Следва

Ники Кънчев

В крак с модата или колко добре е да си подготвен. Tоп 10 есенни тренда за красота

null

преди 14 години

Да, пролет е, идва лято, но никога не е зле човек да е предупреден.

Знаеш, че проследихме детайлно това, което големите показаха на подиумите в Париж, Лондон и Ню Йорк и установихме следните важни неща за есенните макиаж, силует и цветове на 2010-та:

Придържаме се към простите неща, придържаме се към лесните за подържане неща, и когато се съмняваме, просто се придържаме към Кейт Мос.

Това, изглежда, бяха преобладаващите мейк-ъп мъдрости, използвани от екипите, ангажирани с косата и грима на Есенните колекции.

Само малко, тук-таме, се промуши лек театрален грим, моментите на вълнуващи експерименти бяха малко и мъждукащи.

И все пак, ето тенденциите, или поне най-яркото от тях!

1. Есенните ни лица-хубави носят категоричен „тийн спирит”



Съживяване на непокорната младост, с повтарящи се около имиджа на градските жени думи като „гръндж,” „том-бойски” и „ранни 90-те”, чуващи се непрекъснато зад кулисите, голи лица, мазни и блестящи от сенки очи, и коси, направени като че ли сме станали от сън, се виждаха навсякъде.

Един, запомнящ се, пример - великият сресан нагоре Guido Palau, създаден от Александър Уанг.

2. Факторът Кате Мос – великата естественост



Гримьорите, които не се вдъхновяваха от Сиатъл около 92-ра година, търсеха друг стилов феномен, който да дефинира тази ера (и всяка друга след това): „Представете си Кейт Мос, когато се събужда току що”, нарежда Гучи Уестман, докато използва памучните клечки, потопени в дегримьор, за да освежи работата си с молива за очи на Rag&Bone - полезен трик, ако искате размазан грим, все едно сте спали с него, но без ефекта на спането с грим в действителност.

3. Бюст в движение




Не всеки дизайнер имаше „том-бой” или безпризорни коси в главата си. Марк Джейкъбс, например, подчерта тънката като на оса талия тип Бриджит Бардо в Louis Vuitton, където Летисия Каста, Бар Рафаели и Адриана Лима демонстрираха пълни устни и пълна гръд за радост на зажаднелите за пищност зрители от първия и следващи редове на ревютата.

4. Голямата закачка



Ретро силуетите изискват ретро прически. Стилизирани прически в стила на 60-те бяха на фокус в Prada, Karl Lagerfeld и Giles, докато шеметните коси, изигнати до върха на дългите прически на моделите при Rochas и Nina Ricci дадоха така нужната на замисъла им височина.

5. Направете го в червено




Видяхме тъмно лилави устни в Peter Som, Missoni, и Proenza Schouler и страстно розови муцуни при YSL. Червеното обаче доминираше сезона, от Hervé Léger, Prabal Gurung, и United Bamboo до Dsquared², Dolce & Gabbana, и Givenchy.

Така и ще бъде, някой неща са вечни.

6. Свръх откроени линии



Пат Мак Грат играеше с оранжеви и лилави полу-кръгове при Miu Miu, а Peter Philips пресъздаде шарката на чантите и обувките на Chanel. Но Стефани Мараис наистина извади молива за очи на показ, рисувайки чертите с цветове около очите при Zac Posen. Исканият ефект: „траш-и, но с достойнство”.

7. Игра на сенки



Когато се опре до сенки за очи единичното минаване на клепачите просто не е достатъчно. При Derek Lam, пълните нанасяния на грим достигаха чак до веждите, но по-изненадващото беше, че цветът бе изтеглен чак до долната линия на миглите, замествайки молива, и изисквайки чисти ресници без спирала.

8. Лудостта на арките




Веждите се завръщат по-силни отвсякога тази Есен. Видяхме попълнените им „арки” при The Row и Narciso Rodriguez, но това беше само началото. Пат Мак Грат използва нюанси от бонбонени цветове в сярно зелено и ледено синьо на Balenciaga, а и кой би помислил, че „двойната вежда” на Линда Кантело в изкушаващо розово и сиво при Armani ще очертава лицето толкова добре?

9. Кичури от гениалност



Ярките цветове си проправят път още и в прическите, като Пролетния феномен на лентите за коса е захванат и продължен дори и с по-бързи темпове. Професионалисти от Wella, водени от главната колористка Ева Скриво, показаха аква, прасковено, касисно и морско сини акценти при Cynthia Rowley, докато изкушаващо розови и оранжеви екстеншъни бяха на фокуса при Miu Miu.

10. Заковани нокти




Концепцията „красивото среща пънка” се пренесе и при ноктите. Вериги и мъниста висяха от пръстите при Gareth Pugh, където дори и челата на моделите бяха боядисани в черно. Факторът „user friendly”равнище – късмет в писането на компютър с тези пръсти.

За по-реално приложение на този тренд, предлагаме наслоявания на натрошено стъкло за блясък или блокови букви по ноктите, но само за наистина смелите.
 

More from View Sofia

More