Следва

В крак си с модата, ако носиш ТЕЗИ летни маратонки

Celine отмени шоуто си на фона на безредиците в Париж

Шоуто трябваше да се състои в La Gaîté Lyrique

All fashion преди 7 месеца

Луксозната къща Celine отмени ревюто си на мъжко облекло за пролетта на 2024 г. на фона на напрежението в Париж след убийството на тийнейджър от полицията, което предизвика няколкодневни бунтове в столицата. 

„Поради събитията от последните дни и за да избегнем всяка потенциална заплаха за безопасността на нашите гости и екип, със съжаление ви информираме, че отменяме шоуто на Celine Homme, което трябваше да се проведе в La Gaîté Lyrique тази неделя, 2 юли, от 20:30 часа“, се казва в кратко изявление на модната къща, изпратено до поканените гости по имейл.

Изявлението също така отбелязва, че „дейностите, планирани за края на шоуто, от 21:30 до 23:00 часа, на същото място, също се отменят“, по изрично настояване на имидж директора на Celine, Eди Слиман.

Слиман пусна изявление на френски в личния си акаунт в социалните медии: „Да бъдеш домакин на модно шоу в Париж, докато Франция и нейната столица са в състояние на загуба и противопоставяне, изглежда необмислено и напълно неуместно от моя гледна точка.“

Други модни събития, планирани в рамките на Седмицата на мъжката мода и веднага след нея - на Висшата мода, включително шоутата на Patou и Alaïa, както и на белгийската марка аксесоари Delvaux и италианската модна марка Philosophy di Lorenzo Serafini, останаха в календара и бяха проведени. 

По-рано Селин представи кампанията на новата си лятна капсулна колекция, заснета в слънчевия Сен Тропе - припомняме.  

More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 3 дни

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 6 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.