на тел: 980 11 86

Йомекс травел е туристическата агенция на номер 12. Специално предложение от април до октоври е 7 дневен тур сред най-големите и най-прославени манастири в България, където според организаторите ще се запознаеш с вековните източно-православни традиции и религиозно изкуство по нашите земи.

За повече информация и Вашите индивидуални предпочитания на тел: 981 09 63 и на www.yomexbg.com 





Не е нужно да си професионално обвързан с рисуване, за да посетиш магазин за художнически материали “Слънчоглед”, който е отсреща на номер 13. Единият вариант е просто да аранжираш работното си място с няколко добре подострени молива или да си купиш четки от естествен косъм и да ги използваш по предназначение в съботно-неделни рисувателни сесии с малчуганите вкъщи. Второто има изпитан разтоварващ ефект.

Магазин за художнически материали “Слънчоглед” е на тел: 981 48 56

С хубава книга можеш да се сдобиеш няколко метра по надолу. Нови заглавия ще откриеш в Colibri, а техните предшественици в AntiqueBooks.





Colibi
е на номер 36 и на www.colibri.bg





Antique Books на http://www.alba-books.com/

More from View Sofia

More All About Life